Aluehallintovirasto

Alueelliset verkostot näyttivät voimansa pandemiassa, kuntajohtajat kiittivät

Jaa

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston ja alueen kuntajohtajien verkosto kokoontui vuoden 2021 kevätkaudella 22. kerran pohtimaan koronaepidemian torjuntatoimia Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa. Verkostoa vetävän ylijohtaja Terttu Savolaisen mukaan keväällä alueellinen epidemian torjunnan hybridistrategia toteutui erinomaisesti. Niissä kunnissa ja alueilla, joissa tarvittiin yleistä linjaa tiukempia rajoituksia, päätökset tehtiin ripeästi.

Alueelliset verkostot näyttivät voimansa pandemiassa, myös kuntajohtajat kiittivät. Kuntapäättäjille on valmisteilla koulutusta varautumiskysymyksistä ja alueelliset maanpuolustuskurssit jatkuvat syksyllä.

Aluehallintoviraston määräämät 446 päivää kestäneet kokoontumisrajoitukset ovat päättyneet kesäkuun alussa ja epidemia on pysynyt alhaisella tasolla maakunnissa.

Tapahtumajärjestäjien on yhä noudatettava tartuntatautilain 58 c pykälän mukaisia hygieniamääräyksiä. Ylijohtaja Savolainen on tyytyväinen, että tapahtumia voidaan tänä kesänä järjestää viime vuotta joustavammin.

Aluehallintovirastot ovat pyrkineet vastaamaan tapahtumajärjestäjien tiedon tarpeeseen pitämällä kaksi valtakunnallista ja yhden Pohjois-Suomeen suunnatun infon. Tilaisuuksien tallenteet ovat nähtävissä Aluehallintovirastojen YouTube-kanavilla.

Keskustelussa ennakoitiin, että odotettavissa on epidemian kannalta rauhallinen kesä ja alkusyksy. Syksyn tullen kattava rokotusten eteneminen tulee hillitsemään tautimäärien kausivaihtelua.

Kesän aikana yhteiskunnan on käytävä keskustelu kuinka suuren COVID-19 viruksen riskitason kanssa jatkamme. Kesän jälkeen päätetään mitä koronatoimia tulevana vuotena on syytä tehdä ja olisiko valittua strategiaa päivitettävä.

Kevätkauden työ eri verkostoissa todettiin onnistuneeksi. Sujuvassa yhteistyössä on opittu toisilta, joka on varautumisessa keskeistä. Verkostot näyttivät voimansa niin kuntien toimijoiden, yrittäjien, kolmannen sektorin ja kansalasten kanssa.

Kuntajohtajien verkosto kokoontuu seuraavan kerran 24.8.2021 klo 7:30.

Lisätietoja

Ylijohtaja Terttu Savolainen, terttu.savolainen@avi.fi , Pohjois-Suomen aluehallintovirasto

Pohjois-Suomi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Närkontakter begränsas i Egentliga Finland som har återgått till samhällsspridningsfasen3.8.2021 19:12:27 EEST | Tiedote

Covid-19-smittorna ökar åter kraftigt i Egentliga Finland och landskapet är tillbaka i epidemins samhällsspridningsfas. Regionförvaltningsverket i Sydvästra Finland har på basis av den regionala coronasamordningsgruppens bedömning fattat beslut om sammankomstbegränsningar för offentliga tillställningar och allmänna sammankomster enligt 58 § och 58 d § i lagen om smittsamma sjukdomar. Beslutet är i kraft i kommunernas områden i Egentliga Finland under perioden 4 - 31.8.2021.

Takaisin leviämisvaiheeseen siirtyneessä Varsinais-Suomessa rajoitetaan lähikontakteja3.8.2021 19:04:51 EEST | Tiedote

Koronavirustartunnat ovat uudelleen jyrkässä nousussa Varsinais-Suomessa ja maakunta on siirtynyt takaisin epidemian leviämisvaiheeseen. Alueen koronakoordinaatioryhmän arvioon perustuen Lounais-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt päätöksen tartuntatautilain (TTL) pykälien 58 § ja 58 d mukaisista kokoontumisrajoituksista yleisötilaisuuksille ja yleisille kokouksille. Päätös on voimassa Varsinais-Suomen kuntien alueella 4.-31.8.2021 välisenä aikana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme