Pohjoissavolaista syömälystiä ja poikkimaakunnallisia makuja Satoa Kuopio -tapahtumassa
29.–30.8. Kuopion kauppatorilla järjestettävässä Satoa Kuopio tapahtumassa heittäydytään tänä vuonna pohjoissavolaisen syömälystin vietäväksi sekä teoriassa että käytännössä ja maistellaan ennakkoluulottomasti myös makuja muista maakunnista!

Syömälystiin käytännössä tapahtumavieraat johdattavat tapahtuman ravintolatoimijat, jotka ovat jälleen koonneet menunsa kotimaisten ja paikallisten raaka-aineiden ympärille. Oman maakunnan makuja - osin kansainvälisellä vivahteella - tapahtumassa tarjoavat Aetoleipuri, Bierstube, Harri’s Food Factory, Hodarikoju & Bar Lähtöruutu, Namaste Kuopio, Ravintola Ehta ja Vaittilan marjatila. Eteläsavolaisen tuulahduksen tapahtumaan tuo jo aiemmista Satoa tapahtumista tuttu Fisuburger, uusimaalaisen uusi tuttavuus Almost Pizza. Varsinaissuomalainen Gyros Taverna saapuu tapahtumaan ensimmäistä kertaa. Ravintoloiden menuihin on mahdollista tutustua tapahtuman verkkosivuilla.
Ravintoloiden tarjolle asettaman poikkimaakunnallisen kattauksen viimeistelee tapahtuman yhteyteen koottu Taste Savo popup-myymälä, jossa tarjolla on kotiin viemisiksi tällä kertaa paitsi pohjoissavolaisia, myös kainuulaisia ja pohjoiskarjalaisia tuotteita. Popupin tarjontaan on mahdollista tutustua Taste Savo -verkoston verkkosivuilla.
Syömälystin teoriaan tapahtumavieraat johdattaa ruokatutkija FT Maarit Knuutilan luento ”Savolainen syömälysti – kaskinauriista calacucuun”, jossa paneudutaan savolaisen ruokakulttuurin menneisyyteen, nykypäivään ja myös tulevaisuuteen. Kaikille avoin yleisöluento järjestetään Kuopion kaupungintalon juhlasalissa la 30.8. klo 12–13.
Satoa Kuopio tapahtumaa vietetään Kuopion kauppatorilla pe-la 29.–30.8. klo 11–20. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä torilla samanaikaisesti järjestettävän Elonkorjuujuhlan kanssa.
Tapahtumakokonaisuuden järjestävät MKN Itä-Suomi, MTK Pohjois-Savo ja Maaseutuammattiin ry. Tapahtumakokonaisuus on osa Kuopio250 -juhlavuoden ohjelmistoa ja Kuopio Grande -tapahtumaviikkoa. Tapahtumat ovat saaneet juhlavuoden tuotantotukea sekä EU-osarahoitusta. Tapahtumia tukevat myös Osuma Turvallisuuspalvelut ja Sähköasennus Sähkömestarit.
Lisätiedot:
Sanna Louna (Satoa Kuopio)
sanna.louna@mkn.fi
p. 0400 571 642
Kirsi Vartia (Kaskinauriista calacucuun
kirsi.vartia@mkn.fi
p. 050 346 3711
Katja Lappalainen (Taste Savo popup)
katja.lappalainen@mkn.fi
p. 050 308 8916
Krista Autio (Elonkorjuujuhla)
krista.autio@mtk.fi
p. 050 477 5100

Avainsanat
Kuvat
Olemme maatila- ja maaseutuyrittäjiä koko Suomessa palveleva asiantuntijaorganisaatio ja lisäarvoa luova kumppani. Meitä on 650 Suomen parasta alan asiantuntijaa ja tähtäämme siihen, että asiakkaanamme saat parhaan asiakaskokemuksen liiketoimintasi kehittämiseen. Yrityskokonaisuus ja laadukkaat palvelut tuotantoon, talouteen ja johtamiseen moniosaajatiimiemme kautta saat vain meiltä. Meille tärkeää on mahdollistaa maailman puhtain ja elinvoimaisin maaseutu myös tulevaisuudessa. Sen eteen teemme töitä joka päivä yhteistyökumppaneidemme kanssa.
Meillä toimii kahdeksan alueellista ProAgria-keskusta sekä valtakunnallinen Keskusten Liitto. Keskuksemme tarjoavat asiakkaidemme tarpeiden mukaiset monipuoliset palvelut.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta ProAgria
Tiina Heinonen hankekoordinaattoriksi19.8.2025 08:00:00 EEST | Tiedote
ProAgria Etelä-Suomen hankesalkun hallinnoija on vaihtunut. Yritysasiantuntijana ja erilaisissa hanke- ja kehitysprojekteissa pitkään ProAgria Etelä-Suomessa työskennellyt Tiina Heinonen luotsaa hankekokonaisuutta 1.6.2025 lähtien.
Podcast-sarja maatalousyrittäjän varautumisesta häiriötilanteisiin ja riskeihin15.8.2025 09:17:32 EEST | Tiedote
Maatalousyrittäjä joutuu yhä useammin arvioimaan tuotantoa uhkaavia riskejä. Riskiarviointia tarvitaan, sillä joitakin asioita ennakoimalla voidaan riskien toteutuminen myös välttää.
Pellolta pöytään näkyväksi -pellonpiennarpäivä torstaina 7.8.2025 Nurmeksessa4.8.2025 10:42:46 EEST | Kutsu
Pellonpiennarpäivässä tehdään tunnetuksi vastuullista ruokaketjua pellolta pöytään. Erityisteemana päivässä on kaura ja hiilensidonta. Peltovierailujen lisäksi tapahtumassa on aiheeseen liittyviä toiminnallisia työpajoja sekä tarjolla paikallisia elintarvikkeita, ruoka-annoksia, kahvilapalveluja ja eri organisaatioiden toiminnan esittelyä.
ProAgria tiivistää Pohjoismaista yhteistyötä pääteemoina ruokaturva ja neuvonnan hyvät käytännöt4.7.2025 08:33:17 EEST | Tiedote
Pohjoismaiset neuvontajärjestöt ProAgria, Hushållhingssällskapet i Sverige ja Norsk Lantbruksrådgivning pitivät Ruotsin isännöimän huippukokouksen Brunnby Lantbrukardagar -näyttelyn yhteydessä. Kokouksessa kalibrointiin neuvonnan hyviä käytänteitä ja tilatason varautumista.
Maan parhaaksi, ilmastolle eduksi peltopäivä30.6.2025 10:23:48 EEST | Tiedote
Muuttunut ilmasto tuo haasteita viljelyyn erityisesti äärevien sääolojen osalta. Ratkaisuja sopeutumiseen ja vesitalouden hallintaan sekä hiilen varastointiin maaperään haetaan tiloilla mm. viljelykierrosta ja kasvi- ja lajikevalinnoista, maan kasvukunnon parantamisesta sekä muokkauksen keventämisestä. Samaan aikaan viljelyn vastuullisuusvaatimukset lisääntyvät ja myös mahdolliset hiiliviljelyn kannustimet tulee hyödyntää osana kokonaisvaltaisesti kestävää tuotantoa.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme