Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Aluehallintovirasto vastasi opiskelijoiden suosimassa Jodelissa kysymyksiin Tampereella, Turussa ja Helsingissä

Jaa

Aluehallintovirasto toteutti nuorille suunnatussa sovelluksessa Jodelissa kampanjan, jossa vastattiin korona-aiheisiin kysymyksiin. Kampanjalla tavoitettiin yhteensä lähes 83 000 henkilöä, joita ei välttämättä olisi muilla kanavavalinnoilla yhtä tehokkaasti tavoitettu.

Aluehallintovirastot ovat läsnä siellä, missä asiakkaatkin ovat. Asiakaspalvelu on tärkeää ja erilaiset sosiaalisen median kanavat ovat viime vuosina korostuneet asiakkaiden palvelemisessa.

Korona-aika on lisännyt tarvetta tavoittaa myös nuoret asiakkaat. Tämän vuoksi haluttiin lähteä vastaamaan korona-aiheisiin kysymyksiin erityisesti nuorten suosimassa Jodelissa. Sovellus perustuu vahvasti paikallisuuteen ja se on suosittu erityisesti yliopistokaupungeissa. Jodelissa keskustellaan ilman nimimerkkiä.

Koronatilanne on vaikuttanut opiskelijoihin, ja monia huolettaa, miten elämä opiskelukaupungissa lähtee käyntiin poikkeustilanteessa. Pitkittynyt tilanne herättää nuorissa epätietoisuutta, minkä vuoksi aluehallintovirasto halusi toteuttaa kampanjan, jossa tarjotaan opiskelijoille ajantasaista ja alueellista tietoa. Kampanjalla pyrittiin tavoittamaan nuoria ja erityisesti opiskelijoita. Vaikka aluehallintovirastoilla on iso rooli kokoontumisrajoituksien tekemisessä, kampanjalla haluttiin ensisijaisesti muistuttaa, että opiskelijaelämää voi viettää koronatilanteesta huolimatta: turvallisten tapahtumien järjestäminen on paitsi mahdollista, myös suotavaa.

“Idea kampanjan toteutukseen lähti aidosta halusta tarjota tietoa opiskelijoille, jotka ovat olleet koetuksella pandemian ajan. Jodel alustana oli loistava tähän tarkoitukseen, sillä siellä voimme viestiä kohderyhmän kanssa reaaliaikaisesti ja välittömästi. Palkitsevinta oli tietysti se, että saimme jodlaajilta kiitosta kampanjasta.” kertoo kampanjaa ideoinut viestintäassistentti Roosa Honkala.

Jodelissa toteutettu viestintäkampanja onnistui erinomaisesti

Aluehallintoviraston viestintäkampanja herätti Jodelissa paljon kiinnostusta. Kampanja keräsi yhteensä yli 2 miljoonaa mainosnäyttöä.

”Tämä oli meille uusi aluevaltaus. Jodel-kampanjalla tavoitimme kohderyhmän, jota emme aiemmin käytössä olleilla kanavavalinnoillamme olisi ainakaan yhtä tehokkaasti tavoittaneet. Onnistunut kokeilu kannustaa meitä jatkamaan ja etsimään lisää tapoja saada viestimme tehokkaasti läpi siellä missä pitääkin”, kertoo aluehallintovirastojen viestintäyksikön päällikkö Jaana Lehtovirta.

Turun, Tampereen ja Helsingin julkaisuihin tuli yhteensä yli 350 kommenttia. Jodlaajia kiinnostivat erityisesti ravintoloiden rajoitukset ja harrastukset. Myös lähiopetuksen jatkuminen tai siitä luopuminen huolettivat nuoria. Kampanjalla haluttiin tarjota laajasti oikeaa tietoa koronaan liittyvistä aiheista, ja siinä onnistuttiin erinomaisesti.

Lisätietoja:

Usein kysyttyjä kysymyksiä koronasta avi.fi-sivustolla

Medialle:

viestintäassistentti Roosa Honkala, p. 0295 018 100
viestintäyksikön päällikkö Jaana Lehtovirta, p. 0295 016 404
(lähetä tekstiviesti tai jätä soittopyyntö)

etunimi.sukunimi@avi.fi

Improve Media:

account manager Karoliina Kupari, p. 040 580 1873
karoliina.kupari@improvemedia.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Kutsu verkkoseminaariin: Vaihteleva työaika 1.9.2022 klo 11–1216.8.2022 07:05:00 EEST | Kutsu

Vaihteleva työaika tarkoittaa nollatuntisopimusta, töihin kutsumista tarvittaessa tai työaikaa, joka vaihtelee esimerkiksi välillä 10–30 tuntia viikossa. Vaihtelevaa työaikaa koskeva lainsäädäntö muuttui 1.8.2022. Työsuojeluhallinto järjestää 1.9.2022 klo 11–12 maksuttoman verkkoseminaarin, jossa käsitellään sekä uutta että aiemmin voimassa ollutta lainsäädäntöä koskien vaihtelevaa työaikaa. Tilaisuus on tarkoitettu sekä työntekijöille että työnantajille ja heidän edustajilleen.

Informaatiovaikuttamiseen vastaaminen vaatii kriisinkestävyyttä vahvistavia tekoja ja viestintää - Itä-Suomen alueellinen valmiustoimikunta kokoontui12.8.2022 15:31:41 EEST | Tiedote

Informaatiovaikuttamisen tavoitteena on heikentää turvallisuuden tunnetta sekä aiheuttaa epävarmuutta ja pelkoa. Suojautumiseen tarvitaan henkistä kriisinkestävyyttä vahvistavia tekoja ja vahvaa viestintää. Itä-Suomen alueellinen valmiustoimikunta kokoontui luomaan yhteistä tilannekuvaa alueeltaan. Kokouksen pääteemana oli informaatiovaikuttaminen ja siihen vastaaminen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme