Kustannusyhtiö Kosmos

Ali Smithin Kevät on kiihkeä romaani ihmisyydestä ja toivon heräämisestä

Jaa
Arvostetun Vuodenaikakvartetin kolmas osa Kevät (Kosmos) on taidolla rakennettu kokonaisuus, joka kätkee sisäänsä symboliikkaa, taidetta, historiaa ja väkeviä kertomuksia tämänhetkisestä globaalista tilasta.

Mikä yhdistää Katherine Mansfieldiä, Charlie Chaplinia, Shakespearea, Rilkeä, Beethovenia, brexitiä, nykyisyyttä, menneisyyttä, pohjoista, etelää, itää, länttä, miestä joka murehtii menneitä, naista joka on jumissa nykyisyydessä?

Kevät. Yhdistävä tekijä.

Aikojen yli kurkottaen ja Perikleestä, Shakespearen railakkaimmasta teoksesta ammentaen Ali Smith kertoo vuodenaikasarjan kolmannessa osassa mahdottoman tarinan mahdottomasta aikakaudesta. Muurien ja sulkeutumisen keskeltä Smith avaa oven. Aika, jota elämme, muuttaa luontoa. Muuttaako se tarinan luontoa?

“Viimeinen kysymys on aika helkkarin masentava, Brit sanoi. Kuka tämän pelin on keksinyt? Minä, tyttö sanoi. Ja se viimeinen kysymys on nimenomaan syy siihen miksi pelin nimessä on sana Onni. Mitä onnekasta on siinä, että ihmisellä on oma suosikkitapansa kuolla? Brit kysyi. Jos et tiedä kuinka onnekas sinä olet, kun voit edes keskustella valinnan mahdollisuudesta, tyttö sanoi, niin sinä olet todella, todella onnekas, ei voi muuta sanoa.”

Ali Smithin Kevät kietoo sarjan aiempien osien tapaan useamman ihmisen tarinat saumattomasti yhdeksi suuremmaksi tarinaksi, joka kuvastaa Britannian poliittista tunnelmaa ja ihmisten oikeaa luontoa. Aiemmin Vuodenaikakvartetista on julkaistu suomeksi osat Syksy ja Talvi. Kirjat on suomentanut Kristiina Drews.

Ali Smith on palkittu ja arvostettu britannialainen nykykirjailija, joka on kirjoittanut lukuisia romaaneja ja novellikokoelmia sekä näytelmiä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Ali Smith / © Sarah Wood
Ali Smith / © Sarah Wood
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustannusyhtiö Kosmos
Kustannusyhtiö Kosmos
Porthaninkatu 10 LH 1
00530 Helsinki

http://www.kosmoskirjat.fi

Kosmos kehittää välineitä, joilla voi lukea toisten ajatuksia. Kirjoja.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusyhtiö Kosmos

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme