Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Alueellinen maanpuolustuksen jatkokurssi ajantasaistaa kurssilaisten tiedot maanpuolustusvalmiudesta, kehitysnäkymistä ja kokonaisturvallisuudesta

Jaa

Itä-Suomen alueellinen maanpuolustuksen jatkokurssi nro 30/21 alkaa tiistaina 12.10.2021 Hotelli IsoValkeisessa Kuopiossa. Alueellisen maanpuolustuksen jatkokurssin tavoitteena on antaa ajantasaiset tiedot osallistujille maanpuolustuksen eri alojen valmiudesta, kehitysnäkymistä ja kokonaisturvallisuudesta.

Alueelliselle maanpuolustuksen jatkokurssille osallistuu yhteensä 52 henkilöä Itä-Suomen alueelta. Osallistujat ovat pääasiallisesti vuoden 2014 peruskurssilta. Itä-Suomen aluehallintovirasto järjestää kurssin 12. - 13.10.2021 yhteistyössä Kainuun prikaatin ja Pohjois-Savon aluetoimiston kanssa.

Kurssin johtajina toimivat aluehallintoviraston ylijohtaja Soile Lahti, pelastustoimi ja varautuminen -vastuualueen johtaja Taina Rautio sekä Kainuun prikaatin apulaiskomentaja, eversti Mika Seppä.

Kurssin tavoitteena on ajantasaistaa osanottajien tiedot maanpuolustuksen eri alojen valmiudesta, kehitysnäkymistä ja kokonaisturvallisuudesta erityisesti Itä-Suomen alueella sekä edistää kurssilla edustettujen tahojen yhteistoimintaa.

Alueellinen maanpuolustuskurssi kokoaa Kuopioon mittavan määrän alan asiantuntijoita. Kainuun prikaatin sekä Itä-Suomen alueen viranomaisten ja asiantuntijoiden lisäksi kurssipäivinä luennoivat muun muassa lähetystöneuvos Hannu Heinonen Ulkoministeriöstä, erikoistutkija Jouni Pousi Turvallisuuskomiteasta, ylitarkastaja Kari Luukkanen Suojelupoliisista, erityisasiantuntija Hanna Havumäki Huoltovarmuuskeskuksesta ja tutkimusjohtaja Sami Romakkaniemi Ilmatieteenlaitokselta.

Haastatteluista pyydetään sopimaan etukäteen.

Pohjois-Savon alueella on järjestetty maapuolustuskursseja vuodesta 1965 lähtien. Alueellisille maanpuolustuskursseille kutsutaan alueellisesti keskeisiä valtion, kuntien ja muun julkishallinnon sekä talouselämän, tiedotusvälineiden ja eri yhteisöjen edustajia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja

johtaja Taina Rautio, p. 029 501 7042, etunimi.sukunimi@avi.fi, Itä-Suomen aluehallintovirasto
majuri Kari Palonen, p. 029 943 5005, etunimi.sukunimi@mil.fi, Pohjois-Savon aluetoimisto

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Janakkalan kolmannen lintuinfluenssalöydöksen vuoksi siipikarjan siirtoja on rajoitettu jälleen laajemmalla alueella - kaikkien siipikarjanpitäjien on rekisteröidyttävä eläintenpitäjärekisteriin15.10.2021 17:40:07 EEST | Tiedote

Linnuille korkeaa kuolleisuutta aiheuttavaa H5N1-tyypin lintuinfluenssaa todettiin Janakkalassa jälleen uudella tilalla luontoon istutetusta fasaanista 15.10.2021. Ruokavirasto on uuden löydöksen vuoksi laajentanut edelleen tartuntavyöhykettä, jolla rajoitetaan siipikarjan ja luonnonvaraisista linnuista saatavien tuotteiden siirtoja.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto valvoo ravintoloita myös koronapassilainsäädännön noudattamisessa - jo ensi yönä asiakkailta tarkastettava koronapassi15.10.2021 17:29:29 EEST | Tiedote

Jos ravintoloitsija ottaa käyttöön koronapassin eli velvoittaa asiakkailta todistusta koronarokotuksesta, negatiivisesta koronatestituloksesta tai sairastetusta koronataudista, ravintolan ei tarvitse noudattaa alueella voimassa olevia aukiolo- ja anniskeluaikojen ja asiakasmäärien rajoituksia. Ravintolan henkilökunnan on ohjattava ilman passia ravintolassa oleskelevat asiakkaat poistumaan tiloista ensi yönä klo 24, jos ravintolassa otetaan käyttöön koronapassi välittömästi lain tullessa voimaan.

Sivistystoimi sai kiitosta onnistumisesta korona-aikana – jälkityö jatkuu pitkään14.10.2021 12:52:49 EEST | Tiedote

Ylijohtaja Terttu Savolainen ja eduskunnan sivistysvaliokunnan jäsen, kansanedustaja Mikko Kinnunen vierailivat 14.10.2021 Pohjois-Suomen aluehallintoviraston sivistysjohdon verkoston kokouksessa. Johtaja Veijo Kosola kertoi avauksessaan, että koronapandemian aikana kuntien sivistysjohto on kokoontunut verkostossa 66 kertaa. Ylijohtaja esitti suuret kiitokset kuntien sivistysjohdolle ja sivistystoimen työntekijöille alueellamme menestyksekkäästä koronaepidemian torjuntatyöstä. Kouluissa ja oppilaitoksissa on selvitty erinomaisesti järjestämään opetus haasteellisissa olosuhteissa koronakriisin aikana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme