Avoin työttömyyskassa, A-kassa

Kesäkuussa lomautettujen määrä putosi huomattavasti

Jaa

Kesäkuun puolivälissä ansiopäivärahaa saaneiden määrä laski Avoimessa työttömyyskassassa A-kassassa yli 20 prosenttia toukokuun puoliväliin verrattuna, ja tämä ero pysyi kuukauden loppuun asti.  Kesäkuussa 22 561 jäsentä, eli 9,3 prosenttia jäsenistä, sai ansiopäivärahaa. Lomautusajan päivärahaa saavien osuus oli toukokuuhun asti yli 40 prosenttia, mutta kesäkuun loppuun mennessä osuus putosi 32,5 prosenttiin.

Ansiopäivärahan saajat kuukausittain 2023-2024
Ansiopäivärahan saajat kuukausittain 2023-2024 A-kassa

Toukokuussa A-kassassa alkanut ansiopäivärahaa saaneiden määrän laskutrendi jatkui kesäkuussa entistä jyrkempänä. Vaikka kesäkuun saajamäärä, 22 561 jäsentä, oli merkittävästi pienempi kuin toukokuussa, oli määrä kuitenkin 11 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna samaan aikaan. Ansiopäivärahan saajista 24 prosenttia oli naisia ja 76 prosenttia miehiä. Saajamäärän odotetaan laskevan edelleen heinäkuussa mutta maltillisemmin kuin kesäkuussa. 

Lomautettujen osuus A-kassan ansiopäivärahan saajista on ollut erityisen mielenkiinnon kohteena koko alkuvuoden. Osuus pysytteli 42–44 prosentin tuntumassa koko alkuvuoden ajan. Toukokuun puolivälissä osuus näytti jo kääntyvän laskuun, mutta kuukauden lopussa se oli vielä 40 prosenttia, koska ansiopäivärahaa saavien kokonaismäärä laski niin merkittävästi. Kesäkuussa lomautettujen osuus laski kuitenkin reilusti, pudoten 32,5 prosenttiin.

Soviteltua päivärahaa saavien osuus on ollut huhtikuun jälkeen hienoisessa nousussa. Kesäkuussa osuus oli 17,3 prosenttia, mikä on 1,4 prosenttiyksikköä enemmän kuin toukokuussa.

Ansiopäivärahamenot laskivat edelleen

A-kassan ansiopäivärahamenot ovat olleet laskutrendissä huhtikuun nousupiikkiä lukuun ottamatta. Kesäkuu sujui laskutrendin mukaisesti ja ansiopäivärahamenot olivat 8,4 miljoonaa euroa pienemmät kuin toukokuussa. Kesäkuussa maksettiin ansiopäivärahaa yhteensä 29,3 miljoonaa euroa, mikä on 6,2 prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana. Jos trendi jatkuu kuten aiempina vuosina, ansiopäivärahamenot laskevat myös heinäkuussa.

null
Maksetut eurot kuukausitasolla (milj.) 2023-2024 A-kassa

Kesäkuun ansiopäivärahahakemukset ja maksettujen päivien määrä

Kesäkuussa maksettujen päivien määrä oli 17,8, mikä on lähes sama kuin toukokuussa. Tämä on yhden päivän vähemmän kuin viime vuoden kesäkuussa.

A-kassaan saapui kesäkuussa yhteensä 29 621 ansiopäivärahahakemusta, mikä on 4 344 hakemusta vähemmän kuin toukokuussa. Määrä on kuitenkin jopa 26 prosenttia suurempi kuin viime vuoden kesäkuussa. Suurin osa saapuneista hakemuksista, eli 60,69 prosenttia, oli jatkohakemuksia. Ensihakemusten osuus pysyi samana kuin toukokuussa, eli se oli 5,9 prosenttia. Soviteltavia hakemuksia oli 33,3 prosenttia kaikista hakemuksista.

A-kassan käsittelyajat pysyivät erinomaisina kesäkuussa. Ensihakemusten käsittelyynottoaika oli keskimäärin 9,4 päivää ja soviteltavien hakemusten käsittelyaika 5,8 päivää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Ansiopäivärahan saajat kuukausittain 2023-2024
Ansiopäivärahan saajat kuukausittain 2023-2024
Lataa
Maksetut eurot kuukausitasolla (milj.) 2023-2024
Maksetut eurot kuukausitasolla (milj.) 2023-2024
Lataa

Linkit

Lisätietoa julkaisijasta

Avoin työttömyyskassa A-kassa on kaikille palkansaajille avoin, yleinen työttömyyskassa. A-kassa on yksi Suomen suurimmista työttömyyskassoista. Yhdessä ammattiliittojen kanssa A-kassa muodostaa jäsenilleen vankan turvan työelämän eri käänteisiin. Ammattiliitot antavat turvaa työelämään, me A-kassassa työttömyyden varalta. Valtaosa jäsenistämme kuuluu kassan lisäksi myös ammattiliittoon. 


Työttömyyskassa maksaa jäsenilleen ansiosidonnaista työttömyyspäivärahaa, vuorottelukorvausta, liikkuvuusavustusta ja muutosturvarahaa.


Keskustoimistomme sijaitsee Helsingissä.


Olemme monialainen työttömyysturvan asiantuntija. Monta työtä, monta alaa – yksi työttömyyskassa!

A-kassa.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Avoin työttömyyskassa, A-kassa

A-kassa on luotettava ja nopea – Jäsentutkimus 2024 osoittaa jäsenten tyytyväisyyden5.7.2024 07:39:59 EEST | Tiedote

Avoin työttömyyskassa A-kassa on toteuttanut vuosittaisen jäsentyytyväisyystutkimuksensa, joka kohdistui tällä kertaa jäsenille, jotka ovat saaneet etuuksia ajalla 05/2023–04/2024. Tutkimuksen tavoitteena on selvittää kassan jäsenten tyytyväisyyttä kassan toimintaan ja kerätä kehittämisideoita. Kyselyyn saatiin vaikuttavat 4 154 vastausta, ja kiitämme lämpimästi kaikkia vastanneita!

Ansiopäivärahaa saaneiden määrä laski odotetusti17.6.2024 07:38:02 EEST | Tiedote

Kesäkuun puoliväliin menneessä ansiopäivärahaa saaneiden määrä oli yli 20 prosenttia vähemmän kuin toukokuussa vastaavana ajankohtana. Tästä määrästä 30 prosenttia sai lomautusajan päivärahaa. Toukokuussa kuun puolivälissä lomautettujen osuus oli 19 prosenttia, mutta kohosi kuitenkin 40 prosenttiin kuun loppuun mennessä. Ansiopäivärahan hakijamäärät ovat laskeneet tyypillisesti Avoimessa työttömyyskassassa kesäkuukausina.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye