OmaKeusote-mobiilisovellus tuo sote-palvelut taskuusi
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen (Keusote) OmaKeusote-mobiilisovellus tuo sote-palvelut käden ulottuvillesi. Maalis-huhtikuun vaihteessa julkaistavassa mobiilisovelluksessa saa yhteyden suoraan sote-ammattilaiseen Keusoten omissa chat-palveluissa. Tulevaisuudessa valikoimaan tulee muun muassa ajanvarausten hallinta ja itse- ja omahoidon digivalmennuksia.

Oman mobiilisovelluksen käyttöönotto on osa laajempaa digipalveluiden kehittämistä. Digipalveluiden avulla halutaan parantaa palveluiden saatavuutta ja saavutettavuutta ja toisaalta digiasiointi mahdollistaa myös uusia keinoja itsehoitoon ja oman hyvinvoinnin seuraamiseen.
Digiasioinnilla ei pyritä korvaamaan hyvinvointialueen perinteisiä palveluja, vaan tarjoamaan vaihtoehtoisia tapoja asioida Keusotessa. Digiasiointi mahdollistaa asioinnin ajasta ja paikasta riippumatta. Kun moni asioi omatoimisesti digipalveluissa, vapauttaa se aikaa niiden asiakkaiden hoitoon, joille digiasiointi ei ole niin luontevaa tai muuten mahdollista.
On monia asioita, joihin digiasiointi sopii hyvin:
– Esimerkiksi mobiilisovelluksesta löytyvät chatit ovat erinomaisia matalan kynnyksen palveluita saada apua omaan tai läheisen hyvinvointiin liittyvissä asioissa. Mobiilisovelluksen myötä palvelut löytyvät omasta taskusta ja asiointi onnistuu vaikkapa kotisohvalta käsin, kertoo tuotepäällikkö Benita Kapp.
Uutta tulossa vaiheittain
Maalis-huhtikuun vaihteessa julkaistavassa OmaKeusote-mobiilisovelluksessa on viisi erilaista chat-palvelua sekä itsehoidon valmennuksia painonhallintaan, liikkumiseen ja parempaan uneen.
Chateissa voi hoitaa sairauksiin ja terveyshuoliin liittyviä asioita, keskustella sosiaalipalveluiden ammattilaisen kanssa hyvinvointiin liittyvistä asioista sekä asioida äitiys- ja lastenneuvolassa ja ehkäisyneuvolassa. Chateissa voi hoitaa yksittäisiä asioita, mutta niistä voi myös kysyä yleisemmin apua hyvinvointialueen palveluihin hakeutumisesta.
– Meidän chateissa asiakkaat kohtaavat aina Keusoten oman ammattilaisen, eli vaikka asiointi tapahtuu kännykän sovelluksella, niin toisessa päässä on tuttu ja turvallinen keusotelainen. Parhaiten OmaKeusote-sovellus toimiikin juuri kännykällä, mutta sitä voi käyttää myös tietokoneen selaimella, Kapp kertoo.
OmaKeusote-sovelluksen kehittäminen ei pysähdy julkaisuvaiheeseen. Tavoitteena on, että kaikki Keusoten digipalvelut saadaan saman kirjautumisen taakse. Tämän vuoden aikana sovellukseen lisätään vielä muun muassa ajanvarausten hallinta ja etävastaanotot.
– Näin laajojen digipalveluiden käyttöönotto ei tapahdu silmänräpäyksessä, joten uusia toimintoja lisätään sovellukseen vaiheittain. Tavoitteemme on, että vuoden 2027 loppuun mennessä 35 prosentilla palveluistamme olisi digitaalinen vaihtoehto, Kapp kertoo
Digiasiointia kehitetään osana Kestävä kasvu -hanketta (RRP2), jonka rahoittaa Euroopan unionin kertaluontoinen elpymisväline (NextGenerationEU).

Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Benita Kapp, tuotepäällikkö
benita.kapp@keusote.fi
Sami Piispa, tuotepäällikkö
sami.piispa@keusote.fi
Tietoja julkaisijasta
Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan ja Mäntsälän alueella.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)
Kotihoidon toiminnanohjausjärjestelmässä häiriö27.6.2025 13:31:57 EEST | Tiedote
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella (Keusote) käytettävässä kotihoidon toiminnanohjausjärjestelmässä (Kotihoito Mukana) on häiriö. Keusotessa pyritään varmistamaan kotihoidon toiminta niin, että järjestelmähäiriöllä ei ole vaikutuksia asiakaskäynteihin. Häiriö voi kuitenkin hidastaa kotihoidon asiakaskäyntien suunnittelua ja toteutusta. Tilanne ei edellytä toimenpiteitä kotihoidon asiakkailta.
Keusoten työelämän laatu on pysynyt ennallaan27.6.2025 13:06:12 EEST | Tiedote
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella (Keusote) on jo useamman vuoden ajan mitattu säännöllisesti henkilöstön kokemaa työelämän laatua Syke-kyselyllä. Tuoreimman, toukokuussa toteutetun kyselyn mukaan työelämän laatu on Keusotessa pysynyt samalla tasolla viime vuoteen verrattuna.
Keusote vahvistaa henkilöstön osallisuutta päätöksentekoon: henkilöstöpaneelissa työstetään uutta strategiaa ja palvelustrategiaa26.6.2025 12:24:03 EEST | Tiedote
Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote) kutsuu henkilöstöään puntaroivaan henkilöstöpaneeliin. Syyskuussa järjestettävässä henkilöstöpaneelissa valmistellaan hyvinvointialueen uutta strategiaa ja palvelustrategiaa.
Nurmijärveläinen, vastaa asukaskyselyyn ja auta kehittämään tulevaisuuden sote-palveluita!18.6.2025 13:44:13 EEST | Tiedote
Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote) selvittää asukaskyselyn ja -tapahtuman avulla, millainen sosiaali- ja terveyspalveluiden verkosto olisi juuri Nurmijärvelle sopiva.
Aluehallitus käynnisti uuden toimintakautensa ja teki keskeisiä nimityksiä18.6.2025 11:33:48 EEST | Tiedote
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen (Keusote) aluehallituksen uusi toimintakausi alkoi 17.6.2025. Ensimmäisessä kokouksessaan aluehallitus teki useita tärkeitä nimityksiä. Aluehallitus nimesi henkilöstö- ja konsernijaoston jäsenet ja valitsi nuorisovaltuuston edustajat lapset, nuoret ja työikäiset -lautakuntaan.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme