If Vakuutus

Älä hassahda Black Fridayna yksittäisten tavaroiden tuotevakuutuksiin – kotivakuutus kattaa samoja vahinkotilanteita mutta monesti pienemmällä hinnalla

Jaa

Black Friday on viime vuosina astunut myös suomalaiseen katukuvaan. Kaupat houkuttelevat ostoksille tarjoamalla tuotteita tarjoushinnoin. Moniin tavaroihin, kuten kodinkoneisiin, puhelimiin ja tietokoneisiin on tarjolla usein erillisiä tuotevakuutuksia, joka korvaa tuotteen vahingon sattuessa. Ifin tuotepäällikkö Henrik Rantanen muistuttaa, että myös kotivakuutus korvaa laajuudesta riippuen samanlaisia yksittäisten tavaroiden vahinkotilanteita.

Monista kotivakuutuksista ja esimerkiksi Ifin laajoista kotivakuutuksista korvataan kodin irtaimiston, kuten puhelimen, tietokoneen ja kodinkoneiden, rikkoutumisia.

– Tuotevakuutus käy myös usein varsin kalliiksi: sen hinta voi pahimmillaan olla jopa enemmän kuin kotivakuutus koko irtaimistolle omavastuineen, sanoo Ifin kerros- ja rivitalovakuutusten tuotepäällikkö Henrik Rantanen.

Tuotevakuutuksista esimerkiksi puhelinvakuutuksen hinta vaihtelee 100–400 euron välillä ja omavastuu on tyypillisesti 49 euroa. Kotivakuutuksen hinta vaihtelee riippuen mm. vakuutuksen laajuudesta, asunnon koosta ja sijainnista. Laajan kotivakuutuksen saa kaksioon halvimmillaan reilulla satasella.

On myös hyvä huomioida, että kotivakuutus on usein paitsi yksittäistä tuotevakuutusta edullisempi, myös huomattavasti kattavampi.

– Kotivakuutus kattaa yksittäisen tuotteen, kuten puhelimen, kännykän tai kodinkoneen hajoamisen lisäksi koko kodin irtaimistolle sattuneet vahingot. Lisäksi siihen sisältyy oikeusturva- ja vastuuvakuutus eli siitä saa korvausta esimerkiksi asunto- ja kiinteistökauppariitoihin tai vaikkapa jos jälkikasvu vahingoittaa naapurin autoa, Rantanen muistuttaa.

Jos tuotevakuutus kuitenkin houkuttaa, kannattaa ennen sen ostamista tarkistaa oman kotivakuutuksen kattavuus ja varmistaa, saisiko sitä laajentamalla tuotevakuutusta kattavamman turvan vielä edullisemmin.

Katso mitä kotivakuutus korvaa ja millaisia korvauksia If keskimäärin maksoi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

If Vakuutus
If Vakuutus
Niittyportti 4
02200 Espoo

010 191 515http://www.if.fi

 If vakuuttaa kaiken, mikä on elämässä arvokasta: ihmiseteläimetkoditautot ja paljon muuta. Me hoidamme vakuutusasiat mutkattomasti, helposti ja hetkessä. Autamme myös yrityksiä turvaamaan toimintansa silloin, kun vahinko sattuu. 6 700 ammattitaitoista työntekijäämme huolehtivat, että 3,7 miljoonaa asiakastamme Pohjoismaissa ja Baltiassa saavat tarvitsemaansa apua ja oikeanlaista turvaa – jos jotain sattuisi tapahtumaan. If kuuluu Sampo-konserniin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta If Vakuutus

Veikö huijari henkilöllisyyden? Ifin kotivakuutus kattaa myös identiteettivarkaudet3.6.2020 08:00:00 EESTTiedote

Viime vuonna 3 900 suomalaista ilmoitti tulleensa identiteettivarkauden uhriksi ja huomattavasti useampi joutui huijausyrityksen kohteeksi. Alkuvuodesta tahti on kiihtynyt. Nyt rikolliset hyödyntävät häikäilemättä koronakriisiä. If alkoi kesäkuun alussa tarjota kaikille kotivakuutusasiakkailleen kahden vuoden määräaikaista turvaa myös identiteettivarkauksien varalta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme