Akavan Erityisalat

Akavan Erityisalojen jäsenyhdistys AJT itsenäiseksi henkilökuntayhdistykseksi

Jaa

Akateemisten Järjestötoimitsijoiden Liitto AJT eroaa Akavan Erityisaloista ja siirtyy itsenäiseksi henkilökuntayhdistykseksi. AJT:hen on järjestäytynyt keskusjärjestö Akavan ja neuvottelujärjestö JUKOn henkilökuntaa. Järjestelyyn päädyttiin AJT:n ja Akavan Erityisalojen yhteisestä toiveesta.

Akateemisten Järjestötoimitsijoiden Liitto AJT eroaa Akavan Erityisaloista. Liittojen yhteisestä tahdosta syntyneen päätöksen taustalla ovat esteellisyyskysymykset. Akavan Erityisaloille on ilmoitettu, ettei se voi osallistua Akavan hallituksen kokousten henkilöstöä koskeviin osuuksiin, jos AJT on sen jäsenyhdistys. AJT:hen on järjestäytynyt Akavan ja neuvottelujärjestö JUKOn henkilökuntaa.

Akavan Erityisalojen hallitus hyväksyi Akateemisten Järjestötoimitsijoiden Liitto AJT:n eropyynnön 16.10.2020. Yhdistyksen ero astuu voimaan 16.10.2020.

Akavan Erityisalojen tahtotilana on, että Akavan toimistoa johdetaan mahdollisimman hyvin, luottamusta herättävästi ja henkilöstöä arvostaen.

AJT:n henkilöjäsenet ovat jo vanhastaan kuuluneet AJT:n lisäksi useisiin Akavan jäsenliittoihin ja nämä jäsenyydet jatkuvat. Muutoksen yhteydessä osa AJT:n henkilöjäsenistä liittyy Akavan Erityisalojen jäsenyhdistykseen Speciaan.

AJT jää toimimaan työpaikkakohtaisena henkilökuntayhdistyksenä. Muutos ei vaikuta sen jäsenten voimassa oleviin työehtosopimuksiin, koska sopimusten osapuolet pysyvät samoina.

Akavan Erityisaloissa on AJT:n irtautumisen jälkeen 21 jäsenyhdistystä. Vuoden vaihteessa yhdistyksiä on jälleen 22, kun Liiketalouden Liitto liittyy uutena järjestönä mukaan.


Lisätietoja: toiminnanjohtaja Salla Luomanmäki, Akavan Erityisalat, puh. 040 700 7800

Yhteyshenkilöt

Salla Luomanmäki, Akavan ErityisalatToiminnanjohtaja, FM.

Liiton johtaminen, hallinto, työmarkkina-asiat ja ulkoiset suhteet. Akavan hallituksen jäsen ja varapuheenjohtaja. Monimuotoinen työelämä, veropolitiikka.

Puh:040 700 7800salla.luomanmaki@akavanerityisalat.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Akavan Erityisalat
Maistraatinportti 4 A
00240 HELSINKI

0201 235 340http://www.akavanerityisalat.fi

Akavan Erityisalat on kulttuurin ja hallinnon sekä viestinnän ja hyvinvoinnin aloilla asiantuntija- ja esihenkilötehtävissä toimivien ammattiliitto, johon kuuluu 22  jäsenyhdistystä. Akavan Erityisalojen jäsenyhdistyksiin kuuluu yhteensä vajaat 27 000 jäsentä.   

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Akavan Erityisalat

”Et olisi viihtynyt nuorekkaassa tiimissä” - Rekrytointisyrjinnän kitkeminen vaatii lain tiukennuksen lisäksi asennemuutoksen, Akavan Erityisalat esittää13.1.2021 08:10:13 EETTiedote

Rekrytointisyrjintä on polttava ja vaiettu ongelma myös hallinnon, viestinnän ja kulttuurin erityisaloilla, vahvistaa Akavan Erityisalojen jäsentutkimus. – Ilmiön kitkemiseksi tulee hyödyntää vuonna 2021 käynnistyvä yhdenvertaisuuslain osauudistus. Säädöstien lisäksi tarvitsemme ison asennemuutoksen, Akavan Erityisalat esittää.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme