Kela

OmaKanta on auki koko kesän – tässä vinkkimme lomalaiselle

Jaa

Suomen käytetyin sosiaali- ja terveydenhuollon asiointipalvelu OmaKanta palvelee terveysasioissa lomakaudellakin. Tärkeät tiedot kulkevat mukanasi hyvinvointialueelta toiselle ja jopa ulkomaille Kanta-palvelujen avulla. Lue, miten palvelemme lomalaista.

Terveystiedot kulkevat mukanasi lomareissulla

Jäikö mietityttämään, mitä lääkäri sanoi viime käynnillä tai mitä laboratoriotuloksissa luki? Voit tarkistaa asian helposti OmaKannasta, jonne pääset kirjautumaan osoitteessa kanta.fi vaikka laiturilla istuskellessasi. 

Jos tarvitset terveyspalveluja mökkipaikkakunnalla tai muulla lomareissulla, tiedot kulkevat Kanta-palvelujen avulla myös hyvinvointialueiden välillä. Voit siis hakeutua hoitoon ja luottaa siihen, että lääkäri saa tarvittaessa tietosi näkyviin.

Voit tarkistaa rokotustietosi OmaKannasta

Jos olet ottanut punkkirokotteen ja liikut kesällä paljon luonnossa, on hyvä huolehtia, että rokotussuoja pysyy kunnossa. OmaKannasta voit tarkistaa, milloin sait edellisen annoksen rokotettasi. 

OmaKannasta voit tarkistaa myös muiden rokotustesi tiedot. Rokotustiedot näkyvät OmaKannassa vuodesta 2013 alkaen, jos terveydenhuolto on tallentanut ne Kantaan. Osa rokotustiedoista ei näy OmaKannassa, jolloin ne voi tarkistaa rokotuskortista tai siltä terveysasemalta, jolla rokotus on annettu. 

OmaKannassa voi pyytää lääkereseptin uusimista  

Jäikö oma tai lapsesi lääkeresepti uusimatta ennen lomalle lähtöä? OmaKannasta voit helposti tarkistaa lääkereseptien voimassaolon ja pyytää niiden uusimista. 

Pyyntö menee Kanta-palvelujen kautta terveydenhuoltoon, missä lääkäri tai sairaanhoitaja käsittelee pyynnön. 

Terveystiedot liikkuvat myös Euroopassa

OmaKannassa voit antaa suostumuksen siihen, että tietojasi voidaan hyödyntää hoitosi yhteydessä myös muiden Euroopan maiden terveydenhuollossa. Ensimmäisenä tietoja voidaan hyödyntää Viron terveydenhuollossa. 

Kanta tarjoaa turvalliset ja luotettavat rajapinnat tietojen välittämiseen maasta toiseen. Tieto allergioista, lääkityksestä tai hoitohistoriasta on tärkeä erityisesti hätätilanteissa. 

Muista ottaa matkalle mukaan eurooppalainen sairaanhoitokorttisi. 

Reseptilääkkeitä voi ostaa ulkomailta 

Suomalaisella sähköisellä reseptillä voi ostaa lääkkeitä Suomen lisäksi viidestä EU-maasta: Virosta, Espanjasta, Kroatiasta, Puolasta ja Portugalista. Muissa maissa tarvitaan paperinen englanninkielinen resepti. Varaudu tarvittaessa todistamaan tullissa oikeutesi kuljettaa lääkkeitä mukanasi. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kelan viestintäKelan viestinnän mediapuhelin palvelee arkisin klo 9–15. Numerossa ohjaamme haastattelupyyntöjä asiantuntijoillemme. Voit jättää haastattelupyynnön myös sähköpostitse.

Puh:020 634 7745viestinta@kela.fi

Kansaneläkelaitos (Kela) hoitaa Suomen sosiaaliturvaan kuuluvien perusturvaa eri elämäntilanteissa.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kela

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye