Hoitopuhelut ovat nyt maksullisia – näin se vaikuttaa sinuun
Oma Hämeen hoitopuhelut ovat nyt maksullisia ja vastaavat vastaanottokäyntiä. Asiakasmaksu kerryttää maksukattoa, joka suojaa suurilta terveydenhuoltokuluilta. Hoitopuhelu on maksuton, jos se liittyy lakisääteisesti maksuttomiin tutkimuksiin tai hoitoihin. Lisätietoja verkkosivuilta.

Oma Hämeen hoitopuhelut ovat nyt maksullisia. Tämä tarkoittaa, että jos terveyteesi liittyvä asia voidaan hoitaa puhelimitse ja puhelu korvaa fyysisen vastaanottokäynnin, peritään siitä asiakasmaksu.
Perusterveydenhuollossa lääkärinkäynnin maksun voi periä kolmelta kerralta kalenterivuodessa. Se sisältää fyysiset vastaanottokäynnit, hoitopuhelut ja mahdolliset muut etäasioinnit.
Erikoissairaanhoidossa hoitopuhelu maksaa saman verran kuin poliklinikkakäynti.
Mikä on hoitopuhelu?
Hoitopuhelu vastaa vastaanottokäyntiä ja sisältää terveydenhuollon ammattilaisen kanssa käytävän keskustelun esimerkiksi:
- Oireista ja voinnista
- Hoidon toteutumisesta ja jatkohoidosta
- Tarvittavista tai tehdyistä tutkimuksista
- Lääkityksistä ja hoitosuunnitelmasta
Koska hoitopuhelu vastaa sisällöltään vastaanottokäyntiä, siitä peritään maksu aivan kuten fyysisestä käynnistä.
Hoitopuhelun asiakasmaksu ja maksukatto
Hoitopuhelu kerryttää maksukattoa, eli jos olet maksanut asiakasmaksuja tietyn summan verran vuoden aikana, voit saada vapautuksen lopuista maksuista. Maksukatto suojaa sinua suurilta terveydenhuoltokuluilta.
Hoitopuhelun asiakasmaksu veloitetaan joko lähettämällä lasku kotiin tai e-laskuna, jos se on valittu käyttöön.
Milloin hoitopuhelu on maksuton?
Hoitopuhelu on maksuton, jos se liittyy lakisääteisesti maksuttomaksi määriteltyihin tutkimuksiin tai hoitoihin. Tarkempia tietoja maksuttomista tilanteista löydät verkkosivuiltamme.
Muistathan, että hoitopuhelu on osa laadukasta hoitoa ja helpottaa asiointiasi ilman, että sinun tarvitsee lähteä paikan päälle vastaanotolle.
Oma Häme perii asiakasmaksuja sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksulaissa (734/1992) ja asetuksessa (912/1992) määritellyin perustein. Maksuttomat palvelut on säädetty erikseen laissa.
Lue lisää: Oma Hämeen asiakasmaksuihin tulee muutoksia 1.1.2025 alkaen - Oma Häme
Yhteyshenkilöt
Kati GustafssonAsiakasmaksupäällikkö
kati.gustafsson@omahame.fiTilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Oma Häme
Toimintaympäristön muutokset haastavat Kanta-Hämeessä – Oma Häme rakentaa strategiaa, joka vastaa ajan tarpeisiin2.7.2025 11:39:01 EEST | Tiedote
Väestön ikääntyminen, mielenterveysongelmat ja elintapasairaudet lisäävät painetta palvelujärjestelmälle – samalla teknologia ja yhteistyö tarjoavat uudenlaisia mahdollisuuksia.
Ypäjäläinen Urho Puukka on jo kokenut etähoidon asiakas: “Tuntuu kuin joku tulisi kotiin vieraaksi kuvapuhelimen kautta”1.7.2025 12:22:42 EEST | Artikkeli
85-vuotias Urho Puukka saa sekä lähi- että etäkotihoitoa hyvinvointialueelta. Urho kokee päivittäisten puheluiden tuovan turvallisuutta ja etäkotihoidon helpottavan tarvittaessa nopeastikin hoitoon pääsemistä. Kanta-Hämeen hyvinvointialueella kotihoito toteutetaan uusille asiakkaille ensisijaisesti etähoitona, ja kokemukset ovat olleet lupaavia.
Tekoäly valjastetaan tunnistamaan nuorten mielenterveyshaasteet ja tuen tarve27.6.2025 09:47:27 EEST | Tiedote
Oma Häme sai Sitralta rahoitusta MieliReitti-hankkeelle.
Tilastointivirhe vaikuttaa hyvinvointialueiden rahoitukseen – Kanta-Hämeen rahoitus laskemassa 2,8 miljoonaa euroa vuonna 202626.6.2025 14:43:59 EEST | Uutinen
Virheellinen tietosiirto Tilastokeskukselle heijastuu hyvinvointialueiden valtionrahoituksen ennusteisiin – vaikutukset toteutuvat täysimääräisinä vuodesta 2027 alkaen.
Kirjo-hanke selkeyttää ja parantaa neurokirjon lasten ja nuorten palveluita – ammattilaisia kaivataan vielä mukaan26.6.2025 10:31:01 EEST | Tiedote
Valtakunnallisessa hankkeessa haetaan ratkaisuja siihen, miten neuropsykiatrisesti oireilevat lapset ja nuoret saisivat mahdollisimman hyvin oikea-aikaista hoitoa ja tukea. Oireilevien lasten määrä on kasvanut merkittävästi viime vuosina, eikä Kela pysty yksin vastaamaan kaikkeen palvelutarpeeseen.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme