Lidl Suomi

Lidl avaa ravintolansa huomenna – iloisia uutisia pöydättä jääneille

Jaa

Lidlin ja Henri Alénin paljon huomiota herättänyt yhteisravintola Lidlerie avaa ovensa huomenna tiistaina. Ravintolan paikat varattiin loppuun alle puolessa tunnissa ja myöhemmin julkistetut lisäpaikat neljässä minuutissa. Suuren mielenkiinnon vuoksi Lidl julkaisee osan ravintolan resepteistä, jotta kaikki pääsevät kokeilemaan annosten valmistamista myös kotikeittiöissään.

Lidlin ja Henri Alénin ravintola avataan 25.11.
Lidlin ja Henri Alénin ravintola avataan 25.11.

Lidlerie avaa ovensa tiistaina 25.11. Lidlin ja huippukokki Henri Alénin perustama ravintola tarjoaa korkeatasoisia lounas- ja illallismenuja, jotka on valmistettu Lidlin myymälöistä saatavilla olevista raaka-aineista. Menut myydään niissä käytettyjen raaka-aineiden hinnalla.

Noin kuukausi sitten julkistetun ravintolan pöydät varattiin loppuun alle puolessa tunnissa varauskirjan avaamisesta. Myöhemmin saataville tulleet lisäpaikat menivät neljässä minuutissa.

“Suosio on on jo nyt ylittänyt kaikki mahdolliset odotukset. En malta odottaa, että pääsemme huomenna avaamaan Lidlerien ja tarjoilemaan tuotteistamme valmistettuja annoksia”, Lidlin markkinointipäällikkö Jonna Musa iloitsee.

Rajallisen kapasiteetin takia monelta halukkaalta on jäänyt pöytä saamatta. Musalla on pöydättä jääneille hyviä uutisia: Lidl ja Henri Alén ovat päättäneet julkaista osan ravintola-annosten resepteistä. Reseptit löytyvät täältä.

“Toivomme tietenkin, että mahdollisimman moni pääsisi osaksi syksyn puhutuinta ravintolatapausta. Reseptien avulla jokainen voi valmistaa yhden Lidlerien menuista kotona – ja mikä parasta, raaka-aineet saa edullisesti omasta lähi-Lidlistä”, Musa sanoo.

Julkaistavat reseptit ovat Lidlerien Pohjolan makuja -menusta, joka pitää sisällään hiillostettua kirjolohta, perunavelliä muikunmädillä, paistettua naudan ulkofileetä ja Ahvenanmaan pannukakkua. Kaikki tarvittavat raaka-aineet kuuluvat luonnollisesti Lidl-myymälöiden valikoimiin.

Koko ravintolakokemus on myös mahdollista päästä nauttimaan, vaikka ei olisikaan onnistunut saamaan pöytävarausta. Lidlerien kattauksiin on jätetty muutama walk in -paikka spontaanisti paikan päälle tuleville asiakkaille. Paikkoja on kuitenkin rajallisesti ja tyhjät paikat tulevat täyttymään todennäköisesti heti.

“Ravintola on varautunut jonoihin, emmekä tietenkään halua seisottaa ihmisiä turhaan. Henkilökunta tulee ilmoittamaan, mikäli näyttää siltä, etteivät kaikki halukkaat mahdu sisään”, Musa sanoo.

Keskiviikon lounaskattaukseen ei ole walk in -paikkoja, sillä Lidl tarjoaa tällöin lounaan vähävaraisille perheille Mannerheimin lastensuojeluliiton kanssa.

Menua muokataan hieman kotikeittiöön – maku pysyy samana

Henri Alén on muokannut ravintolakeittiölle kehittämistään resepteistä kotikeittiöihin paremmin sopivat versiot.

“Käytännössä reseptejä yksinkertaistetaan jonkun verran ja annosmääriä skaalataan alaspäin”, Alén sanoo. “Ravintolakeittiössä on usein myös vähän robustimmat työvälineet kuin kotikeittiöissä, niin sekin pitää ottaa reseptiikassa huomioon.”

Alénin mukaan reseptien kirjoittamista on helpottanut se, että raaka-aineet ovat täysin samoja niin ravintola- kuin kotiresepteissäkin. Annosten maku pysyy lähtökohtaisesti samana, vaikka toki jokainen kokki tuo annokseen mukaan oman silauksensa.

“Ravintolassahan kokemus muodostuu ruoan lisäksi monesta tekijästä, kuten miljööstä, palvelusta ja niin edelleen. Mutta voi kotonakin vähän larpata ravintolatunnelmaa, laittaa vaikka kynttilöitä ja jotain hyvää musiikkia taustalle”, Alén vinkkaa.

Viinipaketit Lidlin omista viineistä

Lidleriessä on tarjolla jokaiselle menulle oma viinipaketti, joka koostuu muualla Euroopassa Lidl-myymälöiden hyllyiltä löytyvistä viineistä. Suomessa yli 8 prosenttisia juomia ei ainakaan vielä saa myydä ruokakaupoissa.

Viinipaketeista löytyy italialaisia ja saksalaisia laatuviinejä, joiden skaala vaihtelee täyteläisistä punaviineistä kevyihin valkoviineihin. Yhteensä Lidlerien valikoimasta löytyy 8 erilaista viintä. 

“Ruoka ja viini kuuluvat yhteen ja olemme todella iloisia, että saimme järjestettyä Lidlerieen omat viinimme. Pääsemme näyttämään suomalaisille sitä erinomaista hinta-laatua, jota meillä olisi tarjoilla myös viinien osalta”, Musa sanoo.

Lidlerie on auki tiistaista lauantaihin 25.–29.11. osoitteessa Ainonkatu 3. Lounasta on tarjolla 11.30–14.00 ja illallista 17.00–22.00.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoa julkaisijasta

Lidl on yksi Euroopan suurimmista päivittäistavaraketjuista. Suomessa yli 20 vuotta toimineessa ketjussa työskentelee noin 5750 henkilöä. Yli 200 myymälän verkosto ulottuu Hangosta Sodankylään ja tavarantoimitukset myymälöihin hoidetaan Janakkalassa, Laukaassa ja Järvenpäässä sijaitsevista jakelukeskuksista. Lisätietoa tuotteista ja ajankohtaisista tarjouksista löytyy Lidl Plus -etusovelluksesta tai osoitteessa lidl.fi. Lisätietoja yrityksestä osoitteessa corporate.lidl.fi. Lidlin tiedotteet voi tilata suoraan sähköpostiin täältä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lidl Suomi

Lidl testaa kantis-appin uutta ominaisuutta – asiakas voi skannata ostokset suoraan kauppakassiin21.11.2025 06:45:00 EET | Tiedote

Lidlin sovelluksessa on otettu käyttöön uusi toiminto: asiakas voi skannata tuotteet omatoimisesti puhelimella ja pakata ostokset suoraan omaan kassiin. Maksaminen hoituu kätevästi pikakassalla. Ominaisuus on otettu käyttöön viidessä myymälässä Espoossa. Vuodenvaihteen jälkeen käytön on määrä laajentua vaiheittain myymälöihin eri puolilla Suomea. Tavoitteena on tarjota ketterä ja nopea kauppareissu sitä kaipaaville asiakkaille.

Kosteikon rakentamisella rehevöitymistä vastaan – Lidl ja WWF ryhtyivät toimeen18.11.2025 08:51:21 EET | Tiedote

Kosteikot ovat yksi lajirikkaimmista, mutta samalla uhanalaisimmista ekosysteemeistä maailmassa. Niitä on vuosikymmenten ajan hävitetty muun maankäytön tieltä. Lidl on ryhtynyt toimeen kosteikkojen ennallistamiseksi ja tukee WWF:n hanketta, jossa rakennetaan kosteikko Raaseporin Snappertunaan. Yhteistyön tarkoituksena on vähentää peltojen tulvimista ja ravinnekuormitusta Itämereen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye