Atrian toimitusjohtaja Kai Gyllström ETL:n hallituksen puheenjohtajaksi
Elintarviketeollisuusliitto (ETL) on valinnut tänään syyskokouksessaan hallituksen vuodelle 2025.
![](/data/images/public/69820395/70704356/325d4d76-4ef1-418b-a389-adaa08ef3ce9-w_720.jpg)
Liiton hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Atria Oyj:n toimitusjohtaja Kai Gyllström. Varapuheenjohtajina jatkavat Elonen Oy Leipomon toimitusjohtaja Jari Elonen ja Oy Hartwall Ab:n toimitusjohtaja Kalle Järvinen.
Uusia jäseniä hallituksessa ovat Orkla Suomi Finland Oy Ab:n toimitusjohtaja Jutta Karppi ja Hätälä Oy:n toimitusjohtaja Veikko Leinonen.
Elintarviketeollisuus haluaa kasvaa kannattavasti
Kai Gyllström muistuttaa, miten merkittävä talouskasvun vauhdittaja suomalainen ruoka-ala pystyy olemaan 320 000 työntekijän voimin. Vastuullinen ja uudistuva ala vetää puoleensa nuoria, houkuttelee sijoittajia ja mahdollistaa investointeja.
– Elintarviketeollisuus haluaa kasvaa kannattavasti. Nyt on löydettävä keinot kotimaisen ruuan kulutuksen edistämiseen sekä toisaalta elintarvikkeiden viennin kasvattamiseen ja alan kansainvälistymiseen. Toimialan menestyksen varmistaminen edellyttää, että sääntelyä kehitetään ennakoitavaksi ja kilpailukykyä vahvistavaksi niin kotimaassa kuin EU:ssa, hän linjaa.
Ruoka-alan ääni kuuluu yhä voimakkaammin
Kai Gyllström seuraa tehtävässään Valio Oy:n toimitusjohtaja Annikka Hurmetta, joka on toiminut ETL:n hallituksessa vuodesta 2015 ja puheenjohtajana vuodet 2019–2024.
Hurme iloitsee, miten ETL on tänä päivänä aiempaa vahvempi ruoka- ja juoma-alan yhteinen ääni, joka hakee aktiiviesti vuoropuhelua ja jonka kädenjälki näkyy maan hallituksen ohjelmassa. Liiton asiantuntijat ovat olleet vaikuttamassa myös tulevien EU-aloitteiden ja säädösten sisältöön.
– Elintarvikealalla on eletty turbulentteja vuosia, mutta siitä huolimatta yritykset ovat investoineet kehittämiseen, energiatehokkuuteen ja ilmastotavoitteiden täyttämiseen satoja miljoonia euroja. Investointikyvystä on pidettävä huolta tulevaisuudessakin, sillä ilman elintarviketeollisuutta meillä ei olisi ruokaa kuluttajille, ruokaturvaa, huoltovarmuutta eikä vahvaa vientiä. Elinvoimainen ruokaketju on kriittisen tärkeä sekä Suomelle että Euroopalle, Annikka Hurme painottaa.
Elintarviketeollisuusliiton hallitus vuodelle 2025
Puheenjohtaja
Toimitusjohtaja Kai Gyllström, Atria Oyj
Varapuheenjohtajat
Toimitusjohtaja Jari Elonen, Elonen Oy Leipomo
Toimitusjohtaja Kalle Järvinen, Oy Hartwall Ab
Työvaliokunta
Toimitusjohtaja Ilkka Brander, Saarioinen Oy
Toimitusjohtaja Pasi Flinkman, Raisio Oyj
Toimitusjohtaja Annikka Hurme, Valio Oy
Toimitusjohtaja Lenita Ingelin, Oy Paulig Finland Ab
Toimitusjohtaja Pia Jormanainen, Arla Oy
Toimitusjohtaja Jean Karavokyros, Oy Halva Ab
Toimitusjohtaja Esa Mäki, Apetit Oyj
Toimitusjohtaja Juha Ruohola, HKFoods Oyj
Konsernijohtaja Christoph Vitzthum, Oy Karl Fazer Ab
Hallituksen muut jäsenet
Toimitusjohtaja Anders Frydenlund, Oy Sinebrychoff Ab
Toimitusjohtaja Maria Hanho, Vaissi Oy
Konsernijohtaja Markus Hellström, Oy Snellman Ab
Toimitusjohtaja Juha Helokoski, Eckes-Granini Finland Oy Ab
Toimitusjohtaja Jonas Idström, Unilever Finland Oy
Toimitusjohtaja Harri Jaakkola, Leivon Leipomo Oy
Toimitusjohtaja Jyrki Karlsson, Linkosuo Oy
Toimitusjohtaja Jutta Karppi, Orkla Suomi Finland Oy Ab
Toimitusjohtaja Lars Koski, Laihian Mallas Oy
Toimitusjohtaja Niina Koskinen, Suomen Nestlé Oy
Toimitusjohtaja Niklas Kumlin, Helsingin Mylly Oy
Toimitusjohtaja Veikko Leinonen, Hätälä Oy
Toimitusjohtaja Mika Lindfors, Lagerblad Foods Oy
Toimitusjohtaja Patrik Lundell, Olvi Oyj
Toimitusjohtaja Lauri Lundén, Oy Lunden Ab Jalostaja
Toimitusjohtaja Tuomas Mantere, Vaasan Oy
Toimitusjohtaja Jacek Pastuszka, Anora Group Oyj
Hallituksen puheenjohtaja Pär-Gustaf Relander, Polttimo Oy
Toimitusjohtaja Kirsi Räikkönen, Oy Gust. Ranin / Lignell & Piispanen
Toimitusjohtaja Johanna Sewón-Kievari, Froneri Finland Oy
Toimitusjohtaja Tero Tanner, Suomen Sokeri Oy
Kai Gyllströmin haastattelupyynnöt Atrian viestintäjohtaja Hanne Kortesojan kautta, puh. 400 638 839, hanne.kortesoja@atria.com
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Mikko KäkeläToimitusjohtajaETL
Puh:040 560 7569mikko.kakela@etl.fiKuvat
![Toimitusjohtaja Kai Gyllström, Atria Oyj](/data/images/public/69820395/70704356/6bbfa1cd-d35d-46ef-b7f4-c017ea756693-w_240.jpg)
Tietoa julkaisijasta
Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. Tavoitteenamme on uudistuva ja vetovoimainen ruoka-ala, joka luo hyvinvointia koko Suomeen.
Elintarviketeollisuusliiton toiminnan piirissä olevat noin 600 yritystä kattavat kaikki elintarviketeollisuuden toimialat ja elintarviketeollisuuden tuotannon Suomessa lähes kokonaan.
Elintarviketeollisuus on Suomessa kolmanneksi suurin teollinen toimiala, joka työllistää 40 000 henkeä. Ruokia ja juomia valmistavia yrityksiä toimii kaikkialla maassamme.
Koko ruoka-ala (alkutuotanto, elintarviketeollisuus, päivittäistavarakauppa ja ruokapalvelut) työllistää Suomessa yhteensä 320 000 henkeä, kun välilliset vaikutukset lasketaan mukaan.
![](/data/images/public/69820395/70704356/8238c10c-f624-4723-bd46-08c2853bf7b4-w_780.png)
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Elintarviketeollisuusliitto ry
Hallitukselta ikävä joululahja ruoka-alalle23.12.2024 10:46:32 EET | Tiedote
Elintarviketeollisuusliitto on tyrmistynyt siitä, että pääministeri Orpon hallitus jatkaa makeisten ja suklaan korotetun arvonlisäveron valmistelua sen ongelmallisuudesta huolimatta. Ehdotus on oikeudellisesti syrjivä, koska se ei kohtele eri tuoteryhmiä samankaltaisesti. Ehdotus ei myöskään edistä terveyttä, eikä lisää verotuloja kotimaisen tuotannon ja investointien vähentyessä.
Neuvottelut elintarvikealan työehtosopimuksista käynnistyivät17.12.2024 12:14:32 EET | Tiedote
Elintarviketeollisuusliitto ETL ja Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL ovat aloittaneet tänään 17. joulukuuta neuvottelut elintarvikealan uusista työehtosopimuksista.
Kutsu medialle elintarviketeollisuuden joulupuurolle: viherväittämiä vai vastuullisuustekoja – miten kuluttajien luottamus ansaitaan? 18.12. klo 8.30–10.309.12.2024 10:02:23 EET | Kutsu
Suomalaiset elintarvikealan yritykset ovat työskennelleet pitkäjänteisesti vastuullisten toimintatapojen edistämiseksi ja pärjänneet vuosittain erinomaisesti brändien mainetta mittaavissa tutkimuksissa. Samaan aikaan julkista ruokakeskustelua leimaa vahva vastakkainasettelu. Kuinka kuluttaja erottaa todelliset vastuullisuusteot viherpesusta? Mitä yritys voi tai uskaltaa enää sanoa?
Elintarviketeollisuudessa muhii merkittävä investointitarve28.11.2024 09:01:23 EET | Tiedote
Suomalaisen elintarviketeollisuuden kehitys on vakaata, mutta kasvu edelleen hidasta. Tuotannon säilyttämiseksi nykyisellä tasolla ja sen kasvattamiseksi alalla tarvitaan pikaisesti uusia investointeja. Investointeja ovat lykänneet epävarmuus markkinoiden kehityksestä, viime vuosien tuntuva kustannusten nousu ja tempoileva sääntely. Politiikalla on luotava nyt vakautta ja kasvumahdollisuuksia, jotta patoutuneet investoinnit saadaan liikkeelle ja alan kasvu vauhtiin.
Lähtikö Suomi ravitsemussuosituksissa omille teilleen pohjoismaisesta linjasta?27.11.2024 11:09:08 EET | Tiedote
Uudet kansalliset ravitsemussuositukset näyttävät suuntaa kansalaisille, ruokapalveluille ja elintarviketeollisuudelle. Ravitsemussuositusten tärkein tavoite on edistää väestön terveyttä ravitsemuksen avulla. On kuitenkin huomioitava myös kotimaisen elintarviketuotannon merkitys yhteiskunnalle. Ilman huoltovarmuutta ja ruokaturvaa ei ole hyvää ravitsemustakaan.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme