Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Alueellinen koordinaatioryhmä: Koronavirus leviää nyt työpaikoilla - suosituksia äärimmäisen tärkeä noudattaa

Jaa

Alueellinen koordinaatioryhmä esittää huolensa siitä, ettei monilla työpaikoilla noudateta enää koronasuosituksia. Tämä näkyy nousseina tartuntamäärinä erityisesti rakennustyömailla ja monissa pienyrityksissä. Koordinaatioryhmän mukaan suosituksia on tärkeä noudattaa, ettei maakunnassa jouduttaisi palaamaan epidemian leviämisvaiheeseen.

Alueellisen koordinaatioryhmän puheenjohtaja Juha Korpelaisen mukaan väestössä alkaa olla väsymistä koronaepidemian aikaisiin suosituksiin ja rajoituksiin.

”Valitettavasti alkaa näyttää siltä, että näytteenottoon ei hakeuduta enää samassa määrin kuin aiemmin. Samaan aikaan suosituksia ei aina jakseta noudattaa ja erityisesti työpaikoilla turvavälit ja maskin käyttö näyttävät unohtuneen. Tästä on ollut seurauksena tartuntaryppäitä erityisesti Oulun kaupungin alueella”, Korpelainen toteaa.


Alueellisiin suosituksiin ei muutoksia

Koronaepidemia on edennyt Pohjois-Pohjanmaalla aaltoillen - välillä tartuntamäärät ovat nousset ja välillä hieman laskeneet. Koronavirusta esiintyy kuitenkin väestössä edelleen ja maakunnassa täyttyvät kiihtymisvaiheen kriteerit. Koordinaatioryhmä suosittelee nykyisten rajoitusten jatkamista 28.2.2021 saakka.  

Korpelainen kantaa huolta lasten ja nuorten hyvinvoinnista. ”Tilanne on haasteellinen erityisesti toisen asteen oppilaitoksessa opiskeleville nuorille. Koulujen avaamista täytyy kuitenkin vielä lykätä ja samalla seurata, miten lasten ja nuorten ryhmäharrastustoiminnan avaaminen vaikuttaa epidemian kulkuun. Koulujen tilanteeseen palataan mahdollisimman nopeasti”.


Tauti on vakava riskiryhmille

Suosituksien noudattaminen on tärkeää kaikissa ikäryhmissä, koska tauti leviää ja on vakava ikäihmisille ja riskiryhmille. Koordinaatioryhmä muistuttaa etätyöhön siirtymisen tärkeydestä sekä turvavälien, hyvän käsihygienian ja maskin käytön merkityksestä. Mitä alhaisempina epidemialuvut pysyvät, sitä nopeammin toimintaa voidaan palauttaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Korpelainen, johtajaylilääkäri, PPSHP. Puh. 0400 834 541, juha.korpelainen@ppshp.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme