Vaasan kaupunki - Vasa stad

Ambassadörer besöker Vasa 28–29.5

Dela

Ambassadörer från 24 olika länder med sina respektive besöker Vasa 28–29.5. Besöket är en stor ära för Vasa och betydelsefullt med tanke på bl.a. EnergyVaasas internationella företag och exporten utomlands.

De ambassadörer som verkar i Finland bekantar sig varje år med någon stad i Finland genom en gemensam resa som ordnas av utrikesministeriet. Det här året besöker ambassadörerna med sina respektive Vasa. Ambassadörerna besökte Vasa även år 2012.

- Det är en stor ära och glädje för oss att ambassadörerna åter besöker Vasa. Det har helt klart noterats ute i världen att vi är Nordens mest betydande energiteknologi- och energikompetenskluster och att företagen på vårt område är viktiga med tanke på hela Finlands export, säger Vasas stadsdirektör Tomas Häyry.

Ambassadörerna kommer från bl.a. Sydafrika, Asien, Europa och Sydamerika. Företagen i Vasa inom energibranschen har redan från förut export, affärsförbindelser eller projekt i flera av de deltagande länderna.    

Som värd för besöket fungerar statssekreterare Matti Anttonen från utrikesministeriet.

Två dagar fulla med fakta och upplevelser

Ambassadörerna med sina respektive bekantar sig under besöket bl.a. med energiteknologins och energikompetensens styrkor, möjligheter samt utbildning i Vasaregionen.

På besöket får man höra om lösningar för bekämpning av klimatförändringen med hjälp av forskning och teknologi och bekanta sig med utbildning, företag samt Kvarkens världsarvsområde. Dessutom lyssnar man till ungdomar i Vasa och diskuterar med dem om hållbar utveckling. Ett besök på Kuntsi museum för modern konst ingår också.

*******************************

Presskonferens 29.5 kl. 15.15–15.45 på Kuntsi

Mediernas representanter har möjlighet att träffa ambassadörerna på Kuntsi museum för modern konst på onsdag 29.5 kl. 15.15–15.45. På plats finns också utrikesministeriets och stadens representanter.

På Twitter används hashtaggen #ambassadorsvaasa2019 för besöket.

Kontakter

Utvecklingschef Maria Backman
Vasa stad, +358 40 554 1900

Biträdande protokollchef Marja Joenusva
Utrikesministeriet, +358 295 351 878

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Hotellkedjan Odyssey Hotel Groups etablering i Wasa Station förstärker stadens dragningskraft och internationella karaktär12.9.2019 11:49:58 EESTTiedote

YIT och den holländska hotellkedjan Odyssey Hotel Group offentliggjorde ett föravtal om hyrning av Wasa Stations lokaler för hotellanvändning. Den internationella kedjan har flera hotell och varumärken i Europa, USA och Asien. Varumärket för det kommande hotellet i Wasa Station publiceras senare. Föravtalet mellan YIT och Odysseys är ur stadens synvinkel ett betydande framsteg med tanke på projektets framskridande och genomförande.

Hotelliketju Odyssey Hotel Groupin sijoittuminen Wasa Stationiin vahvistaa kaupungin vetovoimaa ja kansainvälisyyttä12.9.2019 11:49:40 EESTTiedote

YIT:n ja hollantilainen hotelliketju Odyssey Hotel Group julkistivat esisopimuksen Wasa Stationin tilojen vuokrauksesta hotellikäyttöön. Kansainvälisellä ketjulla on useita hotelleja ja brändejä Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Aasiassa. Wasa Stationiin tulevan hotellin brändi julkistetaan myöhemmin. Esisopimus YIT:n ja Odysseyn välillä on kaupungin näkökulmasta merkittävä edistysaskel hankkeen etenemisen ja toteuttamisen kannalta.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum