Ravintola Frans & Sophien tarjonta uudistuu – aidon ranskalaisen gastronomian toteutuksessa mukana huippunimiä
Kuopiossa Snellmaninpuiston laidalla sijaitsevan ravintola Frans & Sophien uudistus tarjoilee asiakkaille ranskalaisen ruokakulttuurin helmiä. Uusi menu esittelee Ranskan alueellisia makuja ja gastronomisia erityispiirteitä. Uudistus tuo mukanaan myös toivotun klassikkoannoksen.

– Odotamme innolla, että pääsemme viimein tarjoilemaan uutta menua asiakkaillemme perjantaina 24. päivä tammikuuta, Frans & Sophien ravintolapäällikkö Hanna Härkönen fiilistelee.
Härkönen kertoo, että Frans & Sophien uusi menu tuo esiin Ranskan alueelliset erityispiirteet, ja annoksiin liittyvät tarinat raaka-aineista ja valmistusmenetelmistä rikastuttavat ruokailukokemusta.
– Tartar jauhetaan päivittäin itse, kastikkeisiin on haettu syvyyttä kiehtovilla makuyhdistelmillä ja syntisen herkulliset croque monsieur tai quiche lorraine sopivat niin pieneen kuin isompaakin nälkään
Jo klassikoksi noussut Frans & Sophien härkäruukku tekee myös kauan odotetun paluun. Se on päivitetty nykypäivään pitkään haudutetulla häränposkella ja kastikkeeseen tuotu mielenkiintoista makua kuivatuista tateista. Lisukkeena perunapyree, joka on maustettu ruskistetulla voilla, pikkelöidyillä sinapinsiemenillä ja lehtiyrteillä.
Juomatarjontaa on laajennettu uusilla cocktaileilla, oluilla ja siidereillä, ja uusi viinilista kattaa Ranskan tärkeimmät viinialueet. Myös tarjottavien viinien valikoimaa on kasvatettu muun muassa crémantilla ja samppanjalla – molemmat oivallisia valintoja arjen juhlistamiseen.
Gastronomian huiput mukana uudistuksessa
Uudistusta on ollut toteuttamassa Pahe Cateringin kokeneet gastronomit Pasi Pärssinen ja Heikki Liekola. Pärssinen on keittiöalan ammattilainen, jolla on yli 25 vuoden ura ja monipuolinen kokemus ravintolatoiminnasta, tuotekehityksestä sekä suurten tapahtumien menujen suunnittelusta ja toteutuksesta. Hän on toiminut Suomen kokkimaajoukkueessa sekä valmentanut tulevia huippukokkeja.
Liekola on kerännyt tietotaitoa kansainvälisissä Michelin-ravintoloissa sekä keittiömestarina Suomen parhaimmiksi rankatuissa ravintoloissa. Hän on Vuoden Kokki 2014 ja osallistunut kokkimaajoukkueessa alan Olympialaisiin. Liekola on kuulunut Suomen Bocuse d´Or -joukkueeseen, minkä lisäksi hän toimii kilpailuvalmentajana ja päätuomarina alan huipputapahtumissa.
– Menussa on nyt teroitettu ja terävöitetty ranskalaista kulmaa ruokaa. Toimme ruuan emämaasta menulle muutamia kaikkien tuntemia klassikkoannoksia huolellisesti alusta asti talossa tehtyinä, Liekola ja Pärssinen kuvailevat.
Uudistus tuo vetovoimaa paikalliseen ravintolatarjontaan
Frans & Sophie on tunnettu korkeasta asiakastyytyväisyydestään ja laadukkaasta palvelustaan. Uudistus vahvistaa ketjun asemaa houkuttelevana vaihtoehtona niin arjen laatuaikaa arvostaville kuin erityisten juhlahetkien viettäjille. Ravintoloiden tunnelmallinen miljöö ja asiakkaiden arvostamat tunnelmatekijät säilyvät.
– Uudistunut Frans & Sophie vahvistaa entisestään Kuopion ravintolakulttuuria ja tarjoaa alueen asukkaille ja vierailijoille kiehtovan vaihtoehdon tuoden palan Ranskaa lähelle. Voit herkutella aidoilla klassikoilla ja viimeistellä elämyksen huolella valitulla ranskalaisella viinillä, oluella tai siiderillä, sanoo hotellinjohtaja Kati Vihma Original Sokos Hotel Puijonsarvesta.
Yhteyshenkilöt
Hanna HärkönenRavintolapäällikköFrans & Sophie
Puh:0504636120hanna.harkonen@sok.fiKati VihmaHotellinjohtajaOriginal Sokos Hotel Puijonsarvi
Puh:0503714530kati.vihma@sok.fiKuvat
Osuuskauppa PeeÄssä
Olemme yli 125 000 asiakasomistajan omistama palvelualan yritys Pohjois-Savossa. Tehtävänämme on tuottaa kilpailukykyisiä etuja ja palveluja asiakasomistajille. Omalla työllämme kehitämme jäseniemme ja koko Pohjois-Savon hyvinvointia. Olemme kehittyvä ja yksi maakunnan suurimmista yrityksistä.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Osuuskauppa PeeÄssä
Muutoksia Osuuskauppa PeeÄssän matkailu- ja ravitsemiskaupan (MaRa) sekä liikennekaupan johtoryhmän vastuualueissa13.6.2025 16:00:00 EEST | Tiedote
Vastuualueiden muutokset koskevat Osuuskauppa PeeÄssän ravintola-, hotelli-, ja liikennekauppa-liiketoimintaa.
Ruokarobot laajenevat Iisalmeen ja Varkauteen – uusia roboja myös Kuopioon ja Siilinjärvelle6.6.2025 10:00:00 EEST | Tiedote
PeeÄssä kehittää ja kasvattaa ruoan verkkokaupan palvelujaan kovalla tahdilla. Itä-Suomen ensimmäiset ruokarobotit otettiin käyttöön Kuopiossa ja Siilinjärven Vuorelassa vuosi sitten. Uudet robot aloittavat toiminnan Iisalmessa, Varkaudessa ja Siilinjärvellä 9. päivä kesäkuuta.
Rautalammin uusi S-market aukeaa 5. kesäkuuta5.6.2025 07:14:27 EEST | Tiedote
Osuuskauppa PeeÄssä avaa uuden S-market Rautalammin torstaina 5.6.2025. Avajaisia vietetään klo 10. Uuden myymälän myötä S-market Rautalammin myymäläpinta-ala kasvaa noin 20 %, ja samalla myös valikoima kasvaa.
Kuopion Amarillo uudistuu: fajitakset ja nachot palaavat, listalle myös oma olut4.6.2025 10:15:48 EEST | Tiedote
Amarillo tuo takaisin asiakkaiden kaipaamat fajitakset sekä heti pöytään istuutumisen yhteydessä tuotavat lämpimät, rapeat nachot ja raikkaan salsan.
ABC Marjahaka ja ABC Varkaus 2.6. alkaen auki 24 h30.5.2025 12:50:11 EEST | Tiedote
Aukioloaikoja on laajennettu niin kaupunkien asukkaat kuin ohikulkeva liikenne mielessä pitäen.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme