Frans & Michellen herkullinen uudistus
Mikkelin suosittu ranskalaisesta keittiöstään tunnettu Frans & Michelle -ravintola esittelee ylpeydellä uuden huippuammattilaisten suunnitteleman menun, joka tuo esille Ranskan alueelliset herkut ja makuaarteet. Uusi menu on otettu käyttöön Frans & Michellessä huhtikuun alussa.

Osuuskauppa Suur-Savon Original Sokos Hotel Vaakunan yhteydessä toimiva Frans & Michelle on osa valtakunnallista Frans & les Femmes -ravintolaketjua, joka on tunnettu ranskalaisen keittiön lisäksi korkeasta asiakastyytyväisyydestä ja laadukkaasta palvelusta. Huhtikuun alussa toteutetun menu-uudistuksen myötä Frans & Michelle tarjoaa entistäkin houkuttelevamman vaihtoehdon niin arjen hemmotteluun kuin erityisiin juhlahetkiin.
- Viime viikkoina olemme kouluttaneet henkilökuntaamme uusien makujen, ruokatuotteiden ja ruokailukokemusten osalta. Uusi menu sisältää klassisia ranskalaisia ruokalajeja ja siihen on tuotu takaisin myös asiakkaiden suosikkiannoksia vuosien varrelta. Uusi viinilistamme kattaa Ranskan tärkeimmät viinialueet, ja kaikki viinit, mukaan lukien ranskalaiset suosikit crémant ja samppanja, ovat saatavilla laseittain, iloitsee Frans & Michellen ravintolapäällikkö Anni Salomaa.
Herkullinen härkäruukku tekee paluun
Uudistuksen myötä klassikoksi noussut Frans & Michellen härkäruukku tekee odotetun paluun. Se on päivitetty nykypäivään pitkään haudutetulla häränposkella ja kastikkeeseen on tuotu mielenkiintoista makua kuivatuista tateista. Lisukkeena perunapyree, joka on maustettu ruskistetulla voilla, pikkelöidyillä sinapinsiemenillä ja lehtiyrteillä.
- Frans & Michellen uusi menu tuo esiin Ranskan alueelliset erityispiirteet, ja annoksiin liittyvät tarinat rikastuttavat ruokailukokemusta. Tartar jauhetaan päivittäin itse, kastikkeisiin on haettu syvyyttä kiehtovilla makuyhdistelmillä ja syntisen herkulliset croque monsieur tai quiche lorraine sopivat niin pieneen kuin isompaakin nälkään, Salomaa jatkaa.
Gastronomian huiput mukana uudistuksessa
Uudistusta ovat olleet toteuttamassa Frans & les Femmes -ketjun asiantuntijoiden kanssa Pahe Cateringin gastronomit Pasi Pärssinen ja Heikki Liekola. Pärssinen on keittiöalan ammattilainen, jolla on monipuolinen kokemus ravintolatoiminnasta, tuotekehityksestä sekä suurten tapahtumien menujen suunnittelusta ja toteutuksesta. Hän on toiminut Suomen kokkimaajoukkueessa sekä valmentanut tulevia huippukokkeja.
Liekola on kerännyt tietotaitoa kansainvälisissä Michelin-ravintoloissa sekä keittiömestarina Suomen parhaimmissa ravintoloissa. Hän on Vuoden Kokki 2014 ja osallistunut kokkimaajoukkueessa alan olympialaisiin sekä toiminut kilpailuvalmentajana ja päätuomarina alan huipputapahtumissa.
- Menussa on nyt teroitettu ja terävöitetty ranskalaista kulmaa ruokaan. Toimme ruuan emämaasta menulle muutamia kaikkien tuntemia klassikkoannoksia huolellisesti alusta asti talossa tehtyinä, Liekola ja Pärssinen kuvailevat.
Ranskalaisia makuja jo vuodesta 1995
Frans & les Femmes -ketju aloitti toimintansa vuonna 1987 Fransmanni-nimellä. Osuuskauppa Suur-Savon Fransmanni avattiin 1995 ja se uudistui Frans & Michelleksi vuonna 2017. Muut ketjun ravintolat sijaitsevat Kotkassa, Kouvolassa, Kuopiossa, Jyväskylässä, Oulussa ja Rovaniemellä.
- Makumaailmaltaan uudistunut Frans & Michelle vahvistaa entisestään Mikkelin ravintolakulttuuria ja tarjoaa paikallisille ja turisteille kiehtovan vaihtoehdon klassisesta ranskalaisesta keittiöstä niin arkeen kuin juhlaan, toteaa Original Sokos Hotel Vaakunan hotellijohtaja Kari Hänninen.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Anni SalomaaRavintolapäällikköOsuuskauppa Suur-Savo / Frans & Michelle
Puh:010 764 2301anni.salomaa@sok.fiKuvat
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Osuuskauppa Suur-Savo
Kannustajat-haku käynnissä - jaossa tukea lasten ja nuorten toimintaan1.10.2025 10:57:33 EEST | Tiedote
Osuuskauppa Suur-Savo jakaa vuonna 2026 Kannustajien kautta ennätykselliset 110 000 euroa tukea oman toimialueen lasten ja nuorten seuroille, harrastusyhdistyksille, kulttuuritoimijoille, sekä avustus- ja hyväntekeväisyysjärjestöille. Kannustajat-tuen haku on käynnissä lokakuun ajan.
Kannustajat-haku käynnissä - jaossa tukea lasten ja nuorten toimintaan1.10.2025 10:05:00 EEST | Tiedote
Osuuskauppa Suur-Savo jakaa vuonna 2026 Kannustajien kautta ennätykselliset 110 000 euroa tukea oman toimialueen lasten ja nuorten seuroille, harrastusyhdistyksille, kulttuuritoimijoille, sekä avustus- ja hyväntekeväisyysjärjestöille. Kannustajat-tuen haku on käynnissä lokakuun ajan.
Onnen hetkiä Kauppakeskus Stellassa29.9.2025 08:00:00 EEST | Tiedote
Ensi viikolla Stellassa on luvassa erityisiä onnen hetkiä, kun kauppakeskuksessa vietetään Onnen Päiviä huikeiden tarjouksien ja tapahtumien muodossa torstaista lauantaihin. Onnen Päivien yhteydessä avataan myös lapsiperheiden rakastama leikkipaikka Hupsistella uusissa tiloissa Stellan pohjakerroksessa.
Liikunnan iloa ja hyväntekeväisyyttä Stella Run -tapahtumassa 17.9.12.9.2025 09:00:56 EEST | Tiedote
Kauppakeskus Stella ja Etelä-Savon Liikunta ry yhdistävät jälleen voimansa Stella Run -hyväntekeväisyysliikuntatapahtumassa, joka järjestetään Stellan Tähtitorilla keskiviikkona 17.9.2025 klo 17 alkaen. Matalan kynnyksen liikuntatapahtuma tarjoaa mahdollisuuden tehdä hyvää samalla, kun nautitaan liikunnan ilosta yhdessä.
S-Etukortilla ilmainen sisäänpääsy Jukurit – Kiekko-Espoo -otteluun10.9.2025 09:40:00 EEST | Tiedote
Osuuskauppa Suur-Savo tarjoaa asiakasomistajilleen mahdollisuuden päästä seuraamaan liigaottelua veloituksetta. Huippujääkiekosta ja oheisohjelmasta pääsee nauttimaan ilmaiseksi S-Etukortilla 8.10., kun Jukurit kohtaa Kiekko-Espoon Mikkelissä.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme

