KUTSU MEDIALLE | Satoja ruoka-alan asiantuntijoita koolla Elintarvikepäivässä 13.5.2025
Ruoka-alan kasvun mahdollisuudet ja haasteet nousevat esiin Elintarvikepäivässä, joka kokoaa yhteen satoja osallistujia 13. toukokuuta Finlandia-talolle. Päivän aikana pureudutaan siihen, miten ruoka-ala pystyy vauhdittamaan koko Suomen kasvua yhteistyön, osaamisen ja innovaatioiden voimin.

Koko Suomi hakee kasvua. Ruoka-ala haluaa vastata huutoon omalla panoksellaan, sillä ruoka-alalla on yhteiskunnassamme poikkeuksellisen vahva rooli.
Ruoka työllistää Suomessa 320 000 henkeä. Tiesitkö, että elintarviketeollisuuden vipuvaikutus työllisyyteen on teollisuuden toimialoista suurin – yksi työpaikka elintarviketeollisuudessa synnyttää kolme muuta työpaikkaa ruokatuotannon laajaan verkostoon!
Kasvun hyvän kierteen ruokkiminen on tänä vuonna teemana alan asiantuntijoiden päätapahtumassa Elintarvikepäivässä. Ruoka-alalla yhdistyvät eri tieteenalat, teknologiat ja teollisuudenalat. Hyvässä kasvun kierteessä ne kaikki ruokkivat toisiaan.
Satoja osallistujia kokoavassa tapahtumassa Elintarviketeollisuusliiton (ETL) hallituksen puheenjohtaja, Atria Oyj:n toimitusjohtaja Kai Gyllström linjaa avauspuheenvuorossaan reunaehtoja, joilla ruoka-alan kasvua saadaan vauhditettua.
RaboResearch Food & Agribusinessin Global Strategist Cyrille Filott tuo kansainvälisenä asiantuntijana näkemyksiä siitä, miten ruoka-ala voi navigoida turbulentissa toimintaympäristössä menestyksekkäästi.
Paulig Oy:n talousjohtaja Juha Väre käsittelee vahvan kansainvälisen kasvun komponentteja ja valtakunnansovittelija Anu Sajavaara tulevaisuusvuoropuhelua keinona parantaa kilpailukykyä ja peräänantamattomuutta.
Kasvun eväitä käy läpi päivän aikana kaikkiaan yli 30 huippupuhujaa, jotka tarkastelevat muun muassa
- markkinoiden roolia sekä datan ja digitalisaation hyödyntämistä mahdollistamassa tehokkaampaa ja vastuullisempaa toimintaa,
- osaajien saatavuutta kasvun kivijalkana ja maineen merkitystä alan vetovoimaan,
- brändejä ja vientiä rakentamassa suomalaisen ruuan tunnettuutta maailmalla,
- tavoiteltavaa sääntely-ympäristöä, joka tukee ruokayritysten kehitystä,
- ruokapalveluja hyvinvoinnin luojana sekä
- tutkimuksen, kehittämisen ja innovaatioiden merkitystä kasvun kierteessä.
Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita Elintarvikepäivään!
Aika: Tiistai 13.5. klo 9.30–18.00
Paikka: Finlandia-talo, Mannerheimintie 13, 00100 Helsinki
Ilmoittaudu 12.5. mennessä TÄSTÄ (valitse: median edustaja, pressikortti tms. vaaditaan)
Tapahtuman järjestää Elintarviketeollisuusliitto yhdessä Elintarvikkeiden Tutkimussäätiön kanssa. Elintarvikepäivä toteutetaan livenä, etäosallistuminen ei ole mahdollista eikä puheenvuoroja striimata. Koko ohjelma löytyy TÄÄLTÄ.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Marleena TanhuanpääJohtajaETL
Elintarvikelainsäädäntö, ravitsemus, t&k, Elintarvikepäivä, Elintarvikkeiden Tutkimussäätiö
Hannele Mayer-PirttijärviViestintäpäällikköETL
Puh:040 757 2379hannele.mayer-pirttijarvi@etl.fiKuvat

Linkit
Tietoa julkaisijasta
Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. Tavoitteenamme on uudistuva ja vetovoimainen ruoka-ala, joka luo hyvinvointia koko Suomeen.
Elintarviketeollisuusliiton toiminnan piirissä olevat noin 600 yritystä kattavat kaikki elintarviketeollisuuden toimialat ja elintarviketeollisuuden tuotannon Suomessa lähes kokonaan.
Elintarviketeollisuus on Suomessa kolmanneksi suurin teollinen toimiala, joka työllistää 40 000 henkeä. Ruokia ja juomia valmistavia yrityksiä toimii kaikkialla maassamme.
Koko ruoka-ala (alkutuotanto, elintarviketeollisuus, päivittäistavarakauppa ja ruokapalvelut) työllistää Suomessa yhteensä 320 000 henkeä, kun välilliset vaikutukset lasketaan mukaan.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Elintarviketeollisuusliitto ry
ETL:n terveiset budjettiriiheen: Vakaa ja ennakoitava politiikka turvaa ruoka-alan kasvun14.8.2025 11:47:12 EEST | Tiedote
Elintarviketeollisuusliitto (ETL) muistuttaa päättäjille syksyn budjettiriihen alla, että ruoka-alan yritykset tarvitsevat selkeän ja vakaasti linjatun toimintaympäristön, jossa ne voivat kasvaa, investoida ja kehittää toimintaansa yli hallituskausien. Tällaiset toimintaolosuhteet varmistetaan pitkäjänteisellä ja ennakoitavalla politiikalla.
ETL: Koko ruoka-ala huomioitava EU:n budjetissa16.7.2025 18:43:17 EEST | Tiedote
Elintarviketeollisuusliitto (ETL) haluaa varmistaa pohjoisten erityisolosuhteiden huomioimisen EU:n tulevassa budjetissa, jotta ruuantuotanto olisi mahdollista koko unionissa. Liitto varoittaa, että suunniteltu suuryrityksiä koskeva EU-vero uhkaisi investointeja ja työllisyyttä myös suomalaisessa elintarviketeollisuudessa. ETL korostaa, että alan kilpailukyvyn parantaminen edellyttää kohdennettua EU-rahoitusta.
Biokaasun potentiaali hyödynnettävä energia- ja ilmastopolitiikassa7.7.2025 11:55:49 EEST | Tiedote
Elintarviketeollisuusliitto (ETL) esittää teollisen mittakaavan biokaasun tuotannon lisäämistä ja lannoiteomavaraisuuden vahvistamista ruokaturvan ja ilmastotavoitteiden yhteensovittamiseksi energia- ja ilmastostrategiassa. Biokaasun tuotannon lisääminen voisi tuoda 5 000 uutta työpaikkaa.
Elintarviketeollisuuden Tukisäätiö palkitsi ammattiin valmistuneita9.6.2025 08:15:00 EEST | Tiedote
Elintarviketeollisuuden yrityksillä on tärkeä rooli ammatillisen osaamisen kehittämisessä, sillä ne tarjoavat opiskelijoille työssäoppimispaikkoja, kannustavat tutkintojen suorittamiseen ja tukevat jatkuvaa oppimista. Nyt ensimmäistä kertaa jaetut Elintarviketeollisuuden Tukisäätiön stipendit osoittavat, kuinka monipuolista osaamista alalta löytyy ja miten elintarvikeala houkuttelee motivoituneita tulevaisuuden ammattilaisia.
Virvoitusjuomaveron kiristys uhkaa kotimaista juomateollisuutta3.6.2025 13:07:32 EEST | Tiedote
Elintarviketeollisuusliitto (ETL) varoittaa, että ehdotetut kiristykset virvoitusjuomaveroon uhkaavat kotimaisen juomateollisuuden kannattavuutta ja vähentävät alan yritysten työpaikkoja. Hallituksen suunnittelemasta 110 miljoonan euron korotuksesta virvoitusjuomaveroon on luovuttava, ja korotusten asemesta tehtävä ennakoitavaa ja tasapuolista veropolitiikkaa.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme