Oulun ravintolakentälle tunnustusta – Radisson Blu Oulu sai arvostetun Rotisseur-kilven
Radisson Blu Hotel Oulun yhteydessä toimiva Tilausravintola Toivo on saanut kunnian liittyä kansainväliseen gastronomiseen yhteisöön, ja vihitty Chaîne des Rôtisseurs -kilpiravintolaksi.

Chaîne des Rôtisseurs -kilpi myönnetään ravintoloille, joissa yhdistyvät aito intohimo makujen kehittämiseen, viinien ja ruokien harmoninen yhdistäminen sekä kyky luoda mieleenpainuvia elämyksiä. Kilpi on lupaus siitä, että Ravintola Toivossa nautittu annos voi viedä asiakkaan arjen yläpuolelle – makumatkalle, joka jää mieleen.
“Rôtisseurs-kilpi on osoitus sekä keittiön että salihenkilökunnan korkeasta ammattitaidosta ja intohimosta gastronomian kehittämiseen. Se ei kuitenkaan ole pelkkä tunnustus – se on lupaus asiakkaille. Ravintola Toivossa yhdistyy pohjoisen omaleimaisuus ja moderni gastronomia tavalla, joka ansaitsee tulla nostetuksi esiin”, kuvailee Johanna Hornborg-Ojala, Chaîne des Rôtisseurs Suomen valtavouti.
Kilven saaminen on merkittävä tunnustus myös Oulun gastronomiselle kentälle ja vahvistaa kaupungin asemaa laadukkaan ruokakulttuurin edistäjänä. Tunnustus osuu ajankohtaan, jolloin Oulu valmistautuu kulttuuripääkaupunkivuoteensa 2026. Chaîne des Rôtisseurs -kilpi nostaa esiin paikallisen ruokakulttuurin merkityksen osana kulttuurista vetovoimaa ja elämyksellisyyttä.
“Olemme valtavan ylpeitä tästä tunnustuksesta. Se kertoo tiimimme intohimosta ja osaamisesta, ja kannustaa meitä jatkamaan elämysten kehittämistä entistä rohkeammin. Rôtisseurs-kilpiravintolaksi nouseminen tukee samalla Oulun kulttuuripääkaupunkivuotta, jolloin johtavana kansainvälisenä tapahtumatalona vastaanotamme paljon vieraita ympäri maailmaa. Kansainväliselle yleisölle on laadukas pohjoinen ja paikallinen ruokakulttuuri erittäin tärkeä ulottuvuus”, toteaa Radisson Blu Hotel Oulun F&B manager Hannu Kovala.
Lisätietoja Chaîne des Rôtisseurs -järjestöstä: www.rotisseurs.fi
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Lisätiedot ja median yhteydenotot:
Hannu Kovala, F&B manager
Ravintola Toivo / Radisson Blu Hotel Oulu
p. 040 5501 579
hannu.kovala@sok.fi
Kuvat
Sokotel on suomalainen hotellioperaattori ja osa S-ryhmää. Sokotel operoi pääkaupunkiseudulla, Suomen suurimmissa kaupungeissa ja Viron Tallinnassa yhteensä 14 Sokos Hotellia, seitsemää Radisson Blu Hotellia sekä täysin uutta Heymo 1 -hotellia.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
S-ryhmän tammi–syyskuun myynti kasvoi edellisvuodesta10.10.2025 07:57:00 EEST | Tiedote
S-ryhmään kuuluvien alueosuuskauppojen, SOK:n ja niiden tytäryhtiöiden veroton vähittäismyynti tammi–syyskuussa 2025 oli 10 761,8 miljoonaa euroa. Myynti kasvoi 1,2 prosenttia edellisvuodesta. Marketkaupan ohella kauppa kävi vilkkaasti etenkin S-ryhmän hotelleissa ja ravintoloissa.
Kasvisten syönti koetaan hankalaksi ja kalliiksi – S-ryhmältä helpottavia ratkaisuja7.10.2025 08:40:55 EEST | Tiedote
Kasvisten kulutus on Suomessa selvästi jäljessä uusista ravitsemussuosituksista. Vaikka lähes 70 prosenttia vastaajista tietää, että kasviksia tulisi syödä yli 500 grammaa päivässä, toteutuu tämä arjessa vain joka neljännellä. Tieto suosituksista ei vielä johda tekoihin, ja uusia konkreettisia ratkaisuja tarvitaan. S-ryhmä helpottaa nyt kasvisten syömistä tuomalla myyntiin valmiiksi pestyjä, pilkottuja ja kuorittuja Helpot ja nopeat -tuotteita.
Suomalaiset panostavat entistä enemmän lemmikkiensä ravintoon – S-ryhmä tuo myyntiin superpremium-lemmikinruokasarjan22.9.2025 07:30:00 EEST | Tiedote
S-ryhmän myyntidatan ja kuluttajatutkimusten mukaan suomalaiset haluavat panostaa yhä enemmän lemmikkiensä ravintoon. Tärkeitä valintakriteereitä ovat lemmikin oma mieltymys, alkuperämaa, laadukkuus ja hinta-laatusuhde. S-ryhmä laajentaa tarjontaansa superpremium-lemmikinruokasarjalla, joka tulee myyntiin Prismoihin, suurimpiin S-marketteihin ja S-kaupat ruoan verkkokauppaan.
Antti Oksa päivittäistavarakaupan ja Sebastian Nyström käyttötavarakaupan johtajaksi SOK:lle16.9.2025 12:00:00 EEST | Tiedote
Antti Oksa on nimitetty päivittäistavarakaupan johtajaksi SOK:lle 16.9. alkaen. Oksa on aloittanut kaupparyhmän palveluksessa vuonna 2006 S-Trainee-valmennettavana ja on ennen uutta tehtäväänsä toiminut monipuolisesti päivittäistavarakaupan alueella. Viimeisimpänä hän on vastannut SOK:n päivittäistavarakaupan tuoteryhmäjohtamisesta. Sebastian Nyström on nimitetty käyttötavarakaupan johtajaksi SOK:lle 16.9. alkaen. Tehtävä on S-ryhmässä uusi. Nyströmin vastuualueeseen kuuluu käyttötavarakauppa Prisma-, Sokos- ja Sokos Emotion -ketjubrändeissä, ja johtajat Virpi Viinikainen ja Mika Laakso raportoivat jatkossa hänelle. Nyström tulee roolissaan keskittymään erityisesti S-ryhmän käyttötavarakaupan digitaalisuuden kehittämiseen. Sebastian Nyström aloitti SOK:lla vuonna 2015 strategiajohtajana ja on viimeisimpänä työskennellyt digipalveluista, IT:stä ja asiakkuudesta vastaavana muutosjohtajana. Ville Kinnunen on nimitetty Chief Digital Officer -tehtävään ja konsernijohtoryhmän jäseneksi SOK:l
Maalaus korostuu suomalaisten remontointisuunnitelmissa – Prisma tuo myyntiin uudet sisustusmaalit suosituimmissa sävyissä9.9.2025 07:55:00 EEST | Tiedote
S-ryhmän asiakasomistajilleen toteuttama tuore kyselytutkimus valottaa suomalaisten remontointisuunnitelmia. Kyselyyn vastasi yli 1900 suomalaista, ja sen tulokset puhuvat selkeää kieltä: pienet kodin remontit kiinnostavat nyt enemmän kuin suuret investoinnit. Useimmiten remontointiaikeissa suunnataan maalikaupoille. Prisman valikoimaan saapuneet uudet sisustusmaalit tuovat kymmenen Suomen suosituinta sävyä helposti remontoijien saataville.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme