Varsinais-Suomen ELY-keskus

Ajankohtaista tietoa teiden kunnossapidosta Liikennetilannepalvelussa ja urakoitsijoiden somekanavilla, uutena mukana Liedon hoitourakka

Jaa

Talven sääolosuhteet ovat vaihtelevia ja tienkäyttäjän on tärkeää osata varautua muuttuviin keliolosuhteisiin. Liikennetilannepalvelusta voi seurata kartalta mm. ajokeliä eri puolilla Suomea, tehtyjä talvikunnossapitotoimenpiteitä sekä ajantasaista liikennetilannetta. Lisäksi teiden hoidon urakoitsijoilla on käytössä myös omia sosiaalisen median viestintäkanavia, joiden avulla voi seurata, mitä ajankohtaista yksittäisellä urakka-alueella tapahtuu.

Liikennetilannepalvelu (tmfg.fi) 

Hoitourakoitsijoiden somekanavia

Liedon hoitourakka v. 2020–2025: YIT Rakennus Oy
Facebook -sivut YIT - Liedon maanteiden hoitourakka 2020–2025

Salon hoitourakka v. 2019–2024: YIT Rakennus Oy
Facebook -sivut YIT - Salon maanteiden hoitourakka 2019–2024

Raision hoitourakka v. 2019–2024: Destia Oy
Urakalla oma Whats App -ryhmä, johon halukkaat tienkäyttäjät voivat liittyä

Kankaanpään hoitourakka v. 2019–2024: YIT Rakennus Oy
Facebook -sivut YIT - Kankaanpään maanteiden hoitourakka 2019–2024

Porin hoitourakka v. 2019–2024: Destia Oy
Urakalla oma Whats App -ryhmä, johon halukkaat tienkäyttäjät voivat liittyä

YIT:n urakoiden Facebook -sivuja voi seurata ilman rekisteröitymistä Facebookiin.

Ohjeet ja puhelinnumerot Destian urakoiden Whats app -ryhmiin liittymisestä Destian verkkosivuilla.

Urakka-alueet kartalla

Urakka-alueet eivät noudata kuntarajoja tms. Voit tarkistaa kartalta, mihin urakka-alueeseen tietty tie kuuluu. Karttaan on merkitty maatiet, joiden kunnossapito on ELY-keskuksen vastuulla. Kuntien katuverkon kunnossapidosta vastaavat kunnat ja yksityisteiden kunnossapidosta vastaavat yksityistiekunnat.

Maantiet ja hoidon urakka-alueet Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa kartalla (arcgis.com)

Uudessa hoitourakoiden sopimusmallissa edellytetään urakoitsijalta säännöllistä viestintää tienkäyttäjille urakan ajankohtaisista asioista. Aiemmin tällaista vaatimusta ei ollut, vaan se on ollut urakoitsijan omassa harkinnassa. Uusi hoitourakoiden sopimusmalli otetaan käyttöön vaiheittain vuoteen 2023 mennessä urakoiden uudelleen kilpailutusten myötä. Siksi kaikissa urakoissa ei ole vielä omaa viestintäkanavaa käytössä. Satakunnassa uusi urakkamalli on käytössä Porin ja Kankaanpään urakoissa. Varsinais-Suomessa se on käytössä Raision ja Salon urakoissa sekä uutena 1.10.2020 aloittaneessa Liedon urakassa.

Loput urakat Varsinais-Suomen ELY-keskuksen alueella (Merikarvian, Loimaan, Huittisten, Harjavallan ja Paimion urakat) siirtyvät uuteen malliin vaiheittain vuoteen 2023 mennessä.

Liedon maanteiden hoitourakka käynnistyi 1.10.2020 uudella hoitourakoiden sopimusmallilla

Liedon urakka-alueen urakoitsijana on YIT Rakennus Oy, joka hoiti urakka-alueen maanteitä myös edelliset 5 vuotta. ELY-keskukset ovat siirtymässä urakoiden kilpailutusten myötä vaiheittain uuteen maanteiden hoitourakkamalliin vuoteen 2023 mennessä. Tänä vuonna Varsinais-Suomen ELY-keskuksen alueella uudella urakkamallilla alkoi Liedon hoitourakka. Uudessa hoitourakoiden sopimusmallissa painotetaan aiempaa enemmän mm. tienkäyttäjille viestimistä. Liedon urakassa on nyt otettu käyttöön uusi Facebook-sivu, jossa kerrotaan urakan ajankohtaisista hoitotöistä. Uusissa hoitourakoiden sopimuksissa korostetaan myös tilaajan ja urakoitsijan yhteistyötä. Etenkin urakan alkuvaiheessa yhteistyöllä voidaan varmistaa parhaat käytännöt esimerkiksi talvihoitoreittien suunnittelussa.

Uusien sopimusten myötä astuvat voimaan myös talvihoidon toimintalinjoihin tehdyt muutokset. Tiet sijoittuvat aiempaa pienemmällä liikennemäärällä korkeampaan talvihoitoluokkaan ja vähäliikenteisellä tieverkolla talvihoidon toimenpideajat lyhenevät hieman. Tavoitteena on myös parantaa aamuliikenteen olosuhteita, mutta viime kädessä sään muutosten ajankohta ratkaisee, miten hyvin tiet ehditään hoitamaan ennen aamuliikennettä.

Lisätietoa: Liikenteen asiakaspalvelu, p. 0295 020 600

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen ELY-keskus
Varsinais-Suomen ELY-keskus
Itsenäisyydenaukio 2
20800 Turku

0295 022 500 (vaihde)http://www.ely-keskus.fi/varsinais-suomi

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Työttömien ja lomautettujen määrät vähenivät yhä lokakuun aikana24.11.2020 08:00:00 EETTiedote

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli lokakuun lopussa 25 300 työtöntä työnhakijaa. Lokakuun aikana työttömien määrä yleensä vähenee ja nyt niin tapahtui 700 henkilöllä. Viime vuoden lokakuuhun verrattuna työttömänä oli nyt 7 500 henkilöä enemmän (43%). Koko maassa työttömien määrä kasvoi koko lailla samaa tahtia (39 %). Lomautettujen määrä oli lokakuun lopussa moninkertainen vuotta aiempaan verrattuna, vaikka se väheni viikko viikolta lokakuun ajan. Työttömien osuus työvoimasta oli lokakuun lopussa Varsinais-Suomessa 11,0 % eli 3,2 %-yksikköä suurempi kuin vuotta aiemmin. Näin Varsinais-Suomessa työttömyysaste on pienempi kuin koko maassa (11,9 %). Työttömien määrä kasvoi vuoden takaisesta kaikkien ELY-keskusten alueilla. Näin myös Varsinais-Suomen seutukunnissa. Hitaimmin työttömien määrä kasvoi Salon seuduilla (24 %) – voimakkainta kasvu oli Vakka-Suomessa (64 %). Turunmaa ja Vakka-Suomi kuuluvat koko maan pienimpien työttömyysprosenttien seutukuntien TOP10:een. Pitkäaik

Antalet arbetslösa och permitterade fortsatte att minska i oktober24.11.2020 08:00:00 EETTiedote

Vid Egentliga Finlands arbets- och näringsbyrå fanns i slutet av oktober 25 300 arbetslösa arbetssökande. I oktober brukar arbetslösheten vanligen minska och denna gång minskade antalet arbetslösa med 700 personer. Jämfört med året innan ökade antalet arbetslösa med 7 500 personer (43 %). I hela landet ökade antalet arbetslösa jämfört med året innan i ungefär samma takt, dvs. med 39 procent. Både i Egentliga Finland och i hela landet utgjordes ökningen av antalet arbetslösa fortsättningsvis i huvudsak av en ökning av antalet permitterade. I slutet av oktober var andelen arbetslösa arbetssökande av arbetskraften i Egentliga Finland 11,0 %, vilket är 3,2 procentenheter mer än året innan. Andelen arbetslösa av arbetskraften var således mindre än i hela landet (11,9 %). I oktober ökade antalet arbetslösa drastiskt jämfört med året innan i Egentliga Finlands ekonomiska regioner. På grund av permitteringar ökade arbetslösheten mest i Nystadsregionen (64%), medan den ökade långsammast i Salor

Kyrön uuden rautatien alikulun heikot näkemät edellyttävät autoilijoilta tarkkaavaisuutta23.11.2020 11:53:54 EETTiedote

Kyrön uuden rautatien alikulun aiheuttamat näkemäpuutteet läheisissä liittymissä puhuttavat edelleen kuntalaisia. Ongelmaksi koetaan erityisesti alikulkukäytävän kaiteiden aiheuttama näkemäpuute. ELY-keskus sai keväällä kunnanvaltuuston tekemän ehdotuksen liikennepeilien asettamisesta liittymiin näkemien parantamiseksi. ELY-keskus totesi tuolloin vastauksessaan, että liikennepeilit eivät sovi liittymiin liikenneturvallisuussyistä. Näkemät ovat huonot, mutta tilannetta on hankala parantaa tienpidon toimin. Kyröntielle kääntyminen edellyttää autoilijoilta malttia ja tarkkaavaisuutta. Puutteelliset näkemät liittymissä eivät ole mitenkään poikkeuksellisia vaan varsin yleisiä etenkin kaupunkiympäristöissä. Kokonaisuutena Kyrön alikulun rakentaminen on parantanut merkittävästi taajaman liikenneturvallisuutta.

Ysitien uudesta tievalaistuksesta kolmannes odottaa sähköliittymän kytkentää20.11.2020 15:30:19 EETTiedote

Perusväylänpidon tasokorotuksesta osa rahoituksesta suunnattiin investointeihin ja tällä rahoituksella on täydennetty tievalaistusta Turun sisääntuloväylillä. Uutta valaistusta on rakennettu valtatielle 9 välille Moisio – maantie 204 ja Kustavintielle (mt 192) välille Somersoja – Mietoinen. Valaistusten rakentamistyöt käynnistyivät toukokuussa ja työt ovat saatu lähes valmiiksi. Kustavintien valaistus on jo toiminnassa, mutta viimeistelytyöt jatkuvat vielä marraskuun loppuun. Ysitien valaistuksesta Turku Energian verkossa olevat uudet tievalaistuskeskukset Moisiossa ja Jäkärlässä ovat jo toiminnassa. Sen sijaan Rauhankylän eritasoliittymässä oleva tievalaistuskeskus odottaa sähkön kytkemistä. ELY-keskus ja hankkeen urakoitsija eivät ole saaneet jakeluverkonhaltijalta Carunalta vahvistusta, milloin sähköliittymä kytketään.

Coronarekommendationerna som gäller för kollektivtrafiken är även i kraft på skärgårdens förbindelsefartyg20.11.2020 12:48:26 EETTiedote

Användningen av ansiktsmasker på skärgårdens förbindelsefartyg har väckt diskussion och oro bland passagerarna. Restiderna inom förbindelsefartygstrafiken är ofta långa och passagerarna delar på en gemensam kabin. Användningen av ansiktsmasker har dock inte varit särskilt allmän på förbindelsefartygen. NTM-centralen i Egentliga Finland påminner att de anvisningar och rekommendationer som hälsomyndigheterna gett för kollektivtrafiken gäller även förbindelsefartygen. För stunden gäller till exempel i Egentliga Finland en rekommendation att använda ansiktsmask bland annat i kollektivtrafiken och i situationer där det inte är möjligt att hålla tillräckligt avstånd till andra. Även informationen på fartygen kommer att förbättras.

Joukkoliikennettä koskevat koronasuositukset ovat voimassa myös saariston yhteysaluksilla20.11.2020 12:41:51 EETTiedote

Maskien käyttö saariston yhteysaluksilla on herättänyt keskustelua ja huolta matkustajien keskuudessa. Yhteysalusliikenteessä matka-ajat ovat usein pitkiä ja matkustajat jakavat yhteisen matkustamon. Kasvomaskien käyttö ei ole kuitenkaan ollut yhteysaluksilla kovin yleistä. Varsinais-Suomen ELY-keskus muistuttaa, että terveysviranomaisten joukkoliikenteeseen antamat ohjeet ja suositukset koskevat myös yhteysaluksia. Tällä hetkellä esimerkiksi Varsinais-Suomessa on voimassa suositus käyttää kasvomaskia mm. joukkoliikenteessä ja tilanteissa, joissa ei ole mahdollista pitää riittävää turvaväliä muihin. Myös aluksilla olevaa informaatiota tullaan parantamaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme