HUS

Alueellisen koordinaatioryhmän esittämät rajoitukset ja suositukset otettu Uudenmaan kunnissa laajasti käyttöön

Jaa

Uudenmaan alueellinen koronaviruskoordinaatioryhmä kokoontui 1.12. ja totesi, että ryhmän viime viikolla esittämät rajoitukset ja suositukset on otettu Uudenmaan kunnissa kattavasti käyttöön.

”Uudellamaalla on nyt otettu käyttöön kuta kuinkin täysimääräisenä kaikki ne rajoitukset ja suositukset, jotka lakisääteisesti voimme ottaa. Epidemian hallintaan saamisessa on nyt ennen kaikkea kyse siitä, että ihmiset noudattavat näitä rajoituksia ja suosituksia”, toteaa HUSin johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi, joka toimii Uudenmaan alueellisen koordinaatioryhmän puheenjohtajana.

Alueellisella tasolla käyttöönottamatta on käytännössä enää peruskoulujen siirtäminen etäopetukseen. ”Toivon todella, että meidän ei tarvitse tätä suositusta antaa alueen kunnille. Lähiopetus on merkittävä asia lasten ja nuorten hyvinvoinnin kannalta”, sanoo Mäkijärvi.

Uudenmaan alueellinen koordinaatioryhmä esittää 20.12. saakka kaikkien ikäryhmien kaiken organisoidun harrastustoiminnan keskeyttämisen sisätiloissa ja yli 20-vuotiaiden harrastustoiminnan myös ulkotiloissa.

Alueelliset toimijat voivat yksityisten palveluntuottajien toimintaa koskien tehdä ainoastaan vahvoja suosituksia. “Vetoamme, että yksityiset palveluntuottajat noudattavat näitä suosituksia ja omalta osaltaan toimivat vastuullisesti Uudenmaan vakavassa epidemiatilanteessa. Vetoamme myös alueen asukkaisiin. Se, että joku harrastuspaikka, kauppakeskus tai baari on avoinna, ei tarkoita sitä, että siellä käynti olisi epidemian näkökulmasta turvallista. Kontaktien määrä on ratkaiseva, riippumatta missä ne tapahtuvat”, sanoo HUSin apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen.

Uudenmaan alueelliset rajoitukset ja suositukset

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme