Alko Oy

Alkon elokuun myyntitiedote – litramyynti laski 6,1 prosenttia

Jaa

Alkon elokuun litramyynti väheni edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna noin kuusi prosenttia. Elokuun vaihtelevat säät näkyivät kuluttajien ostoskorissa: kevyistä ja raikkaista valinnoista siirryttiin punaviineihin. Alkoholittomia juomia myytiin hieman viime elokuuta enemmän.

Punaviineissä myynti laski edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna 3,0 prosenttia. Roseeviinejä myytiin 8,6 prosenttia, valkoviinejä 9,3 prosenttia ja kuohuviinejä 13,7 prosenttia vähemmän. Myös väkevien tuoteryhmässä kysyntä laski yleisesti, mutta myynti kasvoi tietyissä viskeissä sekä likööreissä. Tarkemmat myyntitilastot löytyvät Alkon verkkosivuilta.

”Kuluttajat siirtyivät säiden viilennyttyä syksyisempiin valintoihin, kuten punaviiniin, jonka myynnin lasku edellisvuoteen verrattuna oli varsin maltillista. Kuluttajat ostivat erityisesti makutyypiltään rotevia ja voimakkaita punaviinejä. Alkoholittomien trendi näkyi edelleen ostoskäyttäytymisessä”, kertoo liiketoimintajohtaja Kari Pennanen.

Alkon verkkokaupan kasvu jatkui elokuussa.

”Tilauksia oli 24 prosenttia enemmän verrattuna vuoteen 2020 ja verkkokaupan liikevaihto nousi 21 prosenttia. Kasvu on hieman tasaantunut vuoden alun tilanteesta. Tilaamisen joustavuus ja yli 11 000 tuotteen valikoima ovat verkossa asioinnin tärkeimmät kriteerit. Myös Alko-mobiilisovelluksen käyttö jatkaa kasvuaan ja elokuussa ylitettiin 150 000 latauksen rajapyykki”, Pennanen jatkaa.

Pitkään jatkunut poikkeustilanne on siirtänyt kuluttajien asiointia Alkoon, kun esimerkiksi ravintolat ovat olleet kiinni. Yhteiskunnan avautuminen pikkuhiljaa näkyy odotetunlaisesti Alkon myynnissä.

”Koronarajoituksien vaiheittainen purkaminen näkyy myynnin laskuna viime vuoden vastaavaan aikaan verrattaessa. Ravintoloiden avautuminen ja muiden poikkeustoimien purkaminen vaikuttavat luonnollisesti myyntiimme”, sanoo Kari Pennanen.

Tammi-elokuussa Alkon myynti oli 58,7 miljoonaa litraa, vajaat kaksi prosenttia vähemmän verrattuna viime vuoteen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

viestintäpäällikkö Varpu Göös
viestintäjohtaja Maritta Iso-Aho
Alkon mediapuhelin 020 711 5123 (arkisin klo 8–16), viestinta@alko.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Alko Oy
Arkadiankatu 2
00101 Helsinki

020 711 11http://www.alko.fi

Alko haluaa tarjota asiakkailleen maailmanluokan palvelua. Monipuolinen ja uudistuva noin 11 000 tuotteen valikoima mahdollistaa nojatuolimatkat ympäri maailmaa asiakkaan omassa olohuoneessa. Asiakkaitamme palvelee monikanavainen palveluverkosto: 366 myymälää, yli 130 noutopistettä, verkkokauppa ja mobiilisovellus. Vuonna 2020 Alkon liikevaihto oli 1,3 miljardia euroa ja asiakaskäyntejä reilut 57 miljoonaa.

Vastuullisuus on meille sydämen asia. Arjessamme se tarkoittaa muun muassa tinkimätöntä myynninvalvontaa, hankinnan läpinäkyvyyden kehittämistä, pakkausmateriaalien kierrätystä, tuoteturvallisuutta sekä hyvinvointia edistäviä hankkeita.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Alko Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme