Puntaroiva henkilöstöpaneeli on keusotelaisten uusi vaikuttamisen paikka
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella (Keusote) henkilöstö hakee ratkaisuja talouden tasapainottamiseen uudessa puntaroivassa henkilöstöpaneelissa.

Puntaroiva henkilöstöpaneeli järjestetään Keusotessa yhteistyössä Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran kanssa. Keusote ja Sitra ovat aiemmin järjestäneet kaksi puntaroivaa asukaspaneelia, joista on saatu paljon hyvää palautetta. Nyt kokeillaan, miten sama konsepti toimii henkilöstön kohdalla.
– Puntaroivassa henkilöstöpaneelissa Keusoten henkilöstö pääsee kertomaan omia näkemyksiään ja vaikuttamaan hyvinvointialueen päätöksentekoon. Osallistuminen lisää ymmärrystä päätettävien asioiden monimutkaisuudesta ja niiden laajoistakin vaikutuksista, kertoo henkilöstöjohtaja Monica Hostio Keusotelta.
Talouteen tasapainoa henkilöstön ehdotuksilla
Keusoten ensimmäisessä henkilöstöpaneelissa työntekijät eri palveluista pääsevät tapaamaan toisiaan ja etsimään ratkaisuja hyvinvointialueen talouden tasapainottamiseen.
Keväällä Keusoten yt-neuvotteluiden yhteydessä henkilöstöltä kerättiin kyselyllä ehdotuksia säästö- ja tuottavuustoimenpiteistä. Puntaroivassa henkilöstöpaneelissa osallistujat pääsevät vaikuttamaan siihen, mitä näistä säästötoimenpiteistä lähdetään viemään eteenpäin ja miten. Panelisteilla on myös mahdollisuus miettiä uusia säästötoimenpiteitä puntaroinnin aikana.
– Noin 40 panelistia tutustuu ensin säästöehdotuksiin erilaisten asiantuntijapuheenvuorojen ja yhteisen keskustelun avulla. Kolmen paneelikerran jälkeen meillä on henkilöstön laatima loppulausuma, joka luovutetaan Keusoten johdolle toimeenpanoa varten, Hostio kertoo.
Aiemmin järjestetyt asukaspaneelit saivat kiitosta erityisesti hyvästä ilmapiiristä ja motivoivista keskustelun ohjaajista. Tavoitteena on saada aikaan turvallinen keskusteluilmapiiri myös henkilöstöpaneelissa.
– Keusotessa on yli 4 000 eri alojen ammattilaista ja vähintään yhtä paljon hyviä näkemyksiä sille, miten saamme hyvinvointialueen taloutta tasapainotettua. Onkin tärkeää, että meillä on nyt näille näkemyksille ja niiden eteenpäin viemiseksi oma foorumi, kiteyttää Hostio.
Puntaroiva henkilöstöpaneeli järjestetään Keusotessa yhteistyössä Suomen itsenäisyyden juhlarahaston Sitran kanssa kokeiluna. Kokeilu on osa Sitran Uudet vaikuttamisen tavat -hanketta. Hankkeella on ollut ensisijaisesti tarkoitus mahdollistaa asukkaiden osallistuminen päätöksenteon valmisteluun uudella tavalla. Henkilöstöpaneeli on jatkokehittelyä asukaspaneeleista.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Tero Seitsonen
johtava asiantuntija
Hyvinvointi, terveys ja asiakkuudet
p. 050 497 2554
tero.seitsonen@keusote.fi
Tietoja julkaisijasta
Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan ja Mäntsälän alueella.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)
Keusote sujuvoittaa puhelinasiointia – omatiimien numeroissa muutoksia28.3.2025 11:54:48 EET | Tiedote
Keski-Uudenmaan hyvinvointialue jatkaa omatiimimallin ja omatiimien puhelinasioinnin parantamista. Jokaiselle Keusoten alueen asukkaalle on nimetty omatiimi, joka vastaa hänen hoidostaan. Jatkossa omatiimin numerossa voi asioida myös kiireellisissä asioissa Omakeusote-digiasioinnin rinnalla.
Aluehallitus käsitteli viime vuoden tilinpäätöksen: alijäämä 66,5 miljoonaa euroa26.3.2025 14:20:39 EET | Tiedote
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen (Keusote) vuoden 2024 tilinpäätös osoittaa 66,5 miljoonan euron alijäämää. Tämä merkitsee alijäämän kasvua edellisvuodesta, sillä vuoden 2023 ja 2024 yhteenlaskettu alijäämä on nyt 133,1 miljoonaa euroa.
Sote-palvelut taskussasi – OmaKeusote-sovellus on täällä!25.3.2025 09:03:29 EET | Tiedote
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen (Keusote) OmaKeusote-mobiilisovellus on julkaistu. Sovellus tuo sote-palvelut käden ulottuville, jolla voi hoitaa esimerkiksi terveyshuoliin liittyviä asioita tai keskustella sosiaalipalvelujen ammattilaisen kanssa, vaikka suoraan omalta sohvalta käsin. Sovelluksen voi ladata maksutta sovelluskaupoista.
Asukaskysely 2024: Omalla käytöksellä ja esimerkillä voi vaikuttaa nuorten päihteiden käyttöön ennaltaehkäisevästi24.3.2025 13:25:51 EET | Tiedote
Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote) on selvittänyt alueen asukkailta, millaisia toiveita ja ajatuksia heillä on päihdehaittojen vähentämisen keinoista.
Keusoten tuottavuus- ja taloudellisuusohjelma viitoittaa tietä kohti talouden tasapainoa21.3.2025 14:38:07 EET | Tiedote
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen (Keusoten) tuottavuus- ja taloudellisuusohjelman valmistelu vuosille 2025–2027 on käynnistynyt. Ohjelma tarvitaan, jotta valtiohallinnon vaatimus talouden tasapainosta ja syntyneiden alijäämien kattamisesta toteutuu vuoden 2027 loppuun mennessä.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme