Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Aluehallintovirasto vastasi opiskelijoiden suosimassa Jodelissa kysymyksiin Tampereella, Turussa ja Helsingissä

Jaa

Aluehallintovirasto toteutti nuorille suunnatussa sovelluksessa Jodelissa kampanjan, jossa vastattiin korona-aiheisiin kysymyksiin. Kampanjalla tavoitettiin yhteensä lähes 83 000 henkilöä, joita ei välttämättä olisi muilla kanavavalinnoilla yhtä tehokkaasti tavoitettu.

Aluehallintovirastot ovat läsnä siellä, missä asiakkaatkin ovat. Asiakaspalvelu on tärkeää ja erilaiset sosiaalisen median kanavat ovat viime vuosina korostuneet asiakkaiden palvelemisessa.

Korona-aika on lisännyt tarvetta tavoittaa myös nuoret asiakkaat. Tämän vuoksi haluttiin lähteä vastaamaan korona-aiheisiin kysymyksiin erityisesti nuorten suosimassa Jodelissa. Sovellus perustuu vahvasti paikallisuuteen ja se on suosittu erityisesti yliopistokaupungeissa. Jodelissa keskustellaan ilman nimimerkkiä.

Koronatilanne on vaikuttanut opiskelijoihin, ja monia huolettaa, miten elämä opiskelukaupungissa lähtee käyntiin poikkeustilanteessa. Pitkittynyt tilanne herättää nuorissa epätietoisuutta, minkä vuoksi aluehallintovirasto halusi toteuttaa kampanjan, jossa tarjotaan opiskelijoille ajantasaista ja alueellista tietoa. Kampanjalla pyrittiin tavoittamaan nuoria ja erityisesti opiskelijoita. Vaikka aluehallintovirastoilla on iso rooli kokoontumisrajoituksien tekemisessä, kampanjalla haluttiin ensisijaisesti muistuttaa, että opiskelijaelämää voi viettää koronatilanteesta huolimatta: turvallisten tapahtumien järjestäminen on paitsi mahdollista, myös suotavaa.

“Idea kampanjan toteutukseen lähti aidosta halusta tarjota tietoa opiskelijoille, jotka ovat olleet koetuksella pandemian ajan. Jodel alustana oli loistava tähän tarkoitukseen, sillä siellä voimme viestiä kohderyhmän kanssa reaaliaikaisesti ja välittömästi. Palkitsevinta oli tietysti se, että saimme jodlaajilta kiitosta kampanjasta.” kertoo kampanjaa ideoinut viestintäassistentti Roosa Honkala.

Jodelissa toteutettu viestintäkampanja onnistui erinomaisesti

Aluehallintoviraston viestintäkampanja herätti Jodelissa paljon kiinnostusta. Kampanja keräsi yhteensä yli 2 miljoonaa mainosnäyttöä.

”Tämä oli meille uusi aluevaltaus. Jodel-kampanjalla tavoitimme kohderyhmän, jota emme aiemmin käytössä olleilla kanavavalinnoillamme olisi ainakaan yhtä tehokkaasti tavoittaneet. Onnistunut kokeilu kannustaa meitä jatkamaan ja etsimään lisää tapoja saada viestimme tehokkaasti läpi siellä missä pitääkin”, kertoo aluehallintovirastojen viestintäyksikön päällikkö Jaana Lehtovirta.

Turun, Tampereen ja Helsingin julkaisuihin tuli yhteensä yli 350 kommenttia. Jodlaajia kiinnostivat erityisesti ravintoloiden rajoitukset ja harrastukset. Myös lähiopetuksen jatkuminen tai siitä luopuminen huolettivat nuoria. Kampanjalla haluttiin tarjota laajasti oikeaa tietoa koronaan liittyvistä aiheista, ja siinä onnistuttiin erinomaisesti.

Lisätietoja:

Usein kysyttyjä kysymyksiä koronasta avi.fi-sivustolla

Medialle:

viestintäassistentti Roosa Honkala, p. 0295 018 100
viestintäyksikön päällikkö Jaana Lehtovirta, p. 0295 016 404
(lähetä tekstiviesti tai jätä soittopyyntö)

etunimi.sukunimi@avi.fi

Improve Media:

account manager Karoliina Kupari, p. 040 580 1873
karoliina.kupari@improvemedia.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Med anledning av covid-19-läget förordnar Regionförvaltningsverket i Södra Finland alla som arbetar vid Helsinki Shipyard Oy:s varv att genomgå obligatorisk hälsokontroll21.10.2021 12:15:00 EEST | Tiedote

Bland dem som arbetar vid Helsinki Shipyard Oy:s varv i Ärtholmen har under hösten 2021 diagnostiserats många coronavirussmittor som har orsakat omfattande och svårhanterliga smittkedjor. Regionförvaltningsverket i Södra Finland förordnar alla arbetstagare vid varvet och dess underleverantörer att genomgå en obligatorisk hälsokontroll som kan innebära coronavirustest. Beslutet är i kraft från och med 21 oktober 2021 till slutet av januari 2022.

Työnantaja laiminlöi autonostimien määräaikaistarkastukset usean vuoden ajan – toimitusjohtaja ja yhtiö tuomittiin sakkoihin21.10.2021 11:50:00 EEST | Tiedote

Työnantaja laiminlöi autonostimien määräaikaistarkastukset usean vuoden ajan. Itä-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi yhtiön toimitusjohtajan 25 päiväsakon sakkorangaistukseen työturvallisuusrikoksesta ja yhtiön 1000 euron yhteisösakkoon. Lisäksi yhtiö tuomittiin menettämään valtiolle rikoksen tuottamana taloudellisena hyötynä 2250 euroa. Käräjäoikeus antoi tuomionsa 28.9.2021.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto määrää Helsinki Shipyard Oy:n telakalla työskenteleville pakolliset terveystarkastukset koronatilanteen vuoksi20.10.2021 11:15:00 EEST | Tiedote

Helsinki Shipyard Oy:n Hernesaaren telakan työntekijöiden keskuudessa on todettu syksyn 2021 aikana lukuisia koronavirustartuntoja, jotka ovat aiheuttaneet laajoja ja vaikeasti hallittavia tartuntaketjuja. Etelä-Suomen aluehallintovirasto määrää kaikki telakan ja sen alihankkijoiden työntekijät osallistumaan pakolliseen terveystarkastukseen, joka voi tarkoittaa koronatestiä. Päätös on voimassa 21.10.2021 alkaen tammikuun 2022 loppuun asti.

Alueellinen maanpuolustuksen jatkokurssi Joensuussa ajantasaistaa kurssilaisten tiedot maanpuolustusvalmiudesta, kehitysnäkymistä ja kokonaisturvallisuudesta19.10.2021 12:12:58 EEST | Tiedote

Itä-Suomen alueellinen maanpuolustuksen jatkokurssi nro 31/21 alkaa keskiviikkona 27.10.2021 Valtion virastotalolla Joensuussa. Alueellisen maanpuolustuksen jatkokurssin tavoitteena on antaa ajantasaiset tiedot osallistujille maanpuolustuksen eri alojen valmiudesta, kehitysnäkymistä ja kokonaisturvallisuudesta.

Tuulivoimalan huoltohissit, betonipumppuautot ja hyllystöhissit on määräaikaistarkastettava vuoden 2021 aikana19.10.2021 08:42:34 EEST | Tiedote

Työsuojeluviranomaisilla on käynnissä työpaikkojen nostolaitteisiin keskittyvä valvontahanke. Hankkeessa työsuojelutarkastuksia tehdään työpaikoilla, joissa käytetään määräaikaistarkastettavia työvälineitä. Työsuojelutarkastuksilla varmistetaan, että työntekijöiden käyttöön annetuille työvälineille on tehty asianmukaiset määräaikaistarkastukset. Tuoreiden valvontahavaintojen mukaan työvälineistä 20 prosenttia on ollut tarkastamatta. Työnantaja vastaa työvälineiden turvallisuudesta.

Janakkalan kolmannen lintuinfluenssalöydöksen vuoksi siipikarjan siirtoja on rajoitettu jälleen laajemmalla alueella - kaikkien siipikarjanpitäjien on rekisteröidyttävä eläintenpitäjärekisteriin15.10.2021 17:40:07 EEST | Tiedote

Linnuille korkeaa kuolleisuutta aiheuttavaa H5N1-tyypin lintuinfluenssaa todettiin Janakkalassa jälleen uudella tilalla luontoon istutetusta fasaanista 15.10.2021. Ruokavirasto on uuden löydöksen vuoksi laajentanut edelleen tartuntavyöhykettä, jolla rajoitetaan siipikarjan ja luonnonvaraisista linnuista saatavien tuotteiden siirtoja.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto valvoo ravintoloita myös koronapassilainsäädännön noudattamisessa - jo ensi yönä asiakkailta tarkastettava koronapassi15.10.2021 17:29:29 EEST | Tiedote

Jos ravintoloitsija ottaa käyttöön koronapassin eli velvoittaa asiakkailta todistusta koronarokotuksesta, negatiivisesta koronatestituloksesta tai sairastetusta koronataudista, ravintolan ei tarvitse noudattaa alueella voimassa olevia aukiolo- ja anniskeluaikojen ja asiakasmäärien rajoituksia. Ravintolan henkilökunnan on ohjattava ilman passia ravintolassa oleskelevat asiakkaat poistumaan tiloista ensi yönä klo 24, jos ravintolassa otetaan käyttöön koronapassi välittömästi lain tullessa voimaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme