Tampereelle suunnitellaan toista Tornia – uusi hotellikokonaisuus tarjoaisi tilat jopa 2000 hengelle
S-ryhmän hotelliyhtiö Sokotel suunnittelee Solo Sokos Hotel Torni Tampereen laajennusta. Uusi Torni tulisi ensimmäisen viereen ja siihen yhdistyisivät vanhat veturitallit. Tampereen kaupungin ja työeläkeyhtiö Elon kanssa yhteistyössä toteutettavan hankkeen tavoitteena on rakentaa Suomen kiinnostavin hotellikokonaisuus ja vahvistaa Tampereen vetovoimaa entisestään.

Nykyinen tornihotelli, Solo Sokos Hotel Torni Tampere, on kunnianosoitus tamperelaisille ilmiöille ja legendoille, ja se avasi ovensa vieraille lokakuussa 2014. Heti avautumisestaan lähtien hotellin ottivat omakseen niin tamperelaiset kuin muualta Suomesta tulevat matkailijat, ja se on ollut koko toimintansa ajan yksi Suomen suosituimmista hotelleista. Viime vuosina hotelli on täyttynyt viimeistä huonetta myöten lähes viikoittain, ja sen Moro Sky Bar on valittu Suomen parhaaksi baariksi useamman kerran.
Nyt suunnitteilla oleva uusi Torni asettuisi ensimmäisen hotellitornin viereen, ja siihen liitettäisiin vanhat veturitallit. Veturitallien alue sisältyy laajempaan aluekokonaisuuteen, joka on Tampereen yleiskaavassa määritetty korkean rakentamiseen soveltuvaksi alueeksi.
Hotelliin tulisi alustavien suunnitelmien mukaan noin 300 huonetta, ravintoloita sekä laajat tapahtuma- ja kokoustilat. Valmistuessaan uudessa hotellikokonaisuudessa voisi viettää aikaa jopa yli 2000 ihmistä saman katon alla.
"Tavoitteemme on rakentaa Suomen mielenkiintoisin hotellikokonaisuus. Tampereen kaupungin teettämässä tutkimuksessa todetaan, että Tampereelle tarvitaan lisää hotellikapasiteettia. S-ryhmällä on alueella jo nyt neljä suosittua hotellia, ja haluamme omalta osaltamme varmistaa, että Tampereen menestystarina jatkuu", liiketoimintajohtaja Mikko Kankaanpää Sokotel Oy:stä tiivistää.
Nyt suunnitteilla oleva toinen tornirakennus sekä veturitallien käyttöönotto mahdollistaisi entistä monipuolisemmat palvelut hotellin asiakkaille, ja kasvattaisi omalta osaltaan Tampereen houkuttelevuutta esimerkiksi kansainvälisten kongressien ja tapahtumien pitopaikkana.
"On hienoa, että Tampereen vetovoima innostaa hotellialan toimijoita ja sijoittajia. Suunniteltu kokonaisuus kohentaa edelleen Tampereen keskustan vetovoimaa. Hankkeen asemakaavaprosessia on tarkoitus viedä eteenpäin 2025. Suunnittelussa on vielä ratkottavia asioita kuten yhteydet samaan aikaan suunnitteilla olevaan asemakeskukseen", Tampereen pormestari Kalervo Kummola alleviivaa.
Alustavien arvioiden mukaan rakentaminen voisi käynnistyä vuonna 2027.
"Vielä ei ole mitään päätetty, mutta suunnitelmia viedään hyvässä yhteistyössä eteenpäin niin Tampereen kaupungin kuin muidenkin viranomaisten kanssa", Kankaanpää kertoo.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Mikko Kankaanpää, liiketoimintajohtaja Tampere & Oulu, Sokotel Oy, p. 050 638 16, mikko.kankaanpaa@sok.fi
Antti Pyötsiä, projektinjohtaja, Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo, p. 0400 407626, antti.pyotsia@elo.fi
Kuvat
Sokotel Oy
Sokotel Oy on osa S-ryhmää. Me operoimme Suomessa 14 Sokos Hotellia, seitsemää Radisson Blu -hotellia sekä uutta Radisson RED Helsinkiä. Sokotel toimii pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Oulussa ja Tallinnassa.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
Isälle suklaata ja kukkia? S-ryhmän data kertoo erot isän- ja äitienpäivän vietossa4.11.2025 08:02:00 EET | Tiedote
Isänpäivää vietetään jälleen tulevana sunnuntaina 9.marraskuuta. Perinteisesti suomalainen muistaa syksyllä isää samalla kaavalla kuin äitiä keväällä: hyvällä ruoalla ja lahjoilla. S-ryhmän ostodata kuitenkin osoittaa, että isän ja äidin juhlapäivien mauissa sekä pakettien sisällöissä on eroa.
Riisituotteille odotettu sertifiointi – näkyy kaupan hyllyllä ”jyvä kerrallaan”3.11.2025 07:30:00 EET | Tiedote
Riisi on monelle tuttu ruoanlaiton peruselementti, jota ostetaan S-ryhmän ruokakauppojen (Prisma, S-market, Sale ja Alepa) hyllyiltä vuodessa noin yhdeksän miljoonaa kiloa. Syksyllä kaupan riisihyllyille on saapunut ensimmäinen Sustainable Rice Platform -sertifioitu Coop-tuotemerkin basmatiriisi.
Kysely: suomalaiset panostavat kodin valaistuksessa eniten olohuoneeseen ja keittiöön29.10.2025 07:45:00 EET | Tiedote
Suomalaiset pitävät valaistusta tärkeänä tekijänä kodin tunnelman luomisessa ja osana sisustusta, selviää Sokoksen tekemästä kyselytutkimuksesta. Kotona panostetaan etenkin olohuoneen ja keittiön valaistukseen. Sokoksen asiantuntija jakaa täsmävinkin, mihin kodin valaistuksessa kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota pimeänä vuodenaikana.
Uudistuva Iso juttu -kumppaniyhteistyö laajenee ilmastoasioista muihin kestävyysteemoihin28.10.2025 12:30:00 EET | Tiedote
S-ryhmä laajentaa Iso juttu -kumppaniyhteistyötään – jatkossa mukana ovat ilmaston lisäksi luonnon monimuotoisuus, vesivastuullisuus ja ihmisoikeudet. Tavoitteena on löytää konkreettisia ratkaisuja kestävyyshaasteisiin yhdessä 17 500 tavaran- ja palveluntoimittajan kanssa sekä tuoda pienet ja suuret toimijat yhteen. Miljoonan tonnin päästösäästötavoite saavutettiin yhdessä kumppaneiden kanssa etuajassa viime vuonna.
Lähes 3000 sähköautoilijaa paljastaa ajatuksensa sähköauton lataamisesta – pitkillä matkoilla selkeä toive, näitä asioita asemille halutaan lisää27.10.2025 09:01:22 EET | Tiedote
ABC-latauksen toteuttama suuri sähköautoilukysely selvitti autoilijoilta muun muassa missä ja mihin aikaan autoa ladataan, mitä latauksen aikana halutaan tehdä ja mitä latausasemille toivotaan lisää. Kyselytutkimukseen vastasi lähes 3000 sähköautolla tai plug-in-hybridillä ajavaa eri-ikäistä autoilijaa ympäri maan.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme
