Akava ry

Akavan Fjäder: Olen valmis jatkamaan Akavan puheenjohtajana

Jaa

Akavan puheenjohtaja seuraavaksi neljän vuoden kaudeksi valitaan liittokokouksessa Helsingissä 26. toukokuuta. Vuodesta 2011 puheenjohtajana toiminut Sture Fjäder ilmoitti tänään kiinnostuksensa jatkaa tehtävässään Akavan hallituksen kokouksessa.

– Haluan olla mukana määrittämässä Akavan strategiaa 2020-luvun uusiin vaatimuksiin sekä luomassa pohjaa Akavan tavoitteille ja edistämässä niitä vuoden 2023 eduskuntavaaleissa ja uudessa hallitusohjelmassa, sanoo Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder.

Akava on kasvanut Fjäderin kaudella yli 600 000 jäsenen keskusjärjestöksi.

– Meidän pitää Akava-yhteisönä tehdä entistä kovemmin yhdessä työtä muun muassa uusien jäsenten hankinnassa. Olennaista on ymmärtää ja ottaa huomioon erityisesti nuorten ajatuksia. Akavassa on yli 100 000 opiskelijajäsentä, joille pitää tarjota laadukas koulutus ja luoda hyvät mahdollisuudet työllistyä ja tehdä mielekäs työura, Fjäder jatkaa.

– Akavassa on osaava ja työlleen omistautunut henkilöstö. Yhdessä heidän ja liittojemme kanssa voimme kehittää toimintaamme nykyisten ja uusien jäsentemme edunvalvonnassa ja työelämän kehittämisessä, Fjäder toteaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Akava ryAkava on korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö, johon kuuluu 36 jäsenliittoa. Akavan liittojen jäsenenä on sekä palkansaajia että ammatinharjoittajia ja yrittäjiä, mutta myös opiskelijoita. Akavan liittoihin liitytään suoritetun tutkinnon, asematason tai ammatin perusteella.

akava.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Akava ry

Akava: Tutkimus- ja kehitystoiminnan kasvu edellyttää pitkäjänteistä rahoituksen lisäystä3.3.2020 12:43:40 EETTiedote

Akavan tavoitteena on, että Suomen panostukset tutkimus- ja kehitystoimintaan ylittävät 4 prosentin bruttokansantuoteosuuden vuoteen 2030 mennessä. Tämä tavoite on myös hallituksen valmistelemassa tutkimus- ja kehitystoiminnan tiekartassa. Tiekartan toteuttaminen vaatii, että laaditaan pitävä suunnitelma tutkimus- ja kehitystoiminnan rahoituksen parantamisesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme