Meet the Chef: LUCAS HOANG
HELSINGIN SYDÄMESSÄ, 13-paikkaisen tiskin äärellä, tapahtuu joka ilta jotain ainutlaatuista. Siellä seisoo Lucas Hoang – mies, joka jätti taakseen IT-opinnot ja tarttui veitsen varteen. Hänen tarinansa ei ole vain kertomus intohimosta ruokaan, vaan siitä, kuinka unelmat syntyvät, kehittyvät ja toteutuvat – yksi nigiri kerrallaan.

Artikkeli on julkaistu Nordic Marketing Consultantsin tuottamassa JOHTAJAT-liitteessä, joka ilmestyi 3.5 HS Kuukausiliitteen osana.
VIETNAMILAISESTA KEITTIÖSTÄ JAPANILAISEEN OMAKASEEN
Lucas Hoang syntyi Vietnamissa ja muutti Suomeen 21-vuotiaana, Kuopioon opiskelemaan tietotekniikkaa. Mutta vaikka opinnot etenivät, sydän veti keittiöön. ”Olin tehnyt ruokaa pienestä pitäen kotona ja ravintoloissa. Suomessa, kun aloin tehdä keikkatöitä keittiöissä, tajusin, että tätä minä oikeasti haluan tehdä,” Lucas kertoo.
Helsinkiin muuton myötä rakkaus japanilaiseen keittiöön syveni. Erityisesti Edomae-tyylinen sushi – vanhan Tokion puhdaslinjainen, äärimmäisen tarkka tapa tehdä ruokaa – kolahti. ”Ei mitään ylimääräistä. Tuore kala, täydellinen riisi, ripaus wasabia. Kaikki pitää olla kohdillaan.” Tämä filosofia johti Lucasin perustamaan Latitude 25 Omakasen vuonna 2019.
RAVINTOLA ILMAN RUOKALISTAA
Latitude 25 ei ole tavallinen ravintola. Se on omakase – ”jätän sen sinun käsiisi”. Lucas päättää, mitä tarjoillaan, perustuen siihen, mikä on tänään parhaimmillaan. Se vaatii täydellistä luottamusta vieraan ja keittiömestarin välillä. ”Minulla on täysi vapaus, mutta se vapaus tarkoittaa myös suurta vastuuta. Jokainen suupala on harkittu – se ei ole esitys, se on kohtaaminen.”
Lucas työskentelee lähituottajien kanssa, hyödyntää sesongin parhaita aineksia ja yhdistää rohkeasti suomalaista luontoa japanilaiseen tekniseen tarkkuuteen. ”Käytän esimerkiksi foragerin tuomia yrttejä tai kotimaista kalaa, kun se sopii. Kaikki pitää kuitenkin istua Edomae-perinteeseen.”
TUNNELMA, JOTA EI VOI KOPIOIDA
Latitude 25:ssa asiakkaat istuvat vastapäätä Lucasia, seuraavat hänen työskentelyään ja maistavat yksi kerrallaan annoksia, jotka tuntuvat pieniltä taideteoksilta. ”Haluan, että ihmiset unohtavat hetkeksi kaiken muun. Että he keskittyvät siihen, mitä tapahtuu suussa – siihen hetkeen.”
Lucas ei etsi mainetta tai tähtiä, mutta unelmoi, että Latitude 25 tunnetaan vielä laajemmin. ”Haluan, että tämä paikka on jotain, mistä puhutaan Tokiossa, Pariisissa tai New Yorkissa – että Helsingissä on ravintola, jossa omakase on puhdasta, rehellistä ja sykähdyttävää.”
Hän ei tee tätä yksin. Mukana on vietnamilainen tiimi, joka jakaa saman intohimon. Vaikka päivät venyvät pitkiksi, Lucas ei valita. ”Tämä ei ole vain työ. Tämä on minun elämä. Ja kun asiakas sanoo, että ei ole koskaan syönyt mitään vastaavaa – se hetki on kaikki kaikessa.” ❖
Latitude 25
Latitude 25 Omakase on Helsingin Albertinkadulla sijaitseva intiimi omakase-ravintola, jossa ei ole ruokalistaa – vain mestari ja päivän parhaat raaka-aineet. Ravintolan filosofia nojaa vanhan Tokion Edomae-sushiperinteeseen, jossa korostuvat puhtauas, yksinkertaisuus ja täydellinen tasapaino.
Latitude 25 on Suomen ensim- mäinen omakase-ravintola.
Osoite: Albertinkatu 19, 00120 Helsinki
Artikkeli on julkaistu Nordic Marketing Consultantsin tuottamassa JOHTAJAT-liitteessä, joka ilmestyi 3.5 HS Kuukausiliitteen osana.
Yhteyshenkilöt
Titti MyhrbergToimitusjohtajaNordic Marketing Consultants Oy
Puh:0402184179titti.myhrberg@topbusiness.fiTilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Nordic Marketing Consultants Oy
Meet the Chef: Emmanuel Wille5.5.2025 08:15:00 EEST | Artikkeli
Hansa- kauppiaiden herkkujen mestari. MAKU ON Olde Hansassa lämpimän historiallisen kokemuksen yksi tärkeä osa. Kokonaisuuden tulee voimaannuttaa ja päästää arjen huolista, lupaa belgialaissyntyinen Grand Chef Emmanuel Wille.
Rahapelialan suuri murros edellyttää valppautta ja ennakointia5.5.2025 08:00:00 EEST | Artikkeli
Navigointi muutosten keskellä edellyttää osaavaa tukijoukkoa. Asianajotoimisto Legal Gaming Oy luotsaa asiakkaitaan muutoksessa maaliin.
Meet the Chef: ARI RUOHO5.5.2025 07:45:00 EEST | Artikkeli
KUN ASTUT Ravintola Nokkaan Helsingin Katajanokalla, tuoksu kertoo sinulle heti, että täällä on kyse jostain aidosta. Pöytiin ei kanneta trendejä – tänne tuodaan metsä, meri ja niitty. Täällä keittiötä johtaa Ari Ruoho, mies, joka ei seuraa ruokamaailman aaltoja, vaan tekee niitä itse – savustetuilla hauenmädeillä, rakkolevä- pölyllä ja vuosikymmenten syvällä ymmärryksellä suomalaisesta luonnosta.
Läsnäoloa arvostava johtaja oppii myös lapsiltaan5.5.2025 07:00:00 EEST | Artikkeli
Ison kansainvälisen yhtiön Suomen maajohtaja kuvaa itseään hämähäkiksi. Hänen tehtävänään on sitoa yhteen ihmiset, heidän osaamisensa ja muut voimavarat. Yhdessä saadaan aikaan tuloksia ja uudistutaan. Osuvaa ja tuoretta kielikuvaa yhteen liittäjästä käyttää lääke- ja terveysteknologia- yhtiö Johnson & Johnsonin Suomen hallituksen puheenjohtaja ja maajohtaja Nina Ekholm-Wenberg.
Meet the Restaurateur: Kristjan Peäske5.5.2025 06:15:00 EEST | Artikkeli
KRISTJAN PEÄSKEN matka ravintolamaailmaan ei alkanut valkoisista pöytäliinoista tai fiineistä keittiöistä – vaan maaseudun keittiönpöydästä, jossa syötiin hyvin vain juhlapäivinä. ”Kun perhe kokoontui yhteen, ruoka oli runsasta ja tunnelma lämmin. Se tunne jäi minuun – se, että ruokailu on ennen kaikkea yhteys ihmisten välillä.”
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme