Messukeskus

Matkamessut 2025: näin matkailu muuttuu

Jaa

Helsingin kansainväliset Matkamessut seuraa tiiviisti matkailun muuttuvia trendejä läheisessä yhteistyössä toimialan yritysten ja organisaatioiden kanssa. Trendit kuten aktiviteetit, kulttuuri ja hyvinvointi matkailussa, tuodaan esille myös Matkamessujen uudistetuilla verkkosivuilla ja tapahtumassa 16.–19.1.2025. Torstai 16.1. on tapahtuman ammattilaispäivä. 

Vaikka matkailutrendit muuttuvat hitaasti, kuplii pinnan alla aina jotain uutta. Matkailu kuuluu tavalla tai toisella jokaisen elämään ja haaveisiin, aina ei tarvitse matkustaa kauas. Seuraavat trendit siivittävät Matkamessuja tammikuussa 2025: 

  • Kestävä matkailu näkyy jo matkailijoiden valinnoissa konkreettisesti ja vihreät vaihtoehdot kiinnostavat aikaisempaa enemmän. Uudistava matkailu nousussa. 
  • Oma intohimo: matkakohde valitaan oman kiinnostuksen, kulttuuri, hyvinvointipalvelut ja aktiviteetit edellä. 
  • Sinkkumatkailun yleistyminen: kohteessa tutustutaan harrastusten ja aktiviteettien äärellä, kansainvälinen ryhmä kokoontuu digiryhmien kautta. 
  • Ylisukupolvinen matkailu: yhteistä laatuaikaa lastenlasten kanssa.  
  • Paikallisilla tapahtumilla on suuri merkitys kohdevalintaan ja matkustusajankohtaan. 
  • Työ- ja lomamatkan yhdistäminen, ”bleisure”: hotellit panostavat hybriditiloihin asiakkaita varten, jotka haluavat yhdistää työmatkaansa vapaa-aikaan -> pidemmät matkat tai viipymät kohteessa. 
  • Digiähky: loputtomat valinnat uuvuttavat, nuorempikin matkustajasukupolvi on valmis maksamaan matkatoimistojen palvelusta. Ostopäätökselle haetaan luotettavaa suosittelijaa. 
  • Teknologian hyödyntäminen matkan kaikissa vaiheissa.  


Matkailualalla vuonna nähdään selkeää kasvua vastuullisten matkailupalvelujen kysynnässä. Tämän lisäksi asiakaskokemuksen parantamiseen panostetaan teknologian avulla, mutta myös henkilökohtaisesta palvelusta ollaan valmiita maksamaan. Matkailijat arvostavat autenttisia kulttuurikokemuksia ja terveyttä edistäviä aktiviteetteja. Uudet reitistöt ja tavat matkustaa kiinnostavat ja etenkin lähialueille maata pitkin matkailu on kasvussa. 

Uudet reitit, hotellit ja palvelut kiinnostavat niin kotimaassa kuin ulkomaankohteissa ja niitä esitellään elämyksellisesti Matkamessuilla. Tottunut Matkamessut-kävijä saattaa hieraista ensi tammikuussa silmiään, sillä tapahtuman karttapohja muistuttaa diagonaalikäytävillään kaupunkia, jonka ytimessä on Central Plaza.  

”Uudella elämysalueella kävijä voi tutustua palveluihin ja tuotteisiin työpajoissa, joissa voi oppia matkakohteesta, sen tuotteista tai palveluista ja muodostaa vahvemman mielikuvan kohteesta esimerkiksi taidetyöpajaan, kokkaustyöpajaan, tastingiin tai vaikka kiertomatkojen suunnittelutyöpajaan osallistumalla”, sanoo Matkamessujen liiketoimintapäällikkö Noora Haatainen.  

Matkamessujen 2024 kävijätutkimuksen mukaan tapahtuman kävijöistä 22 % oli ensikertalaisia ja heistä yli kolmannes alle 45-vuotiaita. 76 % kävijöistä on kiinnostunut kansainvälisestä matkustamisesta ja saamaan käytännön vinkkejä kohteista. Puolet vastanneista on kiinnostunut kotimaan kohteiden esittelyistä. Tapahtumassa vieraili  yli 50 000 kävijää. Tämän vuoden suunnitelmissa nousevat kärkeen ulkomaiset ja kotimaiset kaupunki- ja kulttuurikohteet, ulkomaiset rantalomakohteet, kotimaiset luontolomakohteet sekä seikkailu- ja aktiviteettilomat.  

”Matkamessujen uudistuneet verkkosivut tuovat tapahtuman upean ja inspiroivan sisällön sekä kiinnostavimmat brändit ja toimijat entistä paremmin esille kävijöille”, sanoo Haatainen.  

 
Lisätietoja: Messukeskus viestintä, Anu-Eveliina Mattila, p. 050 555 6183, anu-eveliina.mattila@messukeskus.com   

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut järjestetään 16.–19.1.2025 Helsingin Messukeskuksessa. Kansainvälinen matkailun ostotapahtuma Matka Workshop Day avaa Matkamessut 15.1.2025, torstai 16.1. on ammattilaispäivä. Helsingin Caravan-messut järjestetään 17.-19.1.2025. | www.matkamessut.fi I LinkedIn | Fb ja Ig: Matkamessut | @MatkaTravelFair | #matka2025   

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

MaatalousKonemessut tarjoaa kasvutarinoita, ohjelman pääteemat julkaistu28.6.2024 10:00:00 EEST | Tiedote

Helsingin MaatalousKonemessut järjestetään nyt kolmatta kertaa torstaista lauantaihin 17. – 19.10.2024 Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtumassa kollegat kohtaavat ja oman tilan asioiden kehitys hyppää uudelle tasolle. Teemoina tapahtuman ohjelmassa ovat kotimainen ruoka, maatalouden rakennekehitys ja kasvamisen mahdollisuudet, tilan talouden kestävyys ja kasvu, kestävyys ja vastuullisuus, tekoälyn hyödyntäminen, EU ja innovaatiot. Tänä vuonna messuilla kuullaan myös päivittäin ajankohtaiset pääpuheenvuorot.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye