Keusote helpottaa suun terveydenhuollon tarkastuksiin pääsyä palvelusetelillä ja jononpurulla
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella (Keusote) halutaan helpottaa suun terveydenhuollon tarkastuksiin pääsyä: palvelusetelit otetaan käyttöön mahdollisimman pian ja jononpurkua varten lisätään henkilöstöä määräaikaisesti.
Keusoten alueella kiireettömään suun terveydenhuollon tarkastukseen on jonossa 18 800 asiakasta. Tällä hetkellä tarkastukseen kutsutaan asiakkaita, jotka on asetettu jonoon kesällä 2023.
– Jonon muodostumisen taustalla on useita syitä, kuten koronapandemian vaikutukset, henkilöstövaje ja rekrytointihaasteet sekä asiakkaiden määrän kasvu. Olemme toteuttamassa useita toimenpiteitä hoitoon pääsyn parantamiseksi. Näistä keskeisimpänä ovat hyvinvointialueen palvelusetelivalikoiman laajentaminen ja tehostettu jononpurku, kertoo terveyspalveluiden ja sairaanhoidon palvelujohtaja Susanna Pitkänen.
Palveluseteli käyttöön syksyn aikana
Keusote laajentaa palvelusetelien valikoimaa suun terveydenhuoltoon syksyn aikana: Hampaan lohkeaman hoitoon tarkoitetun palvelunsetelin palveluntuottajahaku käynnistyi 1.10. Palvelusetelien myöntäminen asiakkaille aloitetaan välittömästi sopivien palveluntuottajien ilmoittauduttua mukaan.
Asiakkaan ei tarvitse erikseen hakea tai pyytää palveluseteliä, vaan se myönnetään asiakkaalle tarvittaessa ammattilaisen toimesta. Kun asiakas on saanut palvelusetelin, hän voi itse valita, miltä palveluntarjoajalta hankkii palvelun.
Myöhemmin, kun Keusote on saanut kokemusta hampaan lohkeaman palvelusetelin käytöstä ja asiakkaiden kiinnostuksesta sitä kohtaan, palvelusetelien käyttöä on tarkoitus laajentaa kiireellisen hoidon jatkohoitoihin ja suun perustutkimukseen
Kaikille tarkastusta jonottaville lähetetään tieto tarkastusajasta
Tarkastusjono urakoidaan pois Keusoten oman henkilökunnan työnä ensi kevään aikana. Jononpurun aikana Keusote lisää suun terveydenhuollon henkilöstömäärää määräaikaisesti.
Kaikille tarkastusjonossa oleville asiakkaille lähetetään tarkastusaika hammaslääkärille, jolloin jonossa olevat asiakkaat voivat odottaa tarkastusaikaansa rauhassa. Ajanvarauskirjeiden lähettäminen aloitetaan lokakuussa.
Kirjeitse ilmoitetun tarkastusajan voi perua tai siirtää soittamalla suun terveydenhuollon puhelinasiointiin p. 019 2260 700, ma–pe klo 7.45–15.
– Kokeilemme mahdollisesti myös digiajanvarausta, jolloin osa asiakkaista voi saada tekstiviestinä kehotteen varata tarkastusaika digitaalisesti. Tämän aloittamisesta tiedotamme erikseen. Digiajanvarauksen käyttö on aina asiakkaalle vapaaehtoista. Muut ajanvaraustavat säilyvät jatkossakin digiasioinnin rinnalla, Pitkänen kertoo.
Hakeudu tarvittaessa palveluihin aikaisemmin
Jos sinulla on hampaiden tai suun alueen oireita, jotka edellyttävät kiireellistä arviota, tee oirearvio Omaolossa. Saat toimintaohjeet ja voit tarvittaessa jättää yhteydenottopyynnön ammattihenkilölle. Vaihtoehtoisesti soita suun terveydenhuollon puhelinasiointiin p. 019 2260 700, ma-pe klo 7.45–15.
Hammaslääkärille ja suuhygienistille saa ajan hoidon tarpeen arvion perusteella tai olemassa olevan hoitosuunnitelman mukaisesti. Suuhygienistien aikojen saatavuus on Keusotessa tällä hetkellä hyvä ja keskimäärin ajan saa alle kuukaudessa.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Susanna PitkänenPalvelujohtajaKeski-Uudenmaan hyvinvointialue
Puh:050 497 2651susanna.pitkanen@keusote.fiLinkit
Tietoja julkaisijasta
Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan ja Mäntsälän alueella.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)
Keusotessa otettiin käyttöön omatiimit: Tutut ammattilaiset hoitavat tuttuja asiakkaita5.12.2024 11:41:13 EET | Tiedote
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella (Keusote) jokaiselle alueen asukkaalle on nimetty omatiimi, jonka ytimessä on hoitaja ja lääkärityöpari. Tavoitteena on, että hoitoon pääsy ja hoidon jatkuvuus paranevat.
Lasten ja nuorten hyvinvointi edellyttää koko perheen tukemista5.12.2024 11:26:50 EET | Tiedote
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella (Keusote) lasten ja nuorten mielenterveysongelmiin saa apua opiskeluhuollosta, perheneuvolasta ja nuorisoasemalta. Keskeistä lasten ja nuorten tukemisessa on parantaa koko perheen hyvinvointia.
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen talousarvio 2025: alijäämien kasvu taittuu4.12.2024 14:55:18 EET | Tiedote
Aluehallitus hyväksyi hyvinvointialuejohtajan Raija Kontion vuoden 2025 talousarvion ja taloussuunnitelman vuosille 2025–2027. Esityksen tavoitteena on hyvinvointialueen talouden alijäämän taittuminen vuonna 2025.
Keusoten suun terveydenhuollon tarkastusjonon purku etenee – Myös tarkastuspalveluseteli otettu käyttöön4.12.2024 13:56:21 EET | Tiedote
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen (Keusote) terveydenhuollon kiireettömien tarkastusten jonoa on saatu purettua hyvin. Keskeisimmät toimet ovat olleet tarkastusaikojen avaaminen iltoihin ja lauantaipäiville, palvelusetelien käyttöönotto ja oman toiminnan uudelleenjärjestely.
Keski-Uudenmaan hyvinvointialue: Valtiolta kiitosta toimeenpanon onnistumisista4.12.2024 10:13:11 EET | Tiedote
Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote) sai positiivista palautetta muutosohjelmien toimeenpanon etenemisestä tiistaina käydyissä hyvinvointialueneuvotteluissa. Hyvinvointialueen tuottavuus- ja taloudellisuusohjelmaa sekä palveluverkkomuutoksia on toimeenpantu hyvin ja ne etenevät aktiivisesti. Etäpalveluiden toimivuudessa Keusote on paikon Suomen kärkeä, ja kehitys jatkuu lähineuvonnan tarvetta unohtamatta.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme