Kustannusyhtiö Kosmos

Aino Frilanderin esikoisteoksessa antaudutaan Los Angelesin nostalgian vietäväksi ja havainnoidaan todellisuutta viiltävällä tarkkuudella

Jaa
Los Angeles -esseet (Kosmos) on taidokasta proosaa ikonisesta kaupungista, taiteesta ja kulttuurista sekä matkakertomuksia tietystä ajasta ja paikasta.
Aino Frilander / © Meri Björn
Aino Frilander / © Meri Björn

Aino Frilanderin esseissä kävellään Los Angelesin jalkakäytävättömillä kaduilla, ajetaan autiomaassa, tarkastellaan kehollisuutta tanssin ja kylpylöiden kautta sekä uppoudutaan 70-luvun boheemien seurapiirien pyörteisiin Eve Babitzin kirjojen avulla. Samalla koetaan Los Angeles sellaisena kuin se on myyttien ja mielikuvien takana: polttavaa auringonpaistetta, pandemian autioittamia katuja, roihuavia maastopaloja. Frilanderin taidokkaan vähäeleiset tekstit sijoittuvat Los Angelesiin, mutta päätyvät tarkastelemaan paikkoja, tiloja, taidetta ja tarinoita, joita kerromme.

“Muutin Los Angelesiin opiskelemaan vuonna 2019 tietämättä paikasta juuri mitään. Rakastuin kaupunkiin ja sen taianomaiseen valoon suin päin, sen mehujäänpinkkeihin auringonlaskuihin, huojuviin palmuriveihin ja illan tullen katujen varsille ilmaantuviin tacomyyjiin hurisevine generaattoreineen. Nopeasti selvisi, että L.A. on valtavien vastakohtien kaupunki – mielettömän vaurauden vieressä on aina kodittoman teltta”, kertoo Aino Frilander teoksensa synnystä.

“Kirjoitan yleensäkin pakkomielteistäni, oli kyse sitten taiteesta, kirjoista tai kaupungeista. Yritin ottaa kirjoittamalla selvää ensin Los Angelesista, ja sitten vuodesta joka muuttui pandemian myötä yhä kummallisemmaksi. Los Angeles -esseet ovat matkakertomuksia tietystä paikasta ja ajasta.”

Aino Frilander on helsinkiläinen kirjailija ja toimittaja. Los Angeles -esseet on hänen esikoisteoksensa.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Aino Frilander / © Meri Björn
Aino Frilander / © Meri Björn
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustannusyhtiö Kosmos
Kustannusyhtiö Kosmos
Porthaninkatu 10 LH 1
00530 Helsinki

http://www.kosmoskirjat.fi

Kosmos kehittää välineitä, joilla voi lukea toisten ajatuksia. Kirjoja.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusyhtiö Kosmos

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme