Hesburgerin ikonisin hampurilainen saa viimein kauan kaivatun kasvisversion – taustalla pihvin uusi innovaatio
Hesburger on tuonut ravintoloihinsa kautta maan uuden VEKE®-kasviskerroshampurilaisen. Käänteestä voidaan puhua historiallisena, sillä kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Hesburgerin legendaarisin hampurilainen, Kerroshampurilainen, kääntyy kasvisversioksi. Hesburgerilla uskotaan tuotteen nousevan hitiksi myös sekasyöjien keskuudessa.

Kasvisversiota Hesburgerin tunnetuimmasta ja kaikkien aikojen suosituimmasta tuotteesta, Kerroshampurilaisesta, on toivottu jo pitkään, ja Hesburger on käyttänyt sen tuotekehitykseen kauan aikaa. Tähän mennessä hampurilaista ei ole kuitenkaan pistetty kysynnästä huolimatta myyntiin.
Tilanne kuitenkin muuttui tänä kesänä, kun Hesburger oivalsi viimein oikeanlaisen reseptin VEKE®-kasviskerroshampurilaiseen.
”Yksinkertaisesti maistamalla saimme vihdoin lopputuloksen, johon olemme todella tyytyväisiä. Uskomme, että tässä on se oikea Kerroshampurilaisen kasvisversio, ja se tulee valloittamaan suomalaiset”, Hesburgerin toimitusjohtaja Kari Salmela sanoo.
VEKE®-kasviskerroshampurilaisen täytteet kurkku- ja paprikamajoneesia myöden ovat täysin samat kuin Kerroshampurilaisessa. Ainoastaan lihapihvit vaihdetaan tuotetta valmistaessa kasvisversioihin. VEKE®-kasviskerroksen pihvit valmistuvat Hesburgerin omassa Kaarinan tehtaassa. VEKE®-kasvispihveille on haettu myös patenttia.
”Tuotekehitysmatkaa voi kuvailla seikkailuksi. Tästä kasvispihvistä on matkan varrella tehty useita eri koeversioita. Maun lisäksi kasvispihvin rakenne on ollut tärkeässä roolissa. Olemme olleet aiemmin lähellä täyttä kymppiä, mutta maku ja suutuntuma eivät ole kuitenkaan olleet ihan sitä mitä pitää. Lopputuotteen pitää maistua ja tuntua Hesburgerin Kerroshampurilaiselle”, Hesburgerin tuotekehittäjä Eemeli Harinen kertoo.
Osoitus Hesburgerin uskosta uuden pihvireseptin vetovoimaan on se, että jatkossa myös Hesburgerin VEKE®-juustokasvishampurilaisen pihvit vaihtuvat uusiin VEKE®-kasvispihveihin.
Piristysruiske vuoden 2030 tavoitteelle
Hesburger aloitti vuonna 2019 kunniahimoisen tavoitteen ”Tavoitteena puolet lihatonta – 2030”. Tavoite koskee lihattomien tuotteiden kappalemääräistä osuutta kaikista myydyistä suolaisista vakiovalikoiman tuotteista ranskanperunoita lukuun ottamatta. Hesburger uskoo VEKE®-kasviskerroshampurilaisen toimivan tavoitteen merkittävänä edistäjänä.
”Tuote on suunnattu seka- ja kasvissyöjille sekä myös lihansyöjille, jotka eivät ole aikaisemmin innostuneet kasvisruoasta. Uskomme aidosti siihen, että tässä on viimein tuote, jonka lihansyöjäkin voisi valita. Eräs maistoryhmässä toiminut jäsen, joka ei yleensä syö kasvisruokaa, totesi muun muassa näin: ”Tämä on todella hyvää. Tämän voisin ostaa. Voisin syödä tätä uudelleen ja uudelleen”, Eemeli Harinen kertoo.
VEKE®-kasviskerroshampurilainen on myynnissä Hesburger-ravintoloissa kautta maan.
VEKE®-kasvispihvi sisältää: Vesi, SOIJA (22 %), rypsiöljy, kasvikuidut (bambu, herne), stabilointiaine (metyyliselluloosa), aromit, suola, mallasuute, muunnettu peruna tärkkelys (E1442), sokeri, dekstroosi, värit (karamellisoitu sokeri, punajuurijauhe), tomaattijauhe.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Petteri PohjonenViestintäpäällikkö
Puh:+358 (0)40 761 3201petteri.pohjonen@hesburger.fiKuvat



Tietoja julkaisijasta
Burger-In Oy on suomalainen perheyritys ja Hesburger sen rekisteröity liikemerkki. Hesburger toimii yhdeksässä maassa: Suomessa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Saksassa, Ukrainassa, Bulgariassa, Puolassa ja Romaniassa. Hesburger työllistää Suomessa noin 6000 työntekijää ja ulkomailla 2700 työntekijää. Vuoden 2023 verollinen myynti Suomessa oli 286 miljoonaa euroa ja ulkomailla 172 miljoonaa euroa.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Hesburger
Tämä “jäätelökioski” on auki ympäri vuoden – Hesburgereissa myydään talvikaudella liki miljoona jäätelöannosta11.12.2025 08:30:00 EET | Tiedote
Hesburgereissa jäätelö ei ole vain kesäherkku, vaan tasaisesti ympäri vuoden myytävä tuote. Viimeisen vuoden aikana jäätelöannoksia on myyty yli 3,5 miljoonaa kappaletta, joista lähes miljoona yksistään talvella. Jäätelömassan ja Hesburgerille kehitettyjen pirtelömakujen valmistuksesta vastaa Valio.
Hesburger avaa uuden suuren ravintolan Jyväskylän Seppälään – avajaisia vietetään perjantaina 5.12.4.12.2025 08:30:00 EET | Tiedote
Hesburger avaa Ahjokadun ja Seppäläntien kulmaan uuden 470-neliöisen Drive-in-ravintolan, joka korvaa tontilla aiemmin toimineen pienen Hesburgerin. Uudessa ravintolassa on 64 asiakaspaikkaa ja uutuutena oma drive-in-luukku prepaid-tilauksille.
Hesburgerin Ieva Salmela on vuoden ihmisläheisin johtaja – Hesburger nousi Suomen ihmisläheisimpien työpaikkojen kuuden kärkeen28.11.2025 14:37:46 EET | Tiedote
Hesburgerin kansainvälisen viestinnän ja markkinoinnin johtaja Ieva Salmela on valittu vuoden ihmisläheisimmäksi johtajaksi HumanPower25-kilpailun yli 250 henkilöä työllistävien yritysten sarjassa. Lisäksi Hesburger sijoittui ihmisläheisimpien työpaikkojen kuuden parhaan joukkoon.
Hesburger nousi työnantajabrändien kolmen kärkeen31.10.2025 14:14:06 EET | Tiedote
Hesburger on valittu vuoden 2025 työnantajabrändien kärkikolmikkoon. Hesburger erottui erityisesti aitoudellaan ja kyvyllään puhutella nuoria työnhakijoita heidän omassa mediaympäristössään.
Hesburger asetti kovan tavoitteen – Nyt noin joka seitsemäs myyty tuote on kasvipohjainen1.9.2025 14:15:00 EEST | Tiedote
Hesburgerin tähtäimessä on, että vuoteen 2030 mennessä puolet myydyistä tuotteista olisi kasvipohjaisia. Tavoitteen saavuttaminen edellyttää kuitenkin loppukiriä, johon kannustimena toimii tuotteiden matalampi hinta.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme