Yhdysvaltojen vaaliteemat tutkijoiden silmin 8.10.
Tule tiistaina 8.10. Tiedekulmaan kuulemaan Helsingin yliopiston asiantuntijoiden tuoreimmat näkökulmat Yhdysvaltain vaaleihin.
Miten aborttioikeus, polarisaatio ja muut yhteiskunnan ilmiöt värittävät Yhdysvaltain tulevia presidentinvaaleja? Miten vaalitulos vaikuttaa muuhun maailmaan?
Mediatilaisuus pidetään 2. kerroksen Think Loungessa (Yliopistonkatu 4). Tarjolla on kevyttä aamiaista klo 9.30 alkaen, ja tilaisuus alkaa klo 10.00. Tilaisuuden avaa viestintäpäällikkö Hannamaija Helander. Tutkijat pitävät 10 minuutin puheenvuorot, minkä jälkeen on aikaa kysymyksille ja keskustelulle. Tilaisuus on kaksikielinen: osa tutkijoista puhuu suomeksi ja osa englanniksi. Tilaisuus päättyy klo 11, minkä jälkeen on tilaa keskustelulle ja kysymyksille.
Ilmoittaudu mukaan 5.10. mennessä!
Ohjelma
Vieraileva professori Joshua Wilson, humanistinen tiedekunta: “Abortion in the US Elections”
Akatemiatutkija Saara Kekki, humanistinen tiedekunta: “Maahanmuuttokysymys ja etniset vähemmistöt äänestäjinä”
Vanhempi yliopistonlehtori S. M. Amadae, valtiotieteellinen tiedekunta: “Understanding polarisation in US election politics. What it means in America and around the world”
Professori Samuel White, valtiotieteellinen tiedekunta: “Why environmental issues are not discussed in this election campaign”
Ilmoittautuminen
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Viestinnän asiantuntija Niina Niskanen
niina.niskanen@helsinki.fi
0504489874
Viestinnän asiantuntija Pasi Komulainen
pasi.komulainen@helsinki.fi
0505398523
Helsingin yliopiston mediapalvelu
Puh:02941 22622mediapalvelu@helsinki.fiHelsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa Helsingin yliopisto sijoittuu maailman parhaan yhden prosentin joukkoon. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto
Ilmastonmuutoksen nopeus uhkaa ylittää lajien sopeutumiskyvyn2.10.2024 14:07:54 EEST | Tiedote
Helsingin yliopiston tuore tutkimus arktisesta nuokkuesikosta korostaa ilmastonmuutoksen hillitsemisen tärkeyttä, jotta lajit ehtisivät sopeutua muutokseen evoluution kautta.
Luonnonvaraisen eläimen laji vaikuttaa sen hoitoon2.10.2024 13:54:16 EEST | Tiedote
Tuoreen tutkimuksen mukaan Suomessa luonnonvaraisten eläinten hoitoon vaikuttaa hoidettavan eläimen laji. Tulokset viittaavat myös siihen, että eläimiä hoidetaan tarpeettomasti ja palautetaan luontoon liian heikossa kunnossa. Tutkijat kaipaavat lisää keskustelua hoidon etiikasta ja yhtenäisiä standardeja hoidolle.
Tanssikokemus näkyy tanssiteoksen katsojien aivotoiminnassa2.10.2024 08:30:00 EEST | Tiedote
Tanssiteoksen katsojien aivotoimintaa tutkittiin aidossa teatteriympäristössä ensimmäistä kertaa maailmassa.
Kasvien monimuotoisuuden lisääminen maataloudessa voi edistää maaperän hiilen varastoitumista ilman sadon heikkenemistä1.10.2024 15:14:40 EEST | Tiedote
Helsingin yliopistossa tehty tutkimus osoittaa, että kasvien monimuotoisuuden lisääminen maataloudessa voi kasvattaa kasvien biomassaa ja parantaa mikrobien vuorovaikutusta – nämä molemmat edistävät maaperän hiilen varastoitumista, eivätkä vaikuta sadon määrään.
Uhanalaisen hömötiaisen vähenemisen taustalla on hakkuista johtuva kohonnut talvikuolleisuus1.10.2024 07:10:00 EEST | Tiedote
Hömötiaisen pesimämäärät ovat pudonneet Suomessa kolmannekseen 1970-luvulta. Helsingin yliopiston vetämän tutkimuksen mukaan taantuman taustalla on kohonnut talviaikainen kuolleisuus, joka kasvaa varttuneen metsän vähetessä.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme