Alko Oy

Alkon hanapakkauspussien keräysalue laajenee Itä- ja Länsi-Suomeen

Jaa

Alkon hanapakkauspussien kierrätysverkosto laajenee elokuussa. Laajennuksen myötä jo lähes 300 myymälästä löytyy palautuspiste hanapakkauspusseille.

Alkon hanapakkauksien sisäpussien ja viinipussien eli hanapakkauspussien kierrätysverkosto laajenee. Elokuun aikana kierrätysverkostoon liittyy 51 uutta myymälää Itä- ja Länsi-Suomen alueelta. Pussit voi jatkossa palauttaa esimerkiksi Lappeenrantaan, Imatralle, Mikkeliin, Savonlinnaan, Vaasaan ja Seinäjoelle. Laajentumisen jälkeen hanapakkauspussien keräysastioita on yhteensä 298 Alkon myymälässä. Alkon tavoitteena on, että vuoden 2020 loppuun mennessä keräys toimisi koko myymäläverkostossa.                

Yleissääntönä tyhjät muovipakkaukset tulee toimittaa kuluttajapakkausmuovin keräyspisteisiin. Hanapakkauksissa ja viinipusseissa on usein kuitenkin muovin lisäksi myös alumiinia tai muuta materiaalia, joka suojaa juomaa esimerkiksi hapettumiselta. Tämä eristekerros estää materiaalin kierrätyksen uusiksi muovituotteiksi. Tästä syystä Alko on järjestänyt oman keräysprosessin muovisille viinipusseille.

Kierrättämällä viinipusseista polttoainetta ja sementtiä

Keräyksellä talteen saatavat viinipussit hyödynnetään sementinvalmistuksessa. Pussien muovi hyödynnetään prosessissa kierrätyspolttoaineena ja alumiini puolestaan sementin raaka-aineena.

Hanapakkauspusseja on kierrätetty Alkossa jo vuodesta 2011.

”Myimme viime vuonna lähes 114 miljoonaa kappaletta alkoholijuomapakkausta, joista hanapakkausten ja viinipussien osuus oli 6,4 miljoonaa kappaletta. Kierrätettävää siis riittää. Asiakkaat ovatkin ottaneet kierrätysmahdollisuuden hyvin vastaan. Viime vuonna kerättyjen, sementinvalmistukseen hyötykäyttöön menevien pussien määrä kasvoi vuoden aikana 23 prosenttia”, sanoo vastuullisuuspäällikkö Marja Aho

Pantittomatkin pakkaukset hyvä kierrättää

Hanapakkaukset ja viinipussit ovat pantittomia juomapakkauksia, joille ei tällä hetkellä ole yhtenäistä keräysjärjestelmää Suomessa. Pakkaukset on kuitenkin hyvä kierrättää.

”Mikäli lähimmässä Alkon myymälässä ei ole kierrätysastiaa, voi pussit lajitella paikallisen lajitteluohjeistuksen mukaisesti muoviin, energiajätteeseen tai sekajätteeseen pussin materiaalin mukaan. Pakkaukset eivät muovipakkauskeräyksestä kelpaa uusien muovien valmistukseen, vaan ne päätyvät energiaksi. Hanapakkausten kartonkikuoret lajitellaan kartonkikeräykseen”, jatkaa Aho. 

Yhteyshenkilöt

viestintäpäällikkö Varpu Göös
viestintäjohtaja Maritta Iso-Aho
Alkon mediapuhelin 020 711 5123 (arkisin klo 8–16), viestinta@alko.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Alko Oy
Arkadiankatu 2
00101 Helsinki

020 711 11http://www.alko.fi

Alko haluaa tarjota asiakkailleen maailmanluokan palvelua. Monipuolinen ja uudistuva yli 9 500 tuotteen valikoima mahdollistaa nojatuolimatkat ympäri maailmaa asiakkaan omassa olohuoneessa. Asiakkaitamme palvelee monikanavainen palveluverkosto: 362 myymälää, 100 noutopistettä, verkkokauppa ja mobiilisovellus. Vuosittain meillä asioi reilut 54 miljoonaa asiakasta. Vuonna 2019 Alkon liikevaihto oli 1,14 miljardia euroa.

Vastuullisuus on meille sydämen asia. Arjessamme se tarkoittaa muun muassa tinkimätöntä myynninvalvontaa, hankinnan läpinäkyvyyden kehittämistä, pakkausmateriaalien kierrätystä, tuoteturvallisuutta sekä hyvinvointia edistäviä hankkeita.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Alko Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme