Vesterinen yhtyeineen on tämän hetken suurin iskelmäbändi, mutta miten tähän on tultu? Antti Heikkinen avaa bändin tarinan, jota ei ole koskaan aiemmin kerrottu
Mikä tekee Vesterinen Yhtyeineen -orkesterista yhden Suomen suosituimmista livebändeistä, joiden hitit ovat radiokanavien vakiosoitossa? Kymmenhenkinen yhtye on onnistunut luovimaan päivänpopin, hiphopin ja sooloartistien miinoittaman musiikkikentän lävitse ja löytänyt yleisönsä soundilla, joka asettuu suomirockin ja iskelmän leikkauspisteeseen. Nykyään bändin kiertueet myydään hetkessä loppuun, ja tunnelma keikoilla on suorastaan hurmoksellinen.

Omaleimaisuus ja tinkimättömyys ovat myös uhanneet yhtyeen uraa, mutta lopulta juuri nämä piirteet ovat kääntyneet voitoksi. Sitä, mikä on hartaudella rakennettu, eivät musiikkibisneksen trendien muutokset heilauta.
– Vesterinen Yhtyeineen on tehnyt ennen suurta menestystään huomattavan pitkän taipaleen. Jopa niin pitkän, että monelle sen mitta tulee yllätyksenä. Yhtye ei suinkaan ilmestynyt muutama vuosi sitten tyhjästä, vaan bändi aloitti jo viitisentoista vuotta sitten. Matkalla on tarvittu sisua, sinnikkyyttä ja uskoa omaan tekemiseen, mutta mikään niistä ei toteudu, ellei taustalta löydy lujaa yhteishenkeä ja vankkumatonta ystävyyttä, yhtyeen tarinan kirjoittanut Antti Heikkinen sanoo.
Vesteriset eivät ole riidelleet bändiään hajoamisen partaalle, eivätkä he ole antaneet periksi silloinkaan, kun suuressa festariteltassa on luuraillut vain muutama kymmen katsojaa. Määrätietoisuus on kannattanut.
– Yhtye on nyt huipulla – tai ainakin hyvin korkealla, koska varsinainen huippu on luultavasti vielä edessäpäin, Heikkinen pohtii.
– Nyt julkaistava kirjahan on kuitenkin vain välitilinpäätös tähän astisesta. Välitilinpäätökset ovat monesti turhia tai ainakin mitäänsanomattomia, mutta Vesterisiin väite ei päde. Tarina on ehdottomasti kertomisen arvoinen. Taiteilijatarinat taas ovat monesti traagisia, riitaisia tai muuten synkähköjä. Vesteristen tarinasta jää hyvä mieli. Näinä aikoina hyvää mieltä ei liiaksi tarjoilla – ei kansien välissäkään.
Antti Heikkinen (s. 1985) on nilsiäläinen kirjailija. Hänen esikoisromaaninsa Pihkatappi (2013) sai Savonia-palkinnon ja Kalevi Jäntti -palkinnon. Kuuden romaanin lisäksi Heikkinen on kirjoittanut menestyksekkäät elämäkerrrat muun muassa Juice Leskisestä, Heikki Turusesta
ja Eila Roineesta. Teatterilava on Heikkiselle rakas paikka: kirjoittamisen ohella hän näyttelee, laulaa ja tekee stand up -keikkoja.
Vesterinen yhtyeineen on käsittely- ja arvosteluvapaa julkaisupäivänä 19.9.2024.
Tiedustelut, haastattelupyynnöt ja pdf-vedokset: jenni.heiti@like.fi
Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi
Yhteyshenkilöt
Jenni HeitiMarkkinointi- ja viestintäpäällikkö
Kaunokirjallisuus,
musiikki & populaarikulttuuri
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Like Kustannus
Joan Didionin Merkintöjä Johnille on järisyttävä arkistolöytö nykykirjallisuuden suunnannäyttäjältä, käännös luvassa syksyllä22.4.2025 11:58:22 EEST | Tiedote
Arvostetun ja ikoniseksi nousseen kirjailijan postuumi teos on mullistava löytö, joka täydentää aiemmin ilmestyneitä Maagisen ajattelun aika- ja Iltojen sinessä -teoksia. Tällä viikolla englanniksi ilmestyvä teos saadaan suomeksi syksyllä.
Children of Bodomin tarina kirjaksi – julkaistaan elokuussa15.4.2025 08:58:00 EEST | Tiedote
Marraskuussa 2019 metallimusiikin fanit järkyttyivät yllättävästä uutisesta: Suomen kansainvälisesti menestyneimpiin yhtyeisiin lukeutuva Children of Bodom ilmoitti hajoamisestaan. Vain vuotta myöhemmin uutiset olivat vielä traagisempia. Yhtyeen perustaja ja keulakuva Alexi Laiho oli kuollut. Timo Isoahon kirjoittamassa historiikissa Children of Bodomin jäsenet kertovat, kuinka kaikki sai alkunsa ja mikä johti yhtyeen tuhoon. Bändin maailmanlaajuisesta merkityksestä kertoo, että kirjaan on haastateltu myös kymmeniä genren kansainvälisiä suuruuksia.
Salatun rakkauden historia piirtää kuvaa suomalaisesta queer-historiasta.14.4.2025 10:29:12 EEST | Tiedote
Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjä on aina ollut, mutta rikoslain ja tiukkojen yhteiskuntanormien vuoksi monet ovat joutuneet salaamaan suhteensa tai identiteettinsä. Moniääninen tietokirja kielletystä rakkaudesta täydentää käsitystämme historiasta.
Kimmo Aroluoman Viimeinen kiertue kertoo HIM-yhtyeen tiestä maailman suurimmille keikkalavoille – sekä niiden takahuoneisiin, joissa unelmat ja todellisuus törmäsivät1.4.2025 08:00:00 EEST | Tiedote
Miten Ville Valon luotsaama HIM nousi maailmanmaineeseen? Millaisten paineiden ja ristiriitojen keskellä kansainväliset kiertueet toteutettiin ja mikä johti lopulta bändin hajoamiseen? Kirjailija ja kitarateknikko Kimmo Aroluoma tarjoaa sisäpiirin näkökulman HIM-yhtyeen kiertue-elämään, sen huippuhetkiin ja varjopuoliin. Viimeinen kiertue on Aroluoman rehellisen omakohtainen selviytymistarina, intensiivinen muistelmateos rockbisneksen hektisyydestä sekä vaikuttava kuvaus artistien ja heidän kanssaan työskentelevien ihmisten rakkaudesta musiikkiin.
Jenni Räinän kaunis ja omakohtainen uutuuskirja on vaikuttava teos luonnon katoamisesta20.3.2025 13:03:00 EET | Tiedote
Jenni Räinän Veden ajat kertoo luonnon peruuttamattomasta muutoksesta, joka tapahtuu silmiemme edessä mutta jota emme huomaa.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme