Amos Rex

Amos Rex utställning Generation 2020 kommer att fortsätta under hela sommaren

Dela

Undantagstillståndet som föranletts av coronaviruset innebär att utställningen “Between Us” med Karoliina Hellberg, Tero Kuittinen och Raimo Saarinen, i likhet med Raija Malkas och Kaija Saariahos utställning “Blick” flyttas till sommaren 2021.

Bild: Riku Pihlanto / Amos Rex
Bild: Riku Pihlanto / Amos Rex

Sommaren 2020

Generation 2020 öppnas på nytt för allmänheten när undantagsåtgärderna upphör och utställningen kommer att fortsätta ända fram till den 23 augusti. Innan museet stängde hann utställningen locka över 39 000 besökare. Generation 2020 består av över åttio verk av unga konstnärer i åldern 15–23 år och ger en fascinerande inblick i den nya generationens idéer så som de kommer till uttryck i deras konst. Utställningsverken har de facto blivit ännu mer aktuella på grund av den globala krisen. Konstnärerna tar upp vår tids stora frågor och fenomen och låter dem ofta speglas i personliga erfarenheter.

Generation Festival som planerats äga rum i maj förverkligas i Bio Rex på Konstens natt 20.8. Festivalen bjuder på verk som befinner sig nånstans mellan nutidsteater och performance – typiskt för dem är mötet mellan konstnären och publiken.

Amos Rex på nätet:

Medan utställningarna är stängda håller Amos Rex öppet på nätet. På museets nätsidor och på kanaler i sociala media kan man njuta av konst på flera olika språk i form av guidade turer, live-träffar med konstnärer och granskning av konstverk. Nätinnehållet koncentrerar sig på lämpliga teman för vår tid, så som Absurda tider, Långsam pch Modig ungdom. Innehållen hittar du på nätet på adressen: www.amosrex.fi/sv/online. Också familjens minsta kan hitta en rundtur som är gjord speciellt för dem: www.amosrex.fi/sv/ous-visning.

Sommaren 2021: Between Us och Blick

Utställningen Between Us som tar plats i såväl Amos Rex nya utrymmen som i funkislokaliteterna från 1930-talet kommer att visas sommaren 2021. I Between Us ingår verk av Karoliina Hellberg, Tero Kuitunen och Raimo Saarinen, vilka skapats enkom för denna utställning. Bildkonstnären Raija Malkas och kompositören Kaija Saariahos måleriska, rumsliga och musikaliska ”Blick” flyttas också den framåt med ett år. Utställningsnamnet Blick anspelar på en dikt från 1912 av Wassily Kandinsky. Dikten ingår I det ljudlandskap av Kaija Saariaho som hörs på utställningen.

Det informeras separat om när Amos Rex öppnas.

Kontakter

Bilder

Bild: Riku Pihlanto / Amos Rex
Bild: Riku Pihlanto / Amos Rex
Ladda ned bild

Om

Amos Rex
Amos Rex
Mannerheimintie 22-24
00100 HELSINKI

museum@amosrex.fihttp://www.amosrex.fi

Amos Rex är ett konstmuseum där det förflutna, nuet och framtiden sammanstrålar. Funkispärlan Glaspalatset och det nya museets utrymmen under dess böljande torg erbjuder 8 500 kvadratmeter yta för unika upplevelser både under och ovan jord och på Bio Rex vita duk. Amos Rex utställningsprogram sträcker sig från den senaste, ofta tekniskt experimentella samtidskonsten till 1900-talets modernism och forna kulturer.

www.amosrex.fi #amosrex

Följ Amos Rex

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Amos Rex

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum