Varsinais-Suomen ELY-keskus

Varsinais-Suomen ja Satakunnan päällystyskohteiden työt juhannuksen jälkeen

Jaa

Aurajoen matkailutien päällystystyöt Riihikosken ja Oripään välillä jatkuvat vielä alkuviikon, jonka jälkeen päällystysvuoron saavat Tammisillan rampit Paimiossa. Satakunnassa päällystystöitä tehdään Euran Kauttualla.

Päällystyskone käytössä kesällä.
Päällystyskone.

Aurajoen matkailutiellä (yhdystie 12451) Riihikosken ja Oripään välillä päällystystyöt ovat jatkuneet jo tovin. Noin 17 kilometrin osuuden päällystystyöt saataneen valmiiksi alkuviikosta. Matkailutien lisäksi Varsinais-Suomessa päällystetään Tammisillan rampit Paimiossa. Päällystystyöt rampeilla ajoittuvat keskiviikon ja torstain tietämille, jota edeltävästi rampeilla tehdään jyrsintätöitä maanantain ja tiistain aikana.

Satakunnassa päällystyskohteena on yhdystie 2054 Kauttualla, Eurassa. Tämän lisäksi Satakunnassa tehdään liukuvalutöitä jo päällystetyillä kohteille Porissa ja Merikarvialla. Liukuvalutöinä tehdään muun muassa liikennejakajien reunakivetyksiä.

Juhannuksen jälkeen viikolla 26 päällystyskohteina olevia teitä:

  • Yhdystie 12451 Riihikoski–Oripää jatkuu
  • Yhdystie 2054 Kauttua, Eura
  • Rampit 22048 Tammisillan rampit, Paimio

Muita päällystyskohteiden töitä:

  • Seututie 269 Reposaari
  • Yhdystie 13167 Strikantie, Merikarvia
  • Rampit 22032 Porin lentoaseman rampit

Työnaikaiset liikennejärjestelyt

Työt ajoittuvat pääosin päivä- ja ilta-aikaan. Tammisillan rampit päällystetään yötyönä liikennehaittojen vähentämiseksi.

Töiden aikana ajoradan toinen ajokaista joudutaan sulkemaan liikenteeltä, ja liikenteen käytössä on yksi ajokaista. Liikenne pysäytetään työkohteissa kummastakin suunnasta vuorotellen. Liikenteenohjaus on hoidettu saattoautolla.

Työmaiden kohdalla on alennettu nopeusrajoitus. Tietyömaan kohdalla on tärkeää noudattaa alennettua nopeusrajoitusta ja erityistä varovaisuutta, sillä kyse on tielläliikkujien lisäksi myös työmaalla työskentelevien turvallisuudesta.

Matkantekoon ja mahdollisiin viivästyksiin on hyvä varata riittävästi aikaa.

Sää ja esimerkiksi konerikot voivat vaikuttaa aikatauluihin.

Lisätietoja:

  • Varsinais-Suomen ELY-keskus: tienpidon asiantuntija Hanna Skants, p. 0295 022 824
  • Peab Industri Oy: projektipäällikkö Juha Seppä, p. 040 722 1799

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Hyväkuntoisella soratiellä on parempi ajettavuus kuin pahasti vaurioituneella päällystetyllä tiellä15.7.2024 13:17:46 EEST | Tiedote

Sorateiden osuus koko Suomen maantieverkosta on suuri – noin 35 prosenttia. Lounais-Suomessa sorateiden osuus maantieverkosta on keskimääräistä pienempi. Tyypillisellä soratiellä ajaa vain alle sata ajoneuvoa päivässä, mutta silti sorateillä on edelleen oleellinen merkitys esimerkiksi maa- ja metsätaloudelle ja huoltovarmuudelle. Vaihtelevat sääolosuhteet, vauriot ja pölyäminen kuitenkin kiusaavat sorateitä. Myöskään soratien leventyminen ei ole hyvä asia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye