Aviador Kustannus

Aleksi Wileniuksen toinen runokokoelma pohtii ihmisen todellista minuutta

Jaa

Riihimäellä kasvaneen, nykyään Tampereella asuvan nuoren runoilijan uusimmassa kokoelmassa nousee esiin myös hyvän elämän epätasaiset edellytykset.

Aleksi Wileniuksen kuva © Hannu Jukola
Aleksi Wileniuksen kuva © Hannu Jukola

Aleksi Wileniuksen runokokoelma Älä kerro tätä – tunnustuksia on julkaistu Aviadorin kustantamana.

Aleksi Wileniuksen uusin runokokoelma Älä kerro tätä – tunnustuksia pohtii ihmisen todellista minuutta ja hyvän elämän epätasaisia edellytyksiä. Jollakulla on ”isä kuulu konsultti ja mutsi kirurgi”, joku toinen kokee olevansa sosiaalisia tilanteita välttelevä ”metsäjänis, vieras kirjakaupan portailla”. Teoksen runominä on kaikkia näitä ja etsii rakkautta ”hajuvesisumun keskeltä”, aitoa minuutta, joka on löydettävissä vain yksin tai korkeintaan kaksin.

Runominä kokee istuvansa rippituolissa ja käyvänsä dialogia papin kanssa siitä, mikä on oikein ja mikä väärin. Pitkien, pohtivien säkeiden välillä puheenvuoro siirtyy papille, joka paljastuukin joksikin ihan muuksi: voiko mihinkään enää luottaa, edes pappiin ja siihen, etteivät rippituolissa tehdyt paljastukset vuoda? Ja mikä omissa tunteissa lopulta on ripittäytymisen väärti? Eikö ihmisyyteen enää kuulukaan kaikkien tunteiden kokeminen vailla huolta omasta kuvitellusta outoudesta tai virheellisyydestä?

Aleksi Wilenius (s. 2000) on Riihimäellä kasvanut, Tampereella asuva runoilija, jonka edellinen runokokoelma Z sai kiittävän ja innostuneen vastaanoton niin julkisissa kritiikeissä kuin myös runoja lukevan ja kuuntelevan yleisön keskuudessa.

WILENIUS, ALEKSI : Älä kerro tätä – tunnustuksia
120 sivua
Sidottu, kovakantinen
ISBN 9789523811133
Ilmestymisaika: Kesäkuu 2022

Arvostelukappaleet, pressikuvat ja haastattelupyynnöt

Haastattelupyynnöt ja tiedustelut pressikuvista voi esittää Aviadorin tiedottaja Miksu Väkiparralle. Lähetämme pyynnöstä myös arvostelukappaleen teoksesta joko painettuna tai sähköpostitse.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Aleksi Wileniuksen kuva © Hannu Jukola
Aleksi Wileniuksen kuva © Hannu Jukola
Lataa
Aleksi Wilenius © Hannu Jukola
Aleksi Wilenius © Hannu Jukola
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aviador Kustannus
Suotie 15
05200 RAJAMÄKI

http://www.aviador.fi

Aviador Kustannus on kotimainen kustantamo, joka julkaisee kauno- ja tietokirjallisuutta. Valikoimiimme kuuluvat niin klassikot kuin nykykirjallisuuskin, musiikkikirjat sekä käännökset vähän huomioiduilta kielialueilta – kotimaista laatuproosaa ja runoutta unohtamatta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aviador Kustannus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme