Akava ry

Akavan Fjäder: Edellytämme uudelta hallitukselta lisäpanostuksia työllisyyteen

Jaa

Puheenjohtaja Sture Fjäder otti Akavan liittokokouksessa kantaa käynnissä oleviin hallitusohjelmaneuvotteluihin. Akava edellyttää, että uuteen hallitusohjelmaan sisällytetään toimenpiteitä, jotka parantavat pelkän perusasteen varassa olevien työllisyyttä.

Tulevan hallitusohjelman pitää tukea työllisyyttä ja työn tekemisen kannustavuutta. On huomioitava, että tällä hetkellä suuri määrä nuoria jää ilman toisen asteen tutkintoa ja on käytännössä vailla ammattitaitoa. Suomen on mahdotonta saavuttaa 75 prosentin työllisyysastetta, ellei perusasteen suorittaneiden työllisyysastetta saada ratkaisevasti nostettua. Tavoitteen saavuttamiseksi tarvitsemme myös kovia päätöksiä, Fjäder linjaa.

Akava muistuttaa, että varhaiskasvatukseen ja perusopetukseen panostaminen on merkittävä tulevaisuusinvestointi.

 Myös yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen perusrahoitusta on lisättävä ja TKI-panostukset on nostettava neljään prosenttiin bruttokansantuotteesta. Näillä toimenpiteillä vahvistetaan osaamistasoa, ehkäistään syrjäytymistä sekä luodaan välineet jatkuvan oppimisen kehittämiseen, Fjäder linjaa.

Seuraavalla hallituskaudella on tärkeää saada aikaan hyvä yhteistyö työmarkkinoiden ja hallituksen välillä.

 Toivon, että avoin vuoropuhelu ja yhdessä tekeminen jatkuvat uuden hallituksen kanssa. Toimivat työmarkkinat ovat koko Suomen etu, sanoo Fjäder.

Puheenjohtaja Fjäderin liittokokouspuhe on liitteenä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Akava ryAkava on korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö, johon kuuluu 36 jäsenliittoa. Akavan liittojen jäsenenä on sekä palkansaajia että ammatinharjoittajia ja yrittäjiä, mutta myös opiskelijoita. Akavan liittoihin liitytään suoritetun tutkinnon, asematason tai ammatin perusteella.

akava.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Akava ry

Akava, JUKO ja YTN: Budjettiriihen päätöksillä luodaan pohja neuvottelukierroksen onnistumiselle17.9.2019 13:27:19 EESTTiedote

Akava ja neuvottelujärjestöt Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN painottavat, että budjettiriihen päätöksillä on erittäin suuri merkitys neuvottelukierroksen onnistumiselle. Tämä korostuu talouskasvun hidastuessa. Hallituksen on osattava tehdä budjettiriihessä oikeita päätöksiä, jotta 75 prosentin työllisyysaste saavutetaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme