KUTSU MEDIALLE | Satoja ruoka-alan asiantuntijoita koolla Elintarvikepäivässä 13.5.2025
Ruoka-alan kasvun mahdollisuudet ja haasteet nousevat esiin Elintarvikepäivässä, joka kokoaa yhteen satoja osallistujia 13. toukokuuta Finlandia-talolle. Päivän aikana pureudutaan siihen, miten ruoka-ala pystyy vauhdittamaan koko Suomen kasvua yhteistyön, osaamisen ja innovaatioiden voimin.

Koko Suomi hakee kasvua. Ruoka-ala haluaa vastata huutoon omalla panoksellaan, sillä ruoka-alalla on yhteiskunnassamme poikkeuksellisen vahva rooli.
Ruoka työllistää Suomessa 320 000 henkeä. Tiesitkö, että elintarviketeollisuuden vipuvaikutus työllisyyteen on teollisuuden toimialoista suurin – yksi työpaikka elintarviketeollisuudessa synnyttää kolme muuta työpaikkaa ruokatuotannon laajaan verkostoon!
Kasvun hyvän kierteen ruokkiminen on tänä vuonna teemana alan asiantuntijoiden päätapahtumassa Elintarvikepäivässä. Ruoka-alalla yhdistyvät eri tieteenalat, teknologiat ja teollisuudenalat. Hyvässä kasvun kierteessä ne kaikki ruokkivat toisiaan.
Satoja osallistujia kokoavassa tapahtumassa Elintarviketeollisuusliiton (ETL) hallituksen puheenjohtaja, Atria Oyj:n toimitusjohtaja Kai Gyllström linjaa avauspuheenvuorossaan reunaehtoja, joilla ruoka-alan kasvua saadaan vauhditettua.
RaboResearch Food & Agribusinessin Global Strategist Cyrille Filott tuo kansainvälisenä asiantuntijana näkemyksiä siitä, miten ruoka-ala voi navigoida turbulentissa toimintaympäristössä menestyksekkäästi.
Paulig Oy:n talousjohtaja Juha Väre käsittelee vahvan kansainvälisen kasvun komponentteja ja valtakunnansovittelija Anu Sajavaara tulevaisuusvuoropuhelua keinona parantaa kilpailukykyä ja peräänantamattomuutta.
Kasvun eväitä käy läpi päivän aikana kaikkiaan yli 30 huippupuhujaa, jotka tarkastelevat muun muassa
- markkinoiden roolia sekä datan ja digitalisaation hyödyntämistä mahdollistamassa tehokkaampaa ja vastuullisempaa toimintaa,
- osaajien saatavuutta kasvun kivijalkana ja maineen merkitystä alan vetovoimaan,
- brändejä ja vientiä rakentamassa suomalaisen ruuan tunnettuutta maailmalla,
- tavoiteltavaa sääntely-ympäristöä, joka tukee ruokayritysten kehitystä,
- ruokapalveluja hyvinvoinnin luojana sekä
- tutkimuksen, kehittämisen ja innovaatioiden merkitystä kasvun kierteessä.
Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita Elintarvikepäivään!
Aika: Tiistai 13.5. klo 9.30–18.00
Paikka: Finlandia-talo, Mannerheimintie 13, 00100 Helsinki
Ilmoittaudu 12.5. mennessä TÄSTÄ (valitse: median edustaja, pressikortti tms. vaaditaan)
Tapahtuman järjestää Elintarviketeollisuusliitto yhdessä Elintarvikkeiden Tutkimussäätiön kanssa. Elintarvikepäivä toteutetaan livenä, etäosallistuminen ei ole mahdollista eikä puheenvuoroja striimata. Koko ohjelma löytyy TÄÄLTÄ.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Marleena TanhuanpääJohtajaETL
Elintarvikelainsäädäntö, ravitsemus, t&k, Elintarvikepäivä, Elintarvikkeiden Tutkimussäätiö
Hannele Mayer-PirttijärviViestintäpäällikköETL
Puh:040 757 2379hannele.mayer-pirttijarvi@etl.fiKuvat

Linkit
Tietoa julkaisijasta
Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. Tavoitteenamme on uudistuva ja vetovoimainen ruoka-ala, joka luo hyvinvointia koko Suomeen.
Elintarviketeollisuusliiton toiminnan piirissä olevat noin 600 yritystä kattavat kaikki elintarviketeollisuuden toimialat ja elintarviketeollisuuden tuotannon Suomessa lähes kokonaan.
Elintarviketeollisuus on Suomessa kolmanneksi suurin teollinen toimiala, joka työllistää 40 000 henkeä. Ruokia ja juomia valmistavia yrityksiä toimii kaikkialla maassamme.
Koko ruoka-ala (alkutuotanto, elintarviketeollisuus, päivittäistavarakauppa ja ruokapalvelut) työllistää Suomessa yhteensä 320 000 henkeä, kun välilliset vaikutukset lasketaan mukaan.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Elintarviketeollisuusliitto ry
Nuoret kurkistavat elintarvikealan kulisseihin5.5.2025 13:35:55 EEST | Tiedote
Miltä näyttää leipomon tuotantolinja tai miten syntyy suosikkijogurtti? Maistuva Päivä -teemaviikolla 5.5.–16.5.2025 yläkouluikäiset nuoret pääsevät tutustumaan ruokien ja juomien valmistuksen maailmaan sekä elintarvikealan työtehtäviin. Uusia osaajia tarvitsevalle alalle profiilin nosto nuorten keskuudessa on erittäin tärkeää, sillä vaikka ruoka on tuttu, ruoka-ala ei.
Kehysriihestä lähtölaukaus ruoka-alan kasvukaudelle24.4.2025 11:20:12 EEST | Tiedote
Elintarviketeollisuusliitto (ETL) on tyytyväinen, että hallitus piti kehysriihessään kiinni kasvutavoitteesta. Ruoka-ala pystyy nyt antamaan oman panoksensa Suomen talouden takatalven selättämiseen, kun olosuhteet ovat kannustavat.
Elintarvikepäivä 2025 | Miten rakennetaan kestävää kasvua suomalaiselle ruualle?22.4.2025 10:38:11 EEST | Tiedote
Ruoka-alan suurin vuosittainen tapahtuma Elintarvikepäivä kokoaa jälleen toukokuussa satoja elintarvikealan asiantuntijoita ajankohtaisten aiheiden pariin, tänä vuonna ruokkimaan kasvun kierrettä.
ETL selvitti: Ruuan vastuullisuus on tärkeää, mutta tietoa kaivataan enemmän15.4.2025 08:30:00 EEST | Tiedote
Vain 40 prosenttia suomalaisista kokee saavansa selkeästi tietoa Suomessa valmistettujen ruokien ja juomien vastuullisuudesta. Asia käy ilmi Elintarviketeollisuusliiton (ETL) tuoreesta tutkimuksesta, jossa selvitettiin suomalaisten näkemyksiä elintarvikealan vastuullisuudesta.
ETL ja SEL hyväksyivät sovintoehdotuksen – lakkoja ei tule14.4.2025 13:15:20 EEST | Tiedote
Sovintoehdotus ratkaisi neuvottelujen isoimmat kiistakysymykset ja tuo elintarvikealalle työrauhan.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme