Pirkanmaan hyvinvointialue

Aluehallitus hyväksyi talousarvio- ja strategiaesityksen sekä vammaispalvelujen palvelu- ja maksuperusteet

Jaa

Aluehallitus hyväksyi maanantaina hyvinvointialueen talousarvion ja strategian esitettäväksi aluevaltuustolle 5. joulukuuta pidettävään kokoukseen. Myös valmisteilla olevan vammaispalvelulain pohjalta valmistellut palvelu- ja maksuperusteet yhdenmukaistettiin Pirkanmaalla. Aluehallitus käynnisti myös hyvinvointialueen yhteisen potilastietojärjestelmän hankinnan valmistelun ja käsitteli muutoksia hallintosääntöön.

Pirkanmaan hyvinvointialueen arvioidaan käyttävän ensi vuonna palvelujen järjestämiseen 2,6 miljardia euroa. Henkilöstömenot ovat 1,1 miljardia ja palveluja ostetaan niin ikään 1,1 miljardilla eurolla. Ensi vuoden talousarvio on 63,5 miljoonaa euroa alijäämäinen. Tämä alijäämä korjaantuu suurelta osin, kun kuntien tilinpäätöstiedot tulevat tietoon ja valtio korjaa niihin perustuen rahoituksen.

Aluehallitus lisäsi talousarvioesityksen tekstiosaan yksimielisesti, että ohjelmistoavusteista työvuorosuunnittelua kehitetään ensi vuonna yhteistyössä henkilöstön kanssa.

Aluehallitus esittää aluevaltuustolle, että hyvinvointialueen arvot olisivat ihmisläheisyys, arvostus, rohkeus, vastuullisuus ja luottamus. Strategian perusteella ensimmäiset vuodet ovat luottamuksen, toimintakulttuurin ja organisaation rakentamisen sekä ihmiskeskeisyyden ja asiakaskokemuksen parantamisen aikaa.

Vammaispalvelujen perusteista päätös

Maanantaina aluehallitus päätti myös hyvinvointialueen vammaispalvelujen palvelu- ja maksuperusteiden yhdenmukaistamisesta eduskunnan käsittelyssä olevan vammaispalvelulakiesityksen pohjalta. Kokonaisuuteen kuuluvat liikkumista tukevien palvelujen ja kuljetuspalvelujen perusteet, työnantajamallin palkkauksen perusteet sekä harkinnanvaraisten palvelujen ja työtoiminnan työllistämisen korvaus.

Vammaisten henkilöiden kuljetuspalvelujen asiakasmaksut perustuvat Nyssen vyöhykealueella joukkoliikenteen hinnoitteluun. Vyöhykealueen ulkopuolelle jäävissä kunnissa käytetään kilometritaulukkoon perustuvaa hinnoittelua, joka lähtee samasta hinnasta kuin lyhimmän kertalipulla maksettavan matkan hinta Nyssen vyöhykealueella.

Aluehallitus esittää aluevaltuustolle täydennyksiä ja lisäyksiä jo aiemmin päätettyihin sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuihin muun muassa palveluntuottajien selkiinnyttyä. Aluevaltuuston käsiteltäväksi menevät maksut koskevat erityisesti tukipalveluihin kuuluvia ateria- ja siivouspalveluja sekä valmisteilla olevaan vammaispalvelulakiin perustuvia maksuja. Aluehallitus päätti, että hammasteknisiä kustannuksia ei esitetä perittäväksi rintamaveteraaneilta.

Maksuja käsitellään tarvittaessa uudelleen, jos vammaispalvelulakia ei hyväksytä esityksen mukaisessa muodossa eduskunnassa.

Hallintosääntöön esitetään muutoksia

Aluehallitus esittää aluevaltuustolle valiokuntien työjärjestystä sekä hallintosääntöön tehtäväksi useita tarkennuksia ja lisäyksiä. Hallintosääntöesitykseen on laajennettu muun muassa henkilöstöedustusta hyvinvointialueen monialaisessa johtoryhmässä sekä palvelulinjojen ja toimialueiden johtoryhmissä. Muun muassa aluevaltuuston, aluehallituksen sekä jaostojen tehtäviä esitetään täydennettäväksi. Sosiaali- ja terveydenhuollon yksilöasioiden oikaisuvaatimusten käsittelyä varten esitetään uuden yksilöasioiden jaoston perustamista.

Alkuun nykyisellä pelastustoimen palvelutasolla

Pirkanmaan hyvinvointialueella noudatetaan ensi vuonna edelleen nykyistä, Tampereen kaupunginhallituksen hyväksymää pelastustoimen palvelutasopäätöstä. Uuden palvelutasopäätöksen valmistelu aloitetaan heti valtion tekemien yhteisten linjausten jälkeen.

Aluehallitus käynnisti maanantaina myös hyvinvointialueen yhteisen potilastietojärjestelmän hankinnan valmistelun, jotta kuntien hankkimat erilliset potilastietojärjestelmät saadaan yhtenäistettyä. Samalla selvitetään mahdollisuudet hyvinvointialueiden yhteiselle, mahdollisimman laajapohjaiselle hankinnalle.

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan hyvinvointialue
Pirkanmaan hyvinvointialue
PL 272
33101 TAMPERE

http://www.pirha.fi

Pirkanmaan hyvinvointialue vastaa pirkanmaalaisten julkisten sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastuspalvelujen järjestämisestä ja pääosin myös tuottamisesta. Lisätietoja pirha.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Ikäihmisten eteisvärinän seulontakokeilusta hyviä kokemuksia: seulonta toteutui luotettavasti ilman asiakaskäynnin pidentämistä24.1.2023 10:28:09 EET | Tiedote

PirKATI-hankkeeseen sisältyvässä puolen vuoden pilottiprojektissa haettiin toimintamallia, jossa kotisairaanhoidon asiakkailta seulottiin sydämen rytmihäiriöitä osana päivittäistoimintaa. Sujuvan toimintamallin ohessa tavoitteena oli selvittää uuden teknologian käytettävyys ja luotettavuus sekä kuvata pilotin aikana tulokset ja arvioida kustannusvaikuttavuutta.

Pirkanmaan nuorisovaltuustoon nimettiin 33 nuorta - työvuorosuunnittelun valmistelua jatketaan yhteistyössä henkilöstön kanssa23.1.2023 12:59:16 EET | Tiedote

Pirkanmaan hyvinvointialueen aluehallitus nimesi maanantaina nuorisovaltuuston kuluvalle vuodelle. Aluehallitus päätti myös esittää vastauksenaan valtuustoaloitteeseen, että ohjelmistoavusteisen työvuorosuunnittelun valmistelua jatketaan yhteistyössä henkilöstön kanssa. Aluehallitus edellyttää, että henkilöstö voi osallistua työvuorosuunnittelun prosessien uudistamiseen.

Aluehallitus nimeää nuorisovaltuuston ja käsittelee hankintasuunnitelmaa 23.1.19.1.2023 08:30:00 EET | Tiedote

Pirkanmaan hyvinvointialueen aluehallitus kokoontuu maanantaina 23.1. klo 8.30. Aluehallitus nimeää hyvinvointialueen ja maakuntaliiton yhteisen maakunnallisen nuorisovaltuuston. Aluehallituksessa käsitellään myös vaikuttamistoimielinten toimintaedellytyksiä, esimerkiksi nuorisovaltuuston, vanhusneuvoston ja vammaisneuvoston kokouspalkkioita ja matkakorvauksia. Asialistalla on niin ikään hankintasuunnitelma ja kuluvan vuoden käyttösuunnitelmat.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme