Muoviteollisuus ry

#Ämpäristöteossa kerätään kovia muovituotteita 5.6.2023

Jaa
Muoviteollisuuden yritykset ja alueelliset kierrätyslaitokset järjestävät 5.6.2023 kotitalouksien jäykkien muovien vastaanottopäivän eli Ämpäristöteon. Tänä vuonna päivään on ilmoittautunut ennätysmäärä yrityksiä ja vastaanottopisteitä. Paljon toivotun Ämpäristöteon koordinoinnista vastaa Muoviteollisuus ry.

Ämpäristöteossa otetaan edellisen vuoden tapaan vastaan kotitalouksien kovia muovituotteita, joiden materiaali on PE (polyeteeni) ja PP (polypropeeni). Nämä ovat parhaiten kierrätettävissä ja ehdottomasti yleisimmät muovit kotitalouksissa.

Näitä ovat tyypillisesti

  • vanhat ämpärit
  • pulkat
  • muoviset puutarhakalusteet
  • lasten ammeet
  • saavit
  • kukkaruukut
  • eväs- ja muuttolaatikot
  • tyhjät vesikanisterit
  • kastelukannut.

Metallit ja muuta materiaalia olevat osat on irrotettava esimerkiksi lapioista ja lumikolista. Muita muovituotteita tai kalvomaisia tuotteita, naruja tai letkuja ei voida vastaanottaa. Ne kuuluvat sekajätteisiin, pakkaukset muovipakkauskeräykseen, sähkölaitteet SER-keräykseen ja vaarallisia aineita tai jäämiä sisältävät muovituotteet omaan keräilyynsä.
 
Ämpäristöteossa on tänä vuonna ennätysmäärä yrityksiä, paikkakuntia ja keräyspisteitä.
- Meihin on otettu aktiivisesti yhteyttä, ja pyydetty päästä mukaan Ämpäristötekoon. Arvostan sitä kovasti. Mitä laajempi verkostosta saadaan, sitä paremmin keräykset toimivat ja muovit saadaan kiertoon. Aiempien vuosien perusteella kotitalouksiin kertyy paljon kovia muovituotteita, joista halutaan päästä eroon mutta ei tiedetä, miten. Maailman ympäristöpäivänä 5.6. niistä ei pelkästään pääse eroon, vaan ne saadaan kiertämään, sanoo Muoviteollisuus ry:n toimitusjohtaja Vesa Kärhä.

Ämpäristöteko on vapaaehtoinen ja voittoa tuottamaton kampanja, johon osallistuu useita muoviteollisuuden ja kierrätyksen yrityksiä.

Ämpäristöteon keräysasemat seuraavilla paikkakunnilla 5.6.2023:
Espoo, Helsinki, Kaarina, Kemiönsaari, Kirkkonummi, Lahti, Laitila, Lempäälä, Lohja, Paimio, Parainen, Porvoo, Raisio, Rauma, Salo, Tampere, Turku, Uusikaupunki, Vaasa, Valkeakoski, Vantaa, Voikkaa (Kouvola) ja Ylihärmä.

Yritykset, jotka järjestävät Ämpäristötekokeräysasemat:
Amcor Flexibles Valkeakoski Oy, Atolli Oy, Borealis Polymers Oy, Coreplast Laitila Oy, HSY SORTTI, Kiilto, Leo Laine (LOKARI), Lounais-Suomen Jätehuolto Oy, Motoseal Oy, MSK Plast OY, Muovipoli Oy, Muovityö Hiltunen Oy, Okartek Oy, Orthex Group, Oy Plastex Ab, Oy Primo Finland Ab, Satatuote Oy, Solvay Chemicals Finland Oy, Stormossen, Tampereen yliopisto, VILPE Oy ja WIITTA Oy.

Osoitetiedot ja aukioloajat päivittyvät verkkosivuillamme: www.plastics.fi/amparisto

www.muovikuuluukiertoon.fi -sivuilta lisää tietoa muoveista ja niiden käyttökohteista


Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Muoviteollisuus ry
Muoviteollisuus ry
PL 4 (Eteläranta 10)
00131 Helsinki

09 172 841http://www.plastics.fi

Muoviteollisuus ry on suomalainen muoviteollisuuden, muoveja raaka-aineenaan käyttävien ja niitä jalostavien sekä kierrättävien yritysten elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvontajärjestö. 

Vuonna 1961 perustettu Muoviteollisuus ry osallistuu alansa kansainväliseen yhteistyöhön muun muassa PlasticsEuropen ja monen muun alan yhteistyöjärjestön kautta.

Muovituotteita valmistavat yritykset työllistävät Suomessa noin 10 000 ihmistä.

www.plastics.fi  ja @muoviteollisuus

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Muoviteollisuus ry

Komposiittien kiertotalousratkaisu KiMuRaan kaivataan lisää yrityksiä17.4.2023 08:17:59 EEST | Tiedote

Komposiittijätteen reitti komposiittituotteita valmistavasta teollisuudesta hyötykäyttöön toteutuu jo Suomessa. Nyt noin 10 % alan yrityksistä toimittaa tuotantojätteensä hyötykäyttöön (KiMuRa), ja mukaan kaivataan runsaasti uusia yrityksiä. Teollisuuden jätteiden lisäksi KiMuRaan on tullut elinkaarensa lopussa olevia tuotteita, kuten veneitä ja tuulivoimaloiden lapoja. Muoviteollisuus ry:n KiMuRa -seminaarissa 4.4.2023 Hämeenlinnassa osallistujina oli laaja joukko komposiittien kiertotalousratkaisuista kiinnostuneita. Keskustelu oli vilkasta.

Valtakunnallinen tempaus muistuttaa muovin vastuullisesta käytöstä - #Ämpäristöteko laittaa kovamuovit kiertämään27.5.2019 08:56:30 EEST | Tiedote

#Ämpäristöteko-muovinkierrätystempaus haastaa suomalaiset kierrättämään kovamuoviset tavarat Maailman ympäristöpäivänä 5.6.2019 yhteensä 16 paikkakunnalla. Muovin kierrättäminen on tärkeä teko kestävän tulevaisuuden puolesta. Nyt toista kertaa järjestettävä #Ämpäristöteko-tempaus antaa kuluttajille mahdollisuuden kierrättää kovamuoviset tuotteet. Keräyspisteisiin voi tuoda esimerkiksi ämpäreitä, leluja ja pulkkia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme