Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Keusoten talousarviokehys vuodelle 2025 haasteellinen: Alijäämän kattaminen vaatii miljoonien sopeutustoimia

Jaa

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen (Keusote) aluehallitus käsitteli ja hyväksyi vuoden 2025 talousarvion kehyksen ja talousarvion laadintaohjeet. Voimassa olevan lainsäädännön mukaan hyvinvointialueen on katettava kertyneet alijäämät vuoden 2026 loppuun mennessä.

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue
Keski-Uudenmaan hyvinvointialue

Oman palvelutuotannon kehys vuodelle 2025 on noin 501 miljoonaan euroa, joka on 8,5 prosenttia vähemmän kuin huhtikuun perusteella tehty vuoden 2024 tilinpäätösennuste (toimintakate 547,6 Me).

Erikoissairaanhoidon kehyksestä on päätetty HUS-yhtymän kokouksessa 13.6.24, ja sen mukaan Keusoten menot erikoissairaanhoitoon kasvavat tilinpäätösennusteeseen nähden 2,8 prosenttia, ollen ilman terveyskeskuspäivystystä noin 289 miljoonaa euroa. Keusoten kuluvan vuoden talousarvioon nähden erikoissairaanhoidon menojen kasvu on 5,3 prosenttia.

Vuoden 2024 lopulla Keusotella arvioidaan olevan katettavaa alijäämää vuosilta 2023–2024 jo noin 120 Me. Taloussuunnitelman saaminen tasapainoon edellyttää kymmenien miljoonien eurojen lisäsopeutustoimia omasta palvelutuotannosta jo päätettyjen tuottavuustoimien lisäksi. Nyt käsittelyssä olleessa vuoden 2025 kehyksessä Keusoten kumulatiivinen alijäämä on 70 miljoonaa euroa.

Vaikka taloussuunnitelman kehys on asetettu tasapainoon, on todennäköistä, että kaikkia syntyneitä alijäämiä ei ole saatu katettua lainsäädännön edellyttämässä aikataulussa vuoden 2026 loppuun mennessä. Tästä huolimatta hyvinvointialueella kartoitetaan kaikki mahdolliset toteutettavissa olevat realistiset ja konkreettiset toimenpiteet alijäämän kattamiseksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helinä Perttualuehallituksen puheenjohtajaKeski-Uudenmaan hyvinvointialue

Puh:040 315 2490

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan ja Mäntsälän alueella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Kutsu: Innovatiivinen terveysteknologia käyttöön Keusotessa -terveystarkastus viidessä minuutissa26.6.2024 09:26:47 EEST | Kutsu

Hyvä median edustaja! Olet lämpimästi tervetullut testaamaan innovatiivisen terveysteknologian käyttöönottoa Keusotessa. Keusoten alueen asukkaat saavat terveytensä tueksi yhden Suomen innovatiivisemmista terveysteknologiatuotteista – automatisoitu itsemittausasema otetaan käyttöön JUSTissa kesäkuun lopulla. Tule testaamaan, miten itsemittausasema toimii 28.6.24 klo 14 Järvenpään uudelle sosiaali- ja terveysasemalle (JUST), Lääkärikuja 1, Järvenpää.

Innovatiivinen terveysteknologia käyttöön Keusotessa: Terveystarkastus viidessä minuutissa24.6.2024 12:47:44 EEST | Kutsu

Hyvä median edustaja! Olet lämpimästi tervetullut testaamaan innovatiivisen terveysteknologian käyttöönottoa Keusotessa. Keusoten alueen asukkaat saavat terveytensä tueksi yhden Suomen innovatiivisemmista terveysteknologiatuotteista – automatisoitu itsemittauspiste otetaan käyttöön JUSTissa kesäkuun lopulla. Tule testaamaan, miten itsemittauspiste toimii 28.6.24 klo 14 Järvenpään uudelle sosiaali- ja terveysasemalle (JUST), Lääkärikuja 1, Järvenpää.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye