Oulun yliopisto

Oulun yliopiston opiskelijavalinnan tulokset on julkaistu

Jaa

Oulun yliopiston opiskelijavalinnan tulokset on julkaistu. Syksyllä 2024 yliopiston suomenkielisissä kandidaatti- ja maisteriohjelmissa aloittaa noin 2500 uutta opiskelijaa.

Kuva Oulun yliopisto / Mikko Törmänen
Kuva Oulun yliopisto / Mikko Törmänen

Yhteishaun kandidaattiohjelmien pääasiallinen valintatapa on todistusvalinta. Todistusvalinnan tulokset julkaistiin toukokuun lopussa. Muut opiskelupaikat täytettiin valintakokeiden, avoimen yliopiston opintojen tai aiempien tutkintojen perusteella.

Opiskelupaikan vastaanottamisesta tulee ilmoittaa 11.7. klo 15.00 mennessä Oma Opintopolku -palvelussa. Varasijalta voi tulla valituksi 6.8. saakka. Valintojen etenemistä voi seurata Oma Opintopolku -palvelussa.

Uusille opiskelijoille järjestetään 13.8. verkkoinfo, joka valmistaa syksyllä alkaviin opintoihin. Lähetyksessä yliopiston opiskelijat ja työntekijät antavat hyödyllisiä vinkkejä opintoihin valmistautumiseen ja elämiseen Oulussa. Yliopiston verkkosivuilla  on myös katsottavissa tallenne kesäkuussa järjestetystä infosta.

Opinnot käynnistyvät suurimmalla osalla 2.9.2024 alkavalla orientaatioviikolla, joka järjestetään kampuksilla. Lääketieteen ja hammaslääketieteen opiskelijat aloittavat opintonsa orientaatioviikolla 15.8.2024.

Oulun yliopistoon haki kevään toisessa yhteishaussa 18 356 hakijaa. Hakukohteita oli yhteensä 74, ja suosituimmat koulutusalat olivat lääketiede, kauppatieteet, psykologia ja luokanopettaja.

Lääketieteen tutkinto-ohjelmaan lisättiin opetus- ja kulttuuriministeriön päätöksellä 16 aloituspaikkaa jo kuluvalle vuodelle ennen valintakoevalintojen julkaisua, lue lisää.

Oulun yliopistoon on mahdollista hakea yhteishaussa seuraavan kerran tammikuussa 2025, jolloin haussa ovat englanninkieliset tutkinto-ohjelmat ja maaliskuussa 2025, jolloin haussa ovat suomenkieliset tutkinto-ohjelmat. Maaliskuussa 2025 voi hakea myös yliopistojen avoimen väylän haussa oleviin tutkinto-ohjelmiin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Suunnittelija Sara Kiljander, p. 050 4777913, sara.kiljander@oulu.fi

Viestintäasiantuntija Anna-Maria Hietapelto, p. 040 7650015, anna-maria.hietapelto@oulu.fi (lomalla 8.7.–9.8.)

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Maan magneettikentän heikentyessä Auringon äärimmäiset hiukkaspurkaukset voivat uhata otsonikerrosta ja DNA:ta4.7.2024 06:04:00 EEST | Tiedote

Auringon hiukkaspurkausten aikana Maan ilmakehään voi kohdistua lyhytaikaisesti erittäin voimakas ja energeettinen hiukkasryöppy. Nykyisellään Maan magneettikenttä torjuu tehokkaasti useimmat hiukkaspurkaukset. Vuosituhansien ajanjaksoilla magneettikentän tiedetään kuitenkin toisinaan häviävän. Tuolloin tapahtuvat Auringon äärimmäiset hiukkaspurkaukset voivat vaikuttaa ilmastoon ja elämään maapallolla, todetaan uudessa kansainvälisessä tutkimuksessa, jossa mukana on myös Oulun yliopisto.

Oulun yliopiston lääketieteen tutkinto-ohjelmaan 16 aloituspaikan lisäys – valitut saavat tiedon 4.7. mennessä26.6.2024 13:34:03 EEST | Tiedote

Oulun, Helsingin, Turun, Tampereen ja Itä-Suomen yliopistot ja opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) ovat sopineet aloituspaikkojen lisäämisestä pysyvästi lääketieteen koulutukseen, ja OKM on myöntänyt aloituspaikkojen lisäykseen lisämäärärahaa. Oulun yliopiston lääketieteen tutkinto-ohjelmaan tulee 16 aloituspaikan lisäys jo vuodelle 2024.

Oulun yliopistossa saavutettiin merkittäviä tuloksia 6G RF -elektroniikassa24.6.2024 06:56:00 EEST | Tiedote

Uraauurtava tulos 6G-teknologian kehityksessä on saavutettu onnistuneesti toteutetulla radiovastaanottimen etupäällä, joka toimii jopa 300 GHz:llä. Korkeataajuisen elektroniikan onnistunut tutkimustulos luo suuntaa huippunopealle langattomalle tiedonsiirrolle ja on yksi konkreettinen saavutus 6G-radion käyttöönoton edistymisessä. Tutkimuksen pääpaino on ollut radiovastaanottimen etuosan suunnittelussa, jossa yhdistyvät analogisen piiriteorian, mikroaaltoteorian ja radiotekniikan periaatteet.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye