Uusi Wine & Tapas Helsinki lisää mutkattomia ruokaelämyksiä keskustaan
Helsingin ydinkeskustaan, Kampin Narinkkatorin laidalle, on avautunut uusi Wine & Tapas Helsinki. Se tarjoaa töiden jälkeen ja iltaisin laadukkaan sekä kohtuuhintaisen mahdollisuuden nauttia jaettavista tapaksista ja viinistä rennossa tunnelmassa. Päivisin ravintolaan katetaan entuudestaan tunnettu, keskustan suosituimpiin kuuluva buffetlounas.

Wine & Tapas Helsingin tiloissa toimi vuodesta 2019 lähtien The Plaza Wine & Craft Beer, joka tuli tunnetuksi erityisesti ydinkeskustan suosituimpiin kuuluvasta lounaasta. Ravintola-alan perheyhtiö Arden Restaurants uudisti nyt suuren ravintolatilansa konseptia. Plazan tilalle avattiin kaksi erikoistunutta ravintolaa: oluisiin ja viskeihin erikoistunut Bierhaus Kamppi sekä täysin uusi Wine & Tapas Helsinki. Suosittu, jopa 300 asiakasta päivässä palveleva lounas jatkaa entisellään.
”Wine & Tapas Helsingin konsepti on selkeä: rentoa, helppoa ja laadukasta. Ruokalista on lyhyt ja yksinkertainen, ja siinä korostuu nimensä mukaisesti annosten jaettavuus ja yhdessä syöminen. Hyvien makujen lisäksi panostamme tunnelmaan ja palveluun, jotka usein ratkaisevat, haluaako asiakas palata takaisin”, kertoo ravintolayhtiö Arden Restaurantsin ravintolajohtaja Ryszard Janik.
Janik on työskennellyt aiemmin mm. Hard Rock Cafen ravintolapäällikkönä sekä kansainvälisen elämysravintolaketjun pohjoismaiden operatiivisena johtajana. Hänellä on myös pitkä kokemus ultraluksukseen erikoistuneen Seabourn Cruises -varustamon palveluksessa.
”Olen maailmalla oppinut laadukkaan palvelun merkityksen ja nähnyt, miten se istuu suomalaiseen kulttuuriin. Ei tarvita kumartelua tai turhia muodollisuuksia, riittää kun pidämme vieraistamme yksinkertaisesti hyvää huolta. Meillä on kansainvälinen tiimi niin keittiössä kuin salissa, joten tunnelma on senkin puolesta hyvin välitön”, lupaa Janik.
Keittiöstä vastaa pitkän kansainvälisen uran tehnyt Jani Pajala. Hän on maailmalla kokannut muun Eleven Madison Parkin omistajan Daniel Hummin ja Meksikossa tähtikokiksi nousseen Drew Deckmanin palveluksessa. Pajalan suunnittelema tapaslista vaihtuu parin kuukauden välein sesongin mukaan ja asiakkaiden suosikkeja myötäillen.
”Tapasravintolan listaa laatiessa tietyt klassikot ovat itsestäänselvyyksiä. Lähtökohtamme on valmistaa hyvistä raaka-aineista ruokaa, joka sopii tasavertaisesti niin pikkunälkään kuin pitkään illalliseenkin. Tapakset maistuvat toki yksinkin, mutta parhaalta ne maistuvat jaettuna”, vinkkaa keittiömestari Jani Pajala.
Nimensä mukaisesti Wine & Tapas Helsinki ammentaa espanjalaisesta tapaskulttuurista, mutta Jani Pajala ei sido itseään yhteen maahan tai keittiöön.
”Meksikossa opin, että hyvällä ruoalla ei ole kotimaata. Se on yhdistelmä parhaita makuja ja käytäntöjä niiden esille saamiseksi. Kotimaista käytämme mahdollisuuksien mukaan ja jo testivaiheessa ehdin huomata, että suomalaiset juustot viedään käsistä. Iberian possuja ei Suomessa kasvateta, mutta kotimaiset sienet taipuvat hyvin tapaksiksi. Suomalaiset kasvikset ovat tunnetusti huippuluokkaa”, lisää yli puolet keittiöurastaan ulkomailla suorittanut Pajala.
Wine & Tapas Helsingin juomavalikoimassa korostuvat tapaksia täydentävät helpot viinit ja Cava-kuohuviinit. Ravintolassa tarjoillaan aromit säilyttävän viinijärjestelmän ansiosta erikoisempia viinejä myös laseittain.
”Haluamme tehdä viinin ja ruoan nauttimisesta helposti lähestyttävää. Meille on helppo tulla viettämään treffi-ilta pitkän kaavan mukaan tai poiketa porukalla viinilasilliselle ennen elokuvaa”, summaa Janik.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Ryszard Janik, ravintolajohtaja, Arden Restaurants Oy
+358504317460 ryszard.janik@ardenrestaurants.fi
Samuel SorainenPR Boutique Wolfcom Oy
Puh:+358400579653samuel.sorainen@wolfcom.fiKuvat






Linkit
Tietoja julkaisijasta
Wolfcom PR Boutique, Helsinki, Finland
Tehtaankatu 40 B 21, 00150 Helsinki
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Wolfcom
Vuosi huipulla − cocktailbaari Kupoli juhlii merkkipäiväänsä16.9.2025 12:51:30 EEST | Tiedote
Vuosi sitten NH Collection Helsinki Grand Hansa -hotellin ikonisen tornin kupoliin avautunut Kupoli-cocktailbaari hurmasi hetkessä sekä helsinkiläiset että matkailijat. Klassisia cocktaileja ja pohjoista luontoa yhdistävä konsepti sekä historiallisen voimalan lanterniin rakennettu uniikki tila tarjoavat elämyksen, jonka kruunaavat 360 asteen panoraamanäkymät yli kaupungin kattojen. Kupoliin tullaan uteliaisuudesta, ja palataan yhä uudelleen tunnelman, palvelun ja taidokkaiden juomien vuoksi.
Helsinki Limo toi Mercedes-Maybachin tilausajoon8.9.2025 10:13:59 EEST | Tiedote
Premium-tason tilausajoihin erikoistunut Helsinki Limo vahvisti kalustoaan poikkeuksellisella tulokkaalla: Mercedes-Maybach S 580 on Suomen ensimmäinen ja ainoa tilausajossa toimiva uusi Maybach. Uuden auton myötä Helsinki Limo esittelee First Class -tason kutsuliikennepalvelun.
Kutsu medialle: uusi Wine & Tapas Helsinki keskustan sydämeen4.9.2025 12:28:07 EEST | Kutsu
Tervetuloa tutustumaan Helsingin ydinkeskustan uutuusravintolaan, Wine & Tapas Helsinkiin, ja sen illalliskonseptiin. Ravintola tarjoaa mutkattoman, kohtuuhintaisen ja laadukkaan tavan nauttia tapaksista ja viinistä Narinkkatorin laidalla. Mediatilaisuus tiistaina 16. syyskuuta kello 15.00-16.30, Narinkkatori, Annanaukio 1.
Maista Baskimaan maut – pintxot valtaavat NH Collection Helsinki Grand Hansan28.7.2025 09:30:00 EEST | Tiedote
Espanjan pohjoisosassa sijaitsevan Baskimaan vivahteikas ja kiinnostava ruokakulttuuri on kuuluisa etenkin pintxoistaan. Pintxot, hammastikun nokkaan pistetyt pienet suupalat sekoitetaan toisinaan tapaksiin, mutta on sekä kulttuurillisesti että käytännössä eri asioita. Jos pintxot ja muut baskimaan herkut eivät ole vielä tuttuja, niitä pääsee nyt maistamaan NH Collection Helsinki Grand Hansa hotellin Hansa Café -ravintolassa Baskimaan ruokaviikoilla, jonka järjestää yhteistyössä hotellin kanssa Espanjan ja Bilbaon matkailutoimistot.
Viron kesä tarjoaa unohtumattomia elämyksiä ja tapahtumia jokaiseen makuun2.7.2025 10:38:30 EEST | Tiedote
Suomalaisten suosituimman matkakohteen Viron alkanut kesä on täynnä elämyksiä: taidetta, suloisia maatilan eläimiä, keskiajan tunnelmaa, merenkulun juhlia, urheilua, herkullisia ruokafestivaaleja sekä musiikkia laidasta laitaan – kansantanssista hevimetalliin ja elektroniseen musiikkiin.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme