Messukeskus

Habitare-suunnittelukilpailun pääpalkinto Elina Ulvion työlle "Heijastin"

Jaa
Habitare-suunnittelukilpailun on tänä vuonna voittanut Elina Ulvio työllään Heijastin. Ulvio palkittiin 5 000 eurolla. Kilpailun päätuomari Juha Leiviskä julkisti voittajat Messukeskuksessa Habitare-messuilla 18.9.2013. Habitare-suunnittelukilpailuun osallistui tänä vuonna 96 työtä.

Messukeskuksen ja Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun järjestämän kilpailun teemana oli tänä vuonna Unitila.  Palkintosumman, 10 000 euroa, lahjoitti Suomen Messusäätiö.

Päätuomari, akateemikko, arkkitehti Juha Leiviskä päätti jakaa palkinnon kaikkien finalistien kesken.  Toinen palkinto, 2500 euroa, meni työparin Topi Mäkinen ja Kirsi Ihalainen työlle ”LATO”. Kolmannen sijan jakoivat Tiia Viikilän, Suvi Viitamäen, Anni Raasmajan ja Anders Jönssönin ”KAJO” ja Mira Köymärin "UNESSANOMA”, jotka kukin saivat 1250 euroa. Kaikki finalistityöt ovat esillä Habitaressa 18.–22.9.2013.

Kahdettatoista kertaa järjestetyssä Habitare-suunnittelukilpailussa kilpailijoiden tehtävänä oli suunnitella ja toteuttaa ajatuksia tilasta ja sen mahdollisesta esineistöstä. Kaikkiin aisteihin vetoava Unitila on paikka, jossa voi uneksia paremmasta maailmasta. Kevytrakenteinen elementti suunnitellaan sijoitettavaksi julkiseen sisätilaan.

Juha Leiviskän mukaan Elina Ulvion työ Heijastin poikkesi muista jo ensimmäisessä vaiheessa, ja lopputulos ylitti odotukset. Heijastukset moninkertaistuvat. Värit muuttuvat tilojen läpi kuljettaessa, katsomiskulmasta riippuen. Akryyli on vaihdettu lasiksi, hiekkapuhalletut sivuseinät ja katto läpäisevät valon, mutta poistavat ympäristön aiheuttamat häiriöt. Heijastin on yksinkertaisesti ja selkeästi toteutettu rikas tilakokemus.

Topi Mäkisen ja Kirsi Ihalaisen LATO on toteutettu vanhoista hirsistä, joista on rakennettu voimakas, puhutteleva tila. Vanhan puun tuoksu ja koskettelu aiheuttaa väristyksiä. Äänet ovat tulleet mukaan, hirret soivat ja värisevät, tuuli humisee. Unitila on saavutettu uusin keinoin.

Mira Köymärin työssä UNESSAOMA paperirullien kautta siivilöityvä himmeä valo ja niiden pehmentämät ympäristön äänet toimisivat lempeänä kehtolauluna. Lopputuloksena on miltei sakraali tila, jossa valo siivilöityy kauniisti. Ollaan äidin lempeässä sylissä. Tiia Viikilän, Suvi Viitamäen, Anni Raasmajan ja Anders Jönssönin KAJOssa uneen vaivuttavat luonnon valo- ja ääni-ilmiöt on toteutettu nykytekniikan avulla.

Habitare-suunnittelukilpailuun voivat osallistua Suomessa arkkitehtuurin ja muotoilun opetusta antavien yliopistojen, korkeakoulujen ja muiden oppilaitosten opiskelijat, myös ulkomaalaiset opiskelijat tai opiskelijoiden muodostamat työryhmät. Kaikki tämän vuoden finalistit opiskelevat Aalto-yliopistossa. Kaksivaiheisen kilpailun ensimmäisen vaiheen tuomariston puheenjohtajana toimi professori Helena Hyvönen.

Kilpailun teema ja päätuomari vaihtuvat vuosittain. Viime vuosina teemana ovat olleet Oma Tila (2012/voittaja Leo Lindroos), Huussi (2011/ voittaja Yoshimasa Yamada), Kierrätysistuin (2010 Arttu Kuisma ja Janne Melajoki) ja Sauna (2009 Ville Hara ja Anu Puustinen). Päätuomareina ovat toimineet muun muassa Boris Berlin, Mikko Heikkinen, Alfredo Häberli ja Sami Rintala.


Lisätietoja:
kilpailun sihteeri Timo Sairi, Aalto-yliopisto, puh. 040 582 6505, timo.sairi@aalto.fi.

Lisätietoja Habitare-messuista:
Messukeskus, tiedottaja Tuula Sipilä puh. 040 450 3173, tuula.sipila@messukeskus.com

Suomen suurin huonekalu-, sisustus- ja designtapahtuma Habitare Helsingin Messukeskuksessa 18. – 22.9.2013. Messut avoinna: ammattilaisille:18.–19.9. klo 10–18, yleisölle: 20.9. klo 10–19, 21.–22.9. klo 10–18. www.habitare.fi

Suomen Messusäätiö rahoittaa joka vuosi sadoilla tuhansilla euroilla palkintoja suomalaisen elinkeinoelämän edistämiseen. Näitä ovat Habitare-suunnittelukilpailun lisäksi muun muassa Tasavallan Presidentin kansainvälistymispalkinto ja Kaj Franck -muotoilupalkinto.

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. |  Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

MaatalousKonemessut tarjoaa kasvutarinoita, ohjelman pääteemat julkaistu28.6.2024 10:00:00 EEST | Tiedote

Helsingin MaatalousKonemessut järjestetään nyt kolmatta kertaa torstaista lauantaihin 17. – 19.10.2024 Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtumassa kollegat kohtaavat ja oman tilan asioiden kehitys hyppää uudelle tasolle. Teemoina tapahtuman ohjelmassa ovat kotimainen ruoka, maatalouden rakennekehitys ja kasvamisen mahdollisuudet, tilan talouden kestävyys ja kasvu, kestävyys ja vastuullisuus, tekoälyn hyödyntäminen, EU ja innovaatiot. Tänä vuonna messuilla kuullaan myös päivittäin ajankohtaiset pääpuheenvuorot.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye