Aalto-yliopisto

Aalto-yliopisto sai laatuleiman ja erinomaisen arvion kaikilta arvioiduilta alueilta

Jaa
Karvin laatuauditoinnissa mainittiin erityisenä vahvuutena strategisen johtamisen ja laatujärjestelmän tiivis kytkentä.

Aalto-yliopisto läpäisi 28.4.2023 Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen (Karvi) toteuttaman laatujärjestelmän auditoinnin ja sai laatuleiman, joka on voimassa kuusi vuotta.

Auditointiryhmä antoi erityistä kiitosta vuosittaisten strategisten prosessien ja laatujärjestelmän tuottaman tiedon järjestelmällisestä käytöstä toimintojen kehittämisessä. Vahvuuksina mainittiin myös ainutlaatuinen toimintaympäristön analyysi, strategian läpileikkaavat lähestymistavat ja jatkuva vuoropuhelu ulkoisten sidosryhmien kanssa. 

Aalto-yliopisto on Suomessa ensimmäinen korkeakoulu, joka sai Karvin auditoinnissa arvion erinomainen kaikilta kolmelta arviointialueelta. 

Arvioitavina olivat yliopiston ydintoiminnot koulutus, tutkimus ja vaikuttavuus.  Arviointiryhmä antoi palautetta myös yliopiston itse valitsemasta teemasta  yhdenvertaisuus, tasa-arvo ja inklusiivisuus – ja totesi, että yliopistolla on käytössään toimivat menettelyt henkilöstön ja opiskelijoiden yhdenvertaisen ja syrjimättömän kohtelun edistämiseksi. 

Auditoinnin tulos osoittaa, että yliopiston toiminta ja laatujärjestelmä täyttävät sekä kansalliset kriteerit että eurooppalaisten korkeakoulujen laadunvarmistusta koskevat kriteerit.  

”Olemme äärimmäisen iloisia arvioinnin erinomaisesta tuloksesta. Olemme tehneet jo pitkään järjestelmällistä työtä laatujärjestelmän ja toiminnan kehittämisen eteen. Lämmin kiitos kaikille valmistelussa ja haastatteluissa mukana olleille aaltolaisille,” sanoo Aalto-yliopiston provosti Kristiina Mäkelä. 

Karvi toteaa, että Aalto-yliopiston strategiassa määritetyt yliopiston toimintaa läpileikkaavat kolme lähestymistapaa  radikaali luovuus, yrittäjämäinen asenne ja kestävä kehitys  sekä seitsemän tutkimuksen avainaluetta ovat keskeisiä keinoja yhteiskunnallisen vaikuttavuuden ja innovatiivisten ratkaisujen tuottamiseksi. 

“Läpileikkaavista lähestymistavoista Aallon edistys on kiitettävää erityisesti kestävän kehityksen ja yrittäjämäisen ajattelutavan osalta. Opiskelijoiden yrittäjyysvalmiuksia tuetaan voimakkaasti”, toteaa auditointiryhmän puheenjohtaja ja University College Dublinin apulaisprofessori Antoinette Perry. 

Auditointiraportti nostaa esiin myös kehittämiskohteita. Aalto-yliopiston tulisi esimerkiksi tarjota opiskelijoille vastapalautetta heidän antamiinsa palautteisiin sekä tiedottaa nykyistä systemaattisemmin palautteen perusteella tehdyistä muutoksista.  

Auditoinnin toteutti nelihenkinen kansainvälinen asiantuntijaryhmä, joka koostui professoreista, yritysmaailman asiantuntijasta ja opiskelijajäsenestä. 

Karvin auditoinnissa tarkasteltiin, millaisilla menettelytavoilla yliopisto johtaa, toteuttaa, seuraa ja kehittää oman toimintansa laatua sekä millaisen kokonaisuuden eli laatujärjestelmän nämä menettelytavat muodostavat. Auditointi perustui yliopiston valmistelemaan itsearviointiraporttiin, yliopiston laatudokumentaatioon ja auditointivierailuun tammikuussa 2023.  

Arviointeja tehdään Aalto-yliopistossa säännöllisesti ja ne ovat tärkeä osa toiminnan kehittämistä. Myös yliopistolaki velvoittaa yliopistoja osallistumaan ulkoiseen toiminnan ja laatujärjestelmien arviointiin.   

Lisätietoja Karvin verkkosivuilla

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kristiina Mäkelä, provosti, Aalto-yliopisto
provost@aalto.fi, 040 559 3454

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta saavuttamalla läpimurtoja avainalueillamme ja niiden yhtymäkohdissa. Samalla innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin. Yliopistoyhteisöömme kuuluu 12 000 opiskelijaa ja yli 4000 työntekijää, joista 400 on professoreita. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aalto-yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme