Varsinais-Suomen ELY-keskus

Maantietä 189 (Rymättyläntie) parannetaan rakentamalla Virventien liittymään alikulkukäytävä ja porrastettu liittymä – liikenne siirretään kiertotielle

Jaa

Naantalin kaupunki rakennuttaa yhteistyössä Varsinais-Suomen ELY-keskuksen kanssa maantien 189 (Rymättyläntie) parannushanketta, jossa rakennetaan Virventien liittymään alikulkukäytävä sekä porrastettu liittymä Porhonkallion–Virpin asemakaava-alueelle Naantalin Luonnonmaalla. Työt ovat edenneet siihen vaiheeseen, että liikenne siirretään työalueen kohdalla kiertotielle. Kiertotien pituus on noin 400 metriä, ja nopeusrajoitus kiertotiellä on 30 kilometriä tunnissa. Liikenne siirretään kiertotielle tiistai-iltana 9. heinäkuuta. Kiertotie on käytössä perjantaihin 25. lokakuuta asti.

Karttakuva kiertotiestä.
Maantien 189 (Rymättyläntie) liikenne siirretään kiertotielle. Kiertotien pituus on noin 400 metriä ja nopeusrajoitus on 30 kilometriä tunnissa.

Kiertotie on asfalttipäällysteinen, ja päällysteen leveys on yhdeksän metriä. Kiertotie on valaistu elokuun alusta alkaen. Jalankulku- ja pyöräilyliikenteelle ei ole varattu omaa kaistaa työmaan ohitse, vaan kulku tapahtuu kiertotien pientareella. Jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden on suositeltavaa kiertää työmaa Virventien ja Särkänsalmentien kautta. Kiertotieltä on työnaikaiset liittymät Kalliontielle ja Virventielle.

Urakassa parannetaan liikenteen sujuvuutta ja liikenneturvallisuutta 

Urakassa parannetaan maantiellä 189 (Rymättyläntie) Virventien liittymän kohdalla ajoneuvoliikenteen sujuvuutta ja liikenneturvallisuutta sekä parannetaan alueen jalankulku- ja polkupyöräliikenteen yhteyksiä. Samaan urakkaan sisältyy myös uuden asemakaava-alueen kunnallistekniikan toteuttaminen.

Urakassa maantien 189 alitse toteutetaan uusi Virventien alikulkukäytävä sekä siihen liittyvät jalankulku- ja pyörätiejärjestelyt. Alikulkukäytävä toteutetaan matalarakenteisena teräksisenä putkisiltana. Maantien pohjoispuolella toteutetaan lisäksi jalankulku- ja pyöräilyväylän jatke, joka yhdistyy Särkänsalmen sillalle johtavaan väylään. Lisäksi toteutetaan kanavoidut liittymät vasemmalle kääntyvien kaistoilla nykyisen Virventien liittymän kohdalle ja uuden rakennettavan Väylätien kohdalle.

Urakoitsijana hankkeessa toimii Rajukivi Oy.  

Lisätietoja

  • Naantalin kaupunki: rakennuttajainsinööri Heikki Voutilainen, p. 0400 471 530
  • Varsinais-Suomen ELY-keskus: projektipäällikkö Kauko Marttila, p. 050 381 8843
  • Rajukivi Oy: työmaapäällikkö Aku Leinonen, p. 040 755 8566
  • Rajukivi Oy: työpäällikkö Timo Solja, p. 050 571 5510

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Uudessakaupungissa Kalannin keskustassa Pankkitie suljetaan rakennustöiden vuoksi – liikenne siirretään kiertotielle 12. heinäkuuta9.7.2024 13:18:17 EEST | Tiedote

Uudenkaupungin kaupunki rakennuttaa yhteistyössä Varsinais-Suomen ELY-keskuksen kanssa Kalannin keskustassa Pankkitien ja Pruukintien kohdan parannushanketta. Pankkitiellä kulku välillä kantatie 43 ja Mannersuontie katkaistaan rakentamistöiden ajaksi, ja liikenne ohjataan kiertotielle. Kiertotie kantatie 43:lta Pankkitielle kulkee Valintien ja Mannersuontien kautta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye