Kutsu: Kansainvälinen opettajien suurtapahtuma tarjoaa uusia oppimiskokemuksia ja palkitsee ansioituneita opettajia
Suomi isännöi ensimmäistä kertaa yhtä Euroopan suurimmista opetustapahtumista, Science on Stage -festivaalia. Tapahtuma esittelee parhaita matematiikan ja luonnontieteiden opetuskäytäntöjä ympäri maailman. Tapahtuma pidetään 12.–15.8. Turussa osana kansallisia LUMA-päiviä ja se kokoaa yli 600 opettajaa yli 50 maasta. Tilaisuudessa jaetaan European STEM Teacher Award -palkinnot.
Science on Stage on voittoa tavoittelematon tapahtuma, joka tunnustaa opettajien keskeisen roolin kestävän tulevaisuuden rakentamisessa. Vuonna 2024 kestävyysteemalla vietettävä kansainvälinen festivaali juhlistaa omistautuneimpia opettajia ja heidän erinomaisia opetusideoitaan. Tapahtumassa kansainväliset opettajat pääsevät myös tutustumaan suomalaiseen matematiikan ja luonnontieteiden opetukseen sekä vierailemaan kouluihin.
Festivaaliin kuuluvilla messuilla opettajat esittelevät suunnittelemiaan, toteuttamiaan ja testaamiaan opetuskäytäntöjä ja -menetelmiä. Suomesta esitellään 28 projektia, joiden aiheet ulottuvat taidepuutarhasta AI-tuutorirobotteihin ja merifysiikan tutkimuksiin (liite).
Science on Stage -tapahtumassa jaetaan erityisen ansiokkaille opetuskäytännöille European STEM Teacher Award -palkinnot. Palkittuja opetuskäytäntöjä levitetään myöhemmin kansainvälisesti kursseina tai opetusmateriaaleina.
Monille opettajille tapahtumaan osallistuminen on palkinto itsessään.
– Päivien merkitys on suuri. Opettaja on keskeinen muutosagentti hyvään, kestävään tulevaisuuteen. Opettajat ansaitsevat kaiken arvostuksen, tuen ja mahdollisuuden oppia toisiltaan ja tavata toisiaan. Yhdessä olemme enemmän! sanoo johtaja, professori Maija Aksela LUMA-keskus Suomi -verkostosta.
Science on Stage -tapahtuman järjestää suomalaisten yliopistojen LUMA-keskus Suomi -verkosto paikallisten LUMA-keskusten kanssa. Yhteistyökumppaneita ovat Science on Stage Finland ja Science on Stage Europe. Tapahtumaa tukevat Turun kaupunki, paikalliset korkeakoulut sekä useat järjestöt ja yritykset.
Tapahtuman tiedot:
Science on Stage -festivaali
Aika: 12.–15.8.
Paikka: Turun Ammattikorkeakoulun Kupittaan kampus, Joukahaisenkatu 3, 20520 Turku
Avajaisseremonia: Maanantai, 12.8. klo 17:00
Avointen ovien päivä: Keskiviikko, 14.8. klo 09:00-18:00
Lehdistön jäsenille on vapaa pääsy festivaalille kaikkina päivinä. Ennakkoilmoittautuminen pyydetään viimeistään 9.8. osoitteeseen marianne.virta@helsinki.fi.
Lisätiedot:
Johtaja, professori Maija Aksela, LUMA-keskus Suomi, Helsingin yliopisto, puh. 0505141450, maija.aksela@helsinki.fi
Tapahtumakoordinaattori Marianne Scott, LUMA-keskus Suomi, puh. 0294150401, marianne.virta@helsinki.fi
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Helsingin yliopiston mediapalvelu
Puh:02941 22622mediapalvelu@helsinki.fiLiitteet
Linkit
Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa Helsingin yliopisto sijoittuu maailman parhaan yhden prosentin joukkoon. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.
LUMA-keskus Suomi
LUMA-keskus Suomi innostaa ja kannustaa lapsia ja nuoria LUMA-aineiden (matematiikka, ympäristöoppi, luonnontieteet ja teknologia) opiskeluun ja harrastamiseen uusimman tiede- ja teknologiakasvatuksen avulla. Lisäksi LUMA-keskus Suomi tukee opettajien elinikäistä oppimista varhaiskasvatuksesta korkeakouluihin koko Suomessa sekä vahvistaa tutkimuspohjaista opetuksen kehittämistyötä.
LUMA-keskus Suomi toimii katto-organisaationa 11 suomalaisen tiede- ja teknologiayliopiston alueellisille LUMA-keskuksille. Se vahvistaa ja edistää niiden toimintaa ja yhteistyötä sekä kansallisesti että kansainvälisesti. Osassa keskuksista on taustalla myös ammattikorkeakoulu. Åbo Akademilla on vastuu LUMA-keskus Suomen ruotsinkielisestä valtakunnallisesta toiminnasta. Toimipisteitä eli alueellisia LUMA-keskuksia on yhteensä 13.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto
Raamatun tekstejä paranneltiin varhaiskristillisessä kirkossa13.9.2024 08:28:27 EEST | Tiedote
Paavo Huotarin väitöskirja osoittaa, että pyhänä pidettyjä tekstejä muokattiin, jotta lukijat ja kuuntelijat ymmärtäisivät ne paremmin.
Näkyminen on yhä keskeisempi vallankäytön muoto politiikan areenoilla11.9.2024 09:55:48 EEST | Tiedote
Lisääntyvä visuaalisuus ja sen myötä syntyvät poliittisen toiminnan käytännöt muuttavat julkista keskustelua ja demokratiaa monin tavoin.
Uusi luontohaaste lapsille, nuorille ja opettajille: havaitse sata lajia lukuvuoden aikana9.9.2024 07:10:00 EEST | Tiedote
Syyskuussa käynnistyvä lasten ja nuorten 100 lajia -haaste kutsuu mukaan/innostaa havainnoimaan luontoa. Haasteeseen voi osallistua kuka vain, ja sitä voidaan hyödyntää myös opetuksessa ja harrastustoiminnassa.
1,5 miljoonan euron ERC-rahoitus kahdeksalle tutkijalle Helsingin yliopistossa5.9.2024 13:03:04 EEST | Tiedote
Arvostetun ERC Starting Grant -rahoituksen saaneet tutkivat muun muassa avaruussäätä ja vankien terveystilastojen manipulointia. Helsingin yliopiston tutkijat ovat menestyneet kilpaillun ERC-rahoituksen saamisessa hyvin.
Energiatehokkaampia muuntajia atomi kerrallaan4.9.2024 14:00:00 EEST | Tiedote
Sähköistyvän maailman hiilijalanjäljestä iso osa syntyy sähkölaitteiden hävikistä. Helsingin yliopiston tutkijat kehittävät uusia materiaaleja, joiden avulla hävikki pienenee minimiin.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme