Mailand Communications Oy

Adelis irtautuu Quattro Mikenti Groupista (”QMG”)

Jaa

Adelis Equity Partners Fund I AB (“Adelis”) myy enemmistöosuutensa talotekniikkakonserni Quattro Mikenti Groupissa KLAR Partnersille, joka omistaa entuudestaan Ruotsissa Sandbäckens-konsernin.

Rasmus Molander
Rasmus Molander

Adelis sijoitti Quattro Mikenti Group -konserniin vuonna 2017 yhdessä yrityksen johdon ja avainhenkilöiden kanssa. Adeliksen omistusaikana konsernin liikevaihto on kaksinkertaistunut Suomessa noin 100 miljoonasta eurosta noin 200 miljoonaan euroon ja liikevoitto on noin viisinkertaistunut. Samalla huoltopalveluiden osuus on kasvanut merkittävästi yli 50 prosenttiin liikevaihdosta. Adeliksen omistusaikana QMG on noussut Suomen kolmanneksi suurimmaksi talotekniikkaurakointia ja -huoltopalveluita tarjoavaksi yritykseksi. Kasvu on näiden neljän vuoden aikana perustunut 17 yritysostoon, joista suurimpia ovat olleet Movitek, Calto, LVI-Trio ja Kuusitunturi Lahti. Omistusaikana on myös luovuttu merkittävän kokoisesta Venäjän-liiketoiminnasta.

”Kimmo Liukkonen ja hänen johtoryhmänsä ovat tehneet määrätietoista työtä kasvattamalla QMG:sta yhden Suomen suurimmista talotekniikkayrityksistä. Kun Adelis tuli mukaan pääomistajaksi, loimme strategian yritysostojen nopeuttamiseen ja talotekniikan palveluiden valikoiman laajentamiseen. Nyt konsernin 34 yhtiötä kattavat lähes koko Suomen ja tarjoavat monipuolista ja kilpailukykyistä palveluvalikoimaa. Hajautettu liiketoimintamalli pitää päätöksenteon tytäryhtiöissä, lähellä asiakasta. QMG jatkaa nyt kasvutarinaansa uuden pääomistajan KLAR Partnersin luoman pohjoismaisen strategian mukaisesti, ja uskomme heidän menestyvän siinä”, toteavat Rasmus Molander ja John-Matias Uuttana Adelikselta.

”Olemme QMG:n johdossa kiitollisia ja tyytyväisiä Adelikselle strategisesta tuesta ja osaamisesta, kun olemme yhdessä kehittäneet ja kasvattaneet konsernia. Valtakunnallinen markkinapeitto ja talotekniikan palveluiden valikoiman laajentaminen ovat hienoja saavutuksia. Suomalaiset yrittäjävetoiset yritykset ovat löytäneet hyvän yhteisön QMG:ssa ja nyt jatkamme sen kasvattamista osana uutta pohjoismaista konsernia”, Kimmo Liukkonen, QMG:n toimitusjohtaja kertoo.

Adeliksen neuvonantajina toimivat Carnegie, KPMG ja Avance.

Osapuolet ovat sopineet, että kauppahintaa ei julkisteta. Transaktio edellyttää tavanomaisia viranomaishyväksyntöjä.

Lisätietoja:

QMG: Kimmo Liukkonen, toimitusjohtaja, +358 50 347 8997, kimmo.liukkonen@qmg.fi

Adelis: Rasmus Molander, +46 70 823 7433, rasmus.molander@adelisequity.com

Adelis: John-Matias Uuttana, +46 70 811 4410, john-matias.uuttana@adelisequity.com

Adelis Equity Partners
Adelis on kasvukumppani vahvassa markkina-asemassa oleville pohjoismaalaisille yhtiöille. Adelis on perustamisestaan lähtien ollut segmenttinsä aktiivisimpia yhtiöitä 25 sijoituksellaan ja yli sadalla lisäyritysostollaan. Adelis hallinnoi noin 1 miljardin euron pääomaa. Lisätietoa osoitteesta www.adelisequity.com.

Quattro Mikenti Group (QMG)
QMG-konserni on Suomen suurimpia talotekniikka-alan yrityksiä. Se toteuttaa talotekniikkaurakointia ja -huoltopalveluita valtakunnallisesti. QMG:n palveluvalikoima kattaa kaikki talotekniikan osa-alueet. Konserniin kuuluu Suomessa 34 yhtiötä ja toimipaikkoja on kaksikymmentäseitsemän. Vuonna 2020 konsernin liikevaihto oli noin 200 miljoonaa euroa. Konsernin palveluksessa on yli 1000 talotekniikkaurakoinnin ja -huollon ammattilaista. Lisätietoja osoitteesta www.qmg.fi.

Avainsanat

Kuvat

Rasmus Molander
Rasmus Molander
Lataa
Rasmus Molander
Rasmus Molander
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Mailand Communications Oy
Mailand Communications Oy
Arkadiankatu 16 B 26
00100 Helsinki

0405670212http://www.mailand.fi

Viestintätoimisto Mailand Communications auttaa asiakkaitaan tunnettuuden kasvattamisessa, muutostilanteiden hallinnassa ja myynnin kehittämisessä monikanavaisen viestinnän keinoin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Mailand Communications Oy

Euroopan komissio on päivittänyt tuoteturvallisuussuosituksia16.9.2021 14:28:07 EEST | Tiedote

Euroopan komissio kokoaa vuosittain yhteen EU:n kansalliset viranomaiset yhteistyöhön tuoteturvallisuuden testaamiseksi. Tuotteiden turvallisuutta koskeva koordinoitu toiminta (CASP) vastaa suositusten laatimisesta. Testit suoritetaan EU:n akkreditoimissa laboratorioissa tuotevalikoimalla, jonka markkinavalvontaviranomaiset valitsevat vuosittain EU:n 27 jäsenvaltiosta (sekä Norjasta, Islannista ja Liechtensteinista).

Varsinais-Suomen kuntavaaliehdokkaat samoilla linjoilla yhdessä asiassa – ennaltaehkäiseviin palveluihin tulee jatkossa panostaa29.3.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry:n (VSLJ) toimesta tehty kysely osoittaa, että kuntavaaliehdokkaat olisivat valmiita lisäämään tukea lapsille ja nuorille. Lasten ja nuorten kouluoloja sekä laadukasta varhaiskasvatusta priorisoitiin muun muassa ikäihmisten päivätoimintaan tai yleisten liikuntapaikojen kehittämiseen verrattuna.

EU:n Safety Gate -järjestelmä auttaa saamaan vaaralliset COVID-19-tuotteet pois markkinoilta2.3.2021 14:30:00 EET | Tiedote

Euroopan komissio julkaisi tänään Safety Gate -vuosiraporttinsa. Safety Gate on tuoteturvallisuutta koskeva EU:n nopea tietojenvaihtojärjestelmä, joka on ollut käytössä vuodesta 2003 lähtien. Sen avulla varmistetaan nopea tiedonkulku viranomaisten kesken tuotteista, jotka on todettu vaarallisiksi. Vuonna 2020 Safety Gate -järjestelmässä ovat mukana 27 EU-maan lisäksi Iso-Britannia, Islanti, Liechtenstein ja Norja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme