Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Alueellinen maanpuolustuskurssi perehdyttää kokonaisturvallisuuteen ja alueen yhteistoimintaan varautumisasioissa

Jaa

Lounais-Suomen alueellinen maanpuolustuskurssi LSAVI 16/2022 järjestetään 14.-18.11.2022 Turussa. Tavoitteena on antaa kurssilaisille ajantasaiset tiedot maanpuolustuksen valmiudesta, kehitysnäkymistä ja Suomen kokonaisturvallisuudesta. Kurssille on kutsuttu 70 avainhenkilöä alueen julkishallinnosta, järjestöistä ja kunnista sekä elinkeinoelämän piiristä.

Kurssin avaavat Lounais-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Leena Räsänen ja Porin prikaatin Lounais-Suomen aluetoimiston päällikkö Petteri Iitti. Kurssin aikana annetaan yleiskatsaus Suomen ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaan sekä tarkastellaan eri toimialojen varautumista häiriötilanteisiin ja poikkeusoloihin.

Kurssin luennoitsijat ovat asiantuntijoita muun muassa Lounais-Suomen aluehallintovirastosta, Porin prikaatista, eri turvallisuusviranomaisten organisaatioista, ulkoministeriöstä, Turvallisuuskomitean sihteeristöstä, Kuntaliitosta ja Huoltovarmuuskeskuksesta.

Viikon aikana kurssilaiset työstävät pienryhmissä ryhmätöitä, joissa arvioidaan yhteiskunnan toimivuutta häiriötilanteessa ja mietitään ratkaisuja eri toimialojen näkökulmasta. Luentojen ja ryhmätöiden ohella kurssin ohjelmaan kuuluu myös vapaamuotoisempia keskusteluita sekä tutustuminen Rajavartiolaitoksen tiloihin ja toimintaan Pansiossa.

-Kurssilaiset perehdytetään maanpuolustusta koskevaan tietoon ja kokonaisturvallisuuden kannalta keskeisten alojen toimijoihin alueellamme. Yksi kurssin tavoitteista onkin edistää alueen viranomaisten ja muiden tahojen yhteistoimintaa, myös konkreettisesti henkilösuhteiden luomisen ja vahvistamisen kautta, muistuttaa ylijohtaja Räsänen.

Lisätiedot

  • Unto Usvasalo, Lounais-Suomen aluehallintoviraston pelastusylitarkastaja, p. 0295 018 147
  • Pirjo Tuominen, Lounais-Suomen aluehallintoviraston pelastustarkastaja, p. 0295 018 063
  • Petteri Iitti, Porin prikaati, Lounais-Suomen aluetoimiston päällikkö, p. 0299 800 (vaihde)

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Matti ja Liisa Koti Oy Pieksämäellä on ryhtynyt edellytettyihin toimenpiteisiin – huomiota kiinnitettävä edelleen asiakkaiden itsemääräämisoikeuteen, osaamiseen ja toimitiloihin9.12.2022 08:00:00 EET | Tiedote

Aluehallintovirasto katsoo, että Matti ja Liisa Koti Oy on ryhtynyt määräyksessä edellytettyihin toimenpiteisiin, mutta toiminnassa on edelleen kiinnitettävä huomiota asiakkaiden itsemääräämisoikeuden tukemiseen, henkilöstön osaamisen kehittämiseen ja ylläpitämiseen sekä toimitilojen turvallisuuteen ja viihtyisyyteen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme