Kustannusosakeyhtiö Otava

Amer Sportsin yrityshistoria kertoo suomalaisfirman hätkähdyttävästä kasvusta globaaliksi urheilubrändiyhtiöksi

Jaa

Amer Sportsin urheilubrändit, kuten Arc’teryx, Salomon, Wilson, Peak Performance ja Atomic tunnetaan ympäri maailman. Harva tuntee yhtiön historiaa ja sen hätkähdyttävää matkaa suomalaisesta, sodan jälkeen perustetusta tupakkayhtiöstä menestyväksi, globaaliksi brändiyhtiöksi. VTT Antti Parpolan kirjoittama "Merkkien takana" on paitsi Amer Sportsin tarina, myös valaiseva läpileikkaus Suomen taloushistoriaan.

Merkkien takana – Amer Sportsin tarina kertoo globaalin brändiyhtiön vaiheista ja kasvusta suureksi kansainväliseksi yhtiöksi. Merkkitavaroidensa kautta Amer Sportsilla on yhtiönä poikkeuksellista kulttuuri- ja yhteiskuntahistoriallista kiinnostavuutta.

Historiansa aikana Amer Sports on kehittynyt tupakkavalmistajasta kansainväliseksi urheilubrändiyhtiöksi. Ameria perustettaessa 1950-luvulla tupakka oli keskeinen nautintoaine, kauneuden, haluttavuuden ja vallan keskeinen symboli, joka muokkasi yhteiskuntaa ympärillään. Amer Sports on kyennyt poikkeuksellisella tavalla uudistumaan vuosikymmenten saatossa vastatakseen maailman muutokseen ja muuttuvan kuluttajan tarpeisiin.

Tämän päivän Amer Sports tuottaa liikunnan iloa ja tukee kuluttajia aktiivisen elämäntavan, hyvinvoinnin ja terveyden ylläpitämisessä.

Amer Sportsin historian kautta avautuu myös ainutlaatuinen näkymä Suomen talouden kansainvälistymiseen. Vuonna 1950 perustettu Amer toimi ensimmäiset vuotensa sodanjälkeisessä suljetussa taloudessa, ja asteittain avautuva ulkomaankauppa ja vapautuvat rahamarkkinat siivittivät Amerin kasvuun. 1980-luvun nousukaudella Amer oli suomalaisen pörssikapitalismin airut, joka laajeni kotimaassa osakeantien ja yrityskauppojen avulla.

Kirjahankkeen aloitteentekijä ja kustantaja on Amerin Kulttuurisäätiö. Säätiön perustivat vuonna 1980 yhtiön perustajaosakkaat yhdessä Amer-yhtymän kanssa tukemaan suomalaista taiteen, talouden ja tekniikan alaa ja kulttuuria.

Teoksen kirjoittanut Antti Parpola (VTT) on historioitsija ja tietokirjailija, joka on ollut kirjoittamassa aiemmin muun muassa Orionin historiaa Hyvinvointia rakentamassa sekä Tieto-Finlandia-ehdokkaana ollutta Metsävaltio-teosta.

Merkkien takana – Amer Sportsin tarina ilmestyy painettuna ja e-kirjana. Teos on arvostelu- ja käsittelyvapaa 21.9.

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi 

Pdf-vedokset ja lisätiedot: adele.couavoux@otava.fi 

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Talven neulekirjoissa palataan juurille: suomalaisvaikutteita, mystiikkaa ja puutarhainspiraatiota16.11.2022 11:12:31 EET | Tiedote

Onneksi on taas villapaitojen aika! Moreenin talven käsityökirjat ovat täsmälääke talven neulekuumeeseen: ne ovat täynnä mitä ihanimpia kaarrokeneuleita, sukkia ja asusteita, joiden värit ja kuviot tuovat iloa pitkäksi aikaa. Nyt inspiroidutaan kansallisperinteistä, magiasta ja luonnosta, jotka ovat saaneet suunnittelijoiden käsissä uuden, modernin ilmeen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme