Lapinjärven kunta

Aina lapsilähtöistä toimintaa tarjolla - Lapinjärvellä tarjotaan laadukasta varhaiskasvatusta ympäri vuorokauden ja vuoden

Jaa

Peikkolaakson päiväkodissa Lapinjärvellä halutaan tarjota lapsille mielekästä laadukasta varhaiskasvatusta ympäri vuoden ja vuorokauden.

Peikkolaakson päiväkodin pihassa on tilaa leikkiä ympäri vuoden.
Peikkolaakson päiväkodin pihassa on tilaa leikkiä ympäri vuoden.

Lapinjärven Peikkolaakson päiväkodilta kuuluu leikin riemu jo kauas, vaikka on heinäkuu. Peikkolaakson päiväkodissa halutaan tarjota lapsille mielekästä laadukasta varhaiskasvatusta ympäri vuoden ja vuorokauden.

Ammattikasvattajien ilo näkyy, kun avaa päiväkodin portit. He ovat mukana lasten leikeissä ja mahdollistavat lapsille monipuolista toimintaa myös kesällä.

”Vilkas heinäkuu on täynnä seikkailua”


”Heinäkuu ei ole enää se yleisin tai ainoa kesälomakuukausi – se näkyy myös meillä.”, kertoo varhaiskasvatuspäällikkö Kati Tähti iloisena ja jatkaa ”Tämän vuoden heinäkuu on ollut meillä vilkas. Meillä on auki yksi suomenkielinen ryhmä sekä yksi ruotsinkielinen ryhmä. Tarjoamme myös heinäkuussa hoitoa ympäri vuorokauden sitä tarvitseville.”

Heinäkuu ei ole lomakuukausi varhaiskasvatuksessa, vaan yksi 12 työkuukaudesta, jona tarjotaan lapsille ja perheille laadukasta kaksikielistä varhaiskasvatusta. Siitä kiittävät sekä lapset että lasten perheet.

Varhaiskasvatusryhmiä on Peikkolaakson päiväkodissa 5 – kolme suomenkielistä ja 2 ruotsinkielistä ryhmää. Nyt heinäkuussa ryhmiä on yhdistetty ja rikottu ryhmärajoja. Ryhmissä on sisarusryhmän tyylisesti kaiken ikäisiä lapsia.

”Lapset ovat tästä heinäkuun toiminnasta innoissaan. Heillä on mahdollisuus erilaisiin leikkihetkiin ja eri leikkikavereihin.”, Kati Tähti avaa toiminnan monipuolisuutta. ”Pienet pääset mukaan isojen leikkeihin ja isot pääsevät hoivaamaan pienempiä.”

Erilaisia herkkuja arkeen

Heinäkuussa mennään lasten ja sään ehdoilla Peikkolaakson päiväkodin toiminnassa. Parasta heinäkuun varhaiskasvatustoiminnassa on hetkessä eläminen lapsia kuunnellen.

”Eräs lapsi toivoi aamulla päiväkotiin tullessaan maalaamista. Silloinpa otimme maalaustarvikkeet esille ja maalasimme monin eri tavoin. Voi sitä riemua. Heinäkuussa nämä lasten toiveet pystytään yleensä toteuttamaan jo saman päivän toimintana.”, iloitsee Peikkolaakson päiväkodin henkilökunta.

Tänä kesänä Peikkolaaksossa on retkeilty metsään, rannalle ja ostamaan jäätelöä.

”Varhaiskasvatuksen heinäkuu ei ole lapsille tylsä vaihtoehto, vaan täynnä seikkailua ja erilaisia kokemuksia.”, kertoo varhaiskasvatuspäällikkö Tähti.

Vuorohoidossa lapset pääsevät vaikuttamaan toimintaan


Lapinjärven kunnassa varhaiskasvatuksen laatu ja monipuolisuus on muuttovaltti. Varhaiskasvatuksen jonoja ei ole ja hoitoajat ovat joustavammat kuin monissa isoissa kunnissa.

”Muutimme Lapinjärvelle ja viikkoa myöhemmin meillä oli lapsille päivähoitopaikat.”, kertoo kahden Peikkolaakson päiväkodin lapsen äiti. ”Teen vuorotöitä ja on suuri helpotus, etten joudu viemään lapsia kauas hoitoon – tai aina jollekin eri hoitajalle.”

Peikkolaakson päiväkodissa vuorohoitoa järjestetään ympäri vuorokauden perheiden tarpeiden mukaan. Iltahoidosta voi hakea lapsia klo 22 asti, mutta hakuaika on neuvoteltavissa.

Iltahoitoon kuuluu päivällinen, leikkiaikaa, ulkoilua ja iltapala. Iltapalan jälkeen pääsee jo nukkumaan, jos väsyttää.

Lapinjärvellä vuorohoidon arvokas jalokivi ovat sitoutuneet työntekijät. Vuorohoitoa tekee 3 työntekijää, jotka tulevat lapsille tutuiksi. Kohtaamiselle on aina aikaa.

”Haluamme tehdä vuorohoidostakin monipuolista ja laadukasta”, kertoo varhaiskasvatuspäällikkö Kati Tähti ja jatkaa, ”Lapset saavat valita omia leikkejään ja iltahoidossa aikuisilla on kohtaamiseen ja leikkiin osallistumiseen aikaa sekä tilaa.”

Lapinjärvellä varhaiskasvatusta tehdään täydellä sydämellä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tiina HeikkaKunnanjohtaja

Uuden ajan kunnanjohtaja täynnä ideoita ja uskallusta. Innovatiivinen ja ihmislähtöinen työote näkyy niin kunnassa sisällä kuin ulospäinkin.

044 720 8686tiina.heikka@lapinjarvi.fi

Kuvat

Peikkolaakson päiväkodin pihassa on tilaa leikkiä ympäri vuoden.
Peikkolaakson päiväkodin pihassa on tilaa leikkiä ympäri vuoden.
Lataa
Peikkolaakson päiväkoti on saanut taidetta seinilleen. Taiteilijana lastenhoitaja Kirsti Karhu.
Peikkolaakson päiväkoti on saanut taidetta seinilleen. Taiteilijana lastenhoitaja Kirsti Karhu.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Lapinjärven kunta
Lapinjärven kunta
Lapinjärventie 20
07800 LAPINJÄRVI

019 510 860http://www.lapinjarvi.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapinjärven kunta

Extra inkomster av lokala upplevelser i Lappträsk18.5.2020 09:30:55 EESTTiedote

Såhär i början av sommaren och turistsäsongen har Lappträsk kommun tagit i bruk Doerz Local-försäljningsplattformen, vilket gör att vem som helst kan bli en upplevelseleverantör och därmed tjäna extra inkomst. Genom plattformen kan privatpersoner, föreningar och företag enkelt och billigt erbjuda upplevelser och turismtjänster. Samtidigt gör plattformen det möjligt för särskilt företag att få större synlighet för sina egna turismtjänster.

Paikallisista elämyksistä lisätienestiä Lapinjärvellä18.5.2020 09:24:13 EESTUutinen

Alkavan kesän ja matkailusesongin kynnyksellä Lapinjärven kunta on ottanut käyttöön Doerz Local -alustan, jonka avulla kuka tahansa voi ryhtyä elämystarjoajaksi ja saada näin lisäansioita. Palvelun avulla yksityishenkilöt, yhdistykset ja yritykset voivat tarjota elämys- ja matkailupalveluita helposti ja edullisesti. Samalla erityisesti yritysten on palvelun avulla mahdollista saavuttaa enemmän näkyvyyttä omille matkailupalveluilleen

Haaveiletko asumisesta kauniin luonnon keskellä Uudellamaalla? Mietityttääkö rakentamisen hiilijalanjälki? Haluatko itse olla aktiivisesti mukana kehittämässä asuinalueesi toimintoja?19.2.2020 10:04:54 EETTiedote

Lapinjärven Husulanmäelle kehitetään ainutlaatuista yhteisöllistä ryhmärakentamisen toimintamallia, jossa kaikissa rakentamisen vaiheissa kiinnitetään huomio toiminnan ekologisuuteen. Näin voidaan tehdä perusteltuja ratkaisuja jotka pienentävät rakentamisen hiilijalanjälkeä ja lisäävät asumisen hyvinvointia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme